• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: nemám konkrétní krabičku, to zařízení teprve tvořím
    Jsem línej si ten midi port vyrábět sám, musíš tam mít oplocen a podobně, takže jsem vzal tento prefabrikované

Ale tvůj nápad je ok, to půjde pouzit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: https://www.printables.com/model/761613-m2-ssd-press-fit-mount-clip
    Máš nějakou konkrétní krabičku kam to potřebuješ dostat?
    Ale co hledáš jsou keywords screwless, press fit atd, jestli ti tohle pomůže.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: rámeček koleme celé PCB, dole profil menší než pcd, aby si to na to sedlo a na horní straně několik výstupků,které to locknou.. tím máš obecný princip jak to chytit. Ty výstupky dobře fungují s tvarem jako je slza, dobře se to tiskne bez podpor a co do toho zamáčkneš zůstane, ale s trochou síly to jde demontovat..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SKAUT: Hele s temu bych to nesrovnaval, x1c je furt 1200-1500usd produkt, a to je to tri roky starej model. Mozna maj agresivnejsi pricing aby prilakali klienty, to je bezna praktika po celym svete. Navic se vsadim ze kvuli tomu “uzavrenymu” systemu generujou mnohem vic penez na prodeji filamentu, protoze se lidi nechtej patlat s nastavovanim, urcite prodaj vic v porovnani s jinyma vyrobcema.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: jeste tam taky musim nepojit co potrebuju, ale spis to udelam tak ze odpajim ty piny, do rohu a steby krabicky ten bracket zaintegruju a na dalsi dva rohy je prisroubuju abych to mohl zafixovat, a ty ctyri draty co k tomu potrebuju proste pripajim
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: a bez odpajeni kdyz by jsi misto na rohy vytiskl ty brackety uzsi a dal je takhle: ?
    (a nebo jsem nepochopil to s tim rohem/stenou) .. popr. pokud je to konektorama pritlaceny na stenu, tak udelat jenom bracket ze spodni strany, ktery to zafixuje do steny treba proti penove oboustranne pasce?

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    77WHITE: To není žádná konspirace, Čína normálně vypisuje dotační programy na likvidaci zahraničí konkurence.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    77WHITE: Nooo neprijde mi úplně nesmyslná když chces dostat lidi někam pod jednu střechu ( Cinskej režim tomu dost nahrává).
    Nebo ta doprava z Aliexpressu ( a podobně) je placená v ceně produktu za 3USD?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY:
    bohuzel to ma dost debilni tvar a ja potrebuju aby to bylo u steny krabicky kvuli tem konkektorum, dokonce v rohu, ale muzu to tam nejak zaintegrovat kdyz odpajim ten jeden header

MIDI shield pro arduino | elektronické a robotické stavebnice PostavRobota.cz
    https://www.postavrobota.cz/MIDI-shield-pro-arduino-d433.htm

bohuzel to nemuzu mit v arduinu
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: jeden z prvnich vysledku na pcb mount/bracket?
    PCB mounting corners with screw holes od autora Werner xxx | Stáhněte si zdarma STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/497491-pcb-mounting-corners-with-screw-holes?lang=cs
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SKAUT: Nemyslim si ze je to dotovany statem, to je zbytecna konspirace.
    Osobne se domnivam ze je ta zvysena cena spis samotnou reprap filozofii. Injection plastic molds zacinaji dnes na nizsich tisicich euro, a po tyhle investici muzes mit na stocku desetitice casti v ramci nekolika dnu, a potrebujes na to dva lidi na kontrolu dilu. Jeho argumentace o rychlejch iteracich je fajn, ale narazi na celkovej objem produktu co uz dneska prodava (udajne 10% trhu?) proto ten rozdil vs bambule. Kdyby vyrabel dily vstrikovanim, dokaze stahnout jednotkovou cenu, a tudiz ho nebude bolet kdyz bude muset dokupovat novy formy. Plus toho proda vic, protoze bude mit stock.

Samozrejme je to jenom dojem, nevidim jim pod poklicku, ale fakt by me zajimalo jestli tenhle break uz s tim prodanym mnozstvim nastal.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    abych to upresnil, potrebuji neco permanentniho, ne na stul abych si v tom pajel, ale neco co to bude drzet v nejaky krabici pri pouziti.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    potrebuju namodelovat nejaky drzak pcb a hledam inspiraci, neco co mi udrzi kus kuprexitu i kdyz nema zadne dirky aby s to dalo prisroubovat (a vrtak do toho nemuzu), hledam nejaky model, ktery by neco podobneho obsahoval abych to z toho obslehl
    FARIN
    FARIN --- ---
    SKAUT: Bambu dotuje lecos. Exkluzivitu designérů a modelu na makerworldu např. Cpou do toho dost penez.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: já sem do mk3s normálně dle návodu nainstaloval raspbery, tu malou verzi a mohl jsem si vybrat zda používat connect nebo octoprint.
    Přijde mi že je to to samé, akorát to vypadá jinak. Ale imho to prostě jen nabrandovali a přizpůsobili svým potřebám.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Me Prusa connect příjemně překvapil když jsem prodaval svou značně predelanou Prusa Mini. Na obyc domácí tisknutí to stacilo úplně bohatě a člověk tam nemusí mit malinu s Octoprintem. Stacilo tam dat ESP modul. Fakt mě příjemně překvapili. Neříkám že je to killer feature ale fakt se mi to libilo ( a může mít i přístup zvenku bez řešení VPN nebo podobného).

BTW Věřím že ceny co má Bambu jsou dotované státem jen aby urvali co nejvíc trhu. Nebudu říkat že je špatná kvalita ( osobně jsem našel nekolik věci které se mi nelíbí) ale osobně jim prostě nevěřím a radši podpořím CZ firmu ( byť na AliExpressu kupuju dost věcí ).

ENDER: Je to lákavé ale moje zkušenost s Aurapolem byla jako s čínskými filamenty - dost špatná. Na druhou stranu kamarád co tiskne PETG je spokojenej takže ja jsem prostě jen moc náročný.

LEXXA: QGL umět nebude když má jen tři zavitovky ( sorry slovickarim 🤣)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Ja jsem to resil u prechodu z mk3 kde jsem nemel ani octo ani nic jineho a mk4 byla pak uplne jinde z mnoha duvodu.
    A kdyz muzu mit reseni od vyrobce vs pi s octoprintem, bylo to easy rozhodnuti
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FARIN: "můžeš rovnou na tiskárnu posílat modely z Printables."
    to bych treba v zivote neudelal. kdyz vidim, jake modely nekteri lidi produkuji, tak za me osobne jedine stahnout na PC, naslicovat a aspon zbezne projit vsechny vrstvy, ze to vsechno vypada ok

ORBIT: " jak ze sliceru poslat tisk a nechat rovnou bezet. "
    coz je octoprint feature snad od zacatku (minimalne 6 roku), kterou povazuju za samozrejmost a myslel jsem, ze tohle uz ma kazdy u tiskarny davno nejak implementovane.
    ale chapu, ze pokud je to usecase, ktery vam chybel a nemeli jste vyreseny, tak Connect asi poskytl pohodlne reseni

ale ok. proste asi nejsem cilovka Connectu, resp. mi nenabidne nic tak uzasneho, aby mi to stalo za migraci :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    FARIN: hlavni vec je ze tiskarna hlasi ze neco potrebuje hned a spolehlive. A jednoduchy zpusob jak ze sliceru poslat tisk a nechat rovnou bezet. Velky zrychleni..
    FARIN
    FARIN --- ---
    QWWERTY: tak nemá to být určitě řešení "jedine". Ale pokud ten ekosystém nevyuzivas celý tak patrně nebudeš mít ani takový benefit z connectu vůči octoprintu.

Connect je třeba teď už integrovaný do mobilní aplikace. A tam můžeš rovnou na tiskárnu posílat modely z Printables.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FARIN: ja prave uprime o integraci a "jedine spravny reseni" moc nestojim. stejne jako Printables nejsou moje primarni platforma
    popravde, dovedu si predstavit pouzivat neci nativni reseni, ale OctoPrint u me vede primarne kvul ekosystemu pluginu

PECA: jo, online upload&print beru jako samozrejmost. bez toho by nemel smysl ani Octoprint
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam