• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: je to Voron, vím proč to omezení bylo, nevěděl jsem, že se považuje už za zbytečné. Takže trochu to zvednu (už teď jsem měl o něco málo víc), ale naplno stejně nepůjdu. Podle toho jak lupe v krytování během ohřevu, ta trocha času navíc pro stabilizaci tiskárně neublíží.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: To je hustý, na věc "jakože" za 7k.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CYBERHIPPY: Shipping: CZK2,978.17
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    SKAUT:

...Z 4x Mellow LDO 42STH60-2004AC RevA 60MM
    ...AB 2x Mellow LDO 42STH48 2504MAC(F) 48MM

...postavené to mám na FYSETC VORON 2.4 R2 CNC frézovaných dílech

...BIQU hermit crab + BIQU H2O (kapalinou chlazená hlava) + BIQU micro probe
    ..deska BIGTREETECH BTT Octopus Pro + BIGTREETECH Raspberry Pad 5 CM4 8GB

+ hromada dílů, které sem vyráběl na CNC fréze sám...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CYBERHIPPY: a kde si to pořídil?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CYBERHIPPY: Vsak píšu že je to v pohodě i naplno 😅.
    BTW slušná velikost. Z ceho máš rám? a AWD nema17 nebo máš větší steppery? ( a kolik to váží? 🤣)
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    SKAUT: ...u vorona mám 6mm tlustý hliníkový CNC frézovaný plát (tisková plocha 500mm*500mm) ...topeni 1300W / 230V AC a je to v poho...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Ja tentokrát myslel wataz topení ne tloušťku hliniku. ( Vorona mám i doma)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: Musí být silné, protože ty slabší se prostě deformují. Průša má externí frame pod bedem, který nemusí zahřívat, ale drží dobře tvat. Voron a podobné tiskárny mají prostě traverzu na kterou tisknou. Taky nehybou bedem v X nebo Y, takže jim ta váha nevadí..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: To omezení ( pokud se bavíme o Voronech a podobně) tam bylo že se báli aby tolik tepla najednou neudělalo něco s bedem. Ukázalo se že ani naplno to nic neudělá u těch hodně silných. Nevim samozřejmě co máš ty, jen dávám do placu .

ANDY_WARHOL: Jak je již napsáno, vytopi to jen to prostě bude dloooooouho trvat. A taky je to pak horší pokud chceš bedem topit i v komoře nebo pokud budeš moc foukat pomocnym chlazením (aux fan ze strany).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Vytopi to v pohode, jen pomalu. Jestli nespechas se startem tisku, tak to bude mit jen delsi ram up.
    Kolik do toho poustis Amperu (nebo wattu)?
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: pro zajimavost, na 8~10mm mm bedu 350x350mm má topení 0.75kW, omezené na cca 60%. Pochopitelně na 230V.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: ja mam ten pad na 24v, tu 3mm podlozku vytopit dokazal, ale pravda, ze kdyz to bude 8mm tak by to nemuselo stacit :(
    ACID
    ACID --- ---
    ORBIT: je to možné, do sliceru vkládám STL nebo STEP
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak jedině zkusit tady nekoho v ČR jestli nevyrobí. Ale protože bedy na nejen Vorony jsou CNC machined tak je to s cenou asi těžký.
    Byl doporučovany casted aluminium kvůli obavě aby se to teplem nedeformovalo ale normální by asi byl taky v pohodě. Můžeš zkusit Číňana, pripadne i JLCPCB nebo PCBway poptat výrobu ale ...

Plus takhle velký bedy jsou na síťové napětí. Na 24V je to nesmysl výkonově ( ten silikonový heater, ty PCB Prusa-like se asi dělají běžně)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    asi budu potrebovat i ten hlinikovej bed jako takovej, mam nejaky hlinikovy plech a nezda se mi moc. ale netusim co presne koupit aby to bylo ono. ten mic6 na vorona sem nasel za 3500 ale to se mi zda moc. to uz by me ta podlozka s tim magnetem a horni pei platem vysla pomalu jak cela tiskarna
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Takže potřebuješ jen magnetický pásek.
    Magnetické samolepky | OSEQ s.r.o.
    https://oseq.cz/collections/magneticke-samolepky

Nevím kde jinde v CR by to mohli mít , ale pokud to budeš hledat tak chces kvalitni lepidlo a magnet pro vysokou teplotu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdyz na to tak koukam, tak nabizeji hlinikovy bed, k tomu magnetickou samolepku, na to klasicky plat (plech a nejakou povrchovou upravu). na druhe strane silikonovy heat pad

ja silikonovy heat pad mam, hlinik taky, ale slaby, ale ten nejaky sezenu. nicmene proc to resim je sonda na leveling. na hliniku proste nefunguje ta bezdotykova, mechanickou nechci
    tak by me zajimalo jestli bude fungovat na te magneticke samolepce + ten plech s pei. pak bych to vyresil pomerne snadno
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: diky, zkusim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam