Zdravim, jdu s prosbou o radu, nikdy jsem nic nemodeloval, ani netisknul, ale ted by se mi to celkem hodilo :)
Mam drzak hlavy mikroskopu, ktery je mozne pripojit k polohovacimu ramenu pomoci 5/8" pinu. Vypada to podobne jako tohle:
Problem je, ze to rameno je pekelne drahe, tak bych to provizorne chtel pridelat na drzak monitoru, ktery je zakonceny takhle:
Cely ten konec s VESA, ktery je prisroubovany na tom profilu bych dal pryc a misto toho by prisel na miru udelany adapter.
Zkusil jsem ve FreeCADu ten adapter vymodelovat:
A mel bych k tomu par otazek:
1. V tom drzaku hlavy mikroskopu bude ve skutecnosti digitalni mikroskop s objektivem, celkem s tim drzakem by to melo mit cca 1,8 kg, mozna lepsi pocitat 2 kg. Je vubec realne, aby to ten adapter vytisknuty z beznych materialu unesl?
2. Kdyz se podivate na ten model, napada vas dle vasich zkusenosti neco, co tam vypada divne nebo na co bych si mel dat pozor?
3. Aby se ten pin v tom adapteru netocil, tak bych ho chtel zafixovat sroubem, ktery bude na ten pin kolmo. Koukal jsem, ze existuji "threaded heat inserts", jen jsem videl pouze kratke, v tom modelu to je od okraje k pinu 11 mm. Jak se to v tomhle pripade nejlepe resi?
Moc dekuju za rady.