• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Mirne OT, ale myslim ze v mezich zdejsich zakonu. Tak ted se tu asi budete smat, ale tata se do toho zacina trochu propadat a prisel s tim ze by uvazoval o nejakem 3D scanneru. Po zevrubne research ale nemam takovy prehled trhu jako bych chtel. Vim ze nic horsiho nez CR-Scan Raptor by to byt nemelo.

Ja mam minimalni zkusenosti s timhle, mam jen Iphone 13 Pro a tam ten lidar umi docela divy - u strednich a velkych objektu. Opravdu jsem si takhle naskenoval treba cely bok stodoly a muzu odecitat prevyseni, vzdalenosti od nejakych prekazek, vysku stitu atd. Stejne tak stredni veci, jako zamereni kominovych dvirek pro kovare, vc. vnitrnich zahybu apod. Ale na male objekty (ulomena soucastka v nejakem zarizeni), ktere by se pak meli tisknout (pripadne) to neni tak dobry jak bych chtel. A tata vytrvale odmita iPhone, protoze nema SD karty nejde rozumne pripojit kabelem k PC s WIN tak aby slo pracovat s obsahem. Takze to mu pro zacatek doporucit nemuzu.

Mel by k tomu nekdo nejaky komentar, radu, postreh? Ano je to na hrani pro duchodce, ale musi to k necemu bejt.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    poprvé zkouším embosování textu na krabičce, tak jsem zvědavej jak to dopadne:))
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SKAUT: Problém je nejen filament jako takový, ale i povrch výtisku - tenkou "spárou" mezi vrstvami výboj proběhne daleko snáz než po hladkým povrchu ... Netriviální vliv bude mít i frekvence, jinak se bude chovat DC až menší desítky Hz, jinak stovky kHz.
    To asi nezbývá než odzkoušet.
    Taky by mě to celkem zajímalo. Můžeš napsat trochu víc o tom k čemu to chceš použít?
    Má to být kondenzátor, nebo izolátor, nebo něco jinýho ? Má to být DC/NF nebo výš ? Jaký jsou tam max. proudy? Bude se to používat za normálního/zvýšenýho/sníženýho tlaku, v běžným vzduchu nebo v nějaký divočejší atmosféře ?
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: řešil jsem konektor do 30kV, s tiskem bych na to po těch zkušenostech vůbec nešel, ani na těch 10kV.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: To zni jako doraz na Stefana z CNC Kitchen, oslovil bych ho naprimo..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Nezkoumal jste někdo dielektrické vlastnosti různých filamentů? respektive výtisků.
    Nebude to aby to fungovalo dlouho a pod velkým zatížením ale mělo by tam být přes 10kV.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: To jsem zase ja. Zbezne googleni mi nic neprineslo, tak se zeptam.
    Jsou nekde modely zakladnich KG a zejmena HT odpadnich dilcu? Jde mi samozrejmne o upravu tech dilcu, ci delani redukci atd. Ale je to tak siroce vyrabene, ze 3D modely toho by se nekde mohly valet. Nevi nekdo?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Ja kdyz mluvim prdeli obcas zni kdyz chci privolat leprechauna...takze byznis je jeste v norme :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: Znelo to jako kdyz chces rozjet business ;)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ACID: Sorry. Asi jsem nemyslel kdyz jsem psal. Schanim uvedenej belt a zadny z shopu co me napadaji ho nemaji na sklade.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MARTYYNO: Ahoj, rad ti to vytisknu
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    Ahoj, shanim nejakeho dobraka ktery by mi (za prislusnou financni odmenu) vytiskl 2x tuto vec, viz. fotka. Jedna se o upgrade odsavani prachu pro pokosovou pilu.

Idealne Praha nebo Praha-vychod. Pro vyrobek si zajedu.

Material neco trochu odolnejsiho, idealne PETG. Barva je mi uplne jedno.

K tisku mam STL soubor a PDF s instrukcemi k nastaveni tiskarny a dokonce nejaky soubor na konfiguraci sliceru (prusaslicer). Ale pouzit se to nemusi, at se to klidne vytiskne na cemkoliv, co to zvladne :)

Pokud by tu nekdo takovy byl, prosim idealne psat rovnou do DM.

Diky moc

ACID
    ACID --- ---
    LEXXA: nerozumím zcela tvému dotazu, ale na3D je kluk z Valmezu a dá se tam zavolat ;)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: bed ( ten velkej hlinik) jsem nasel na www.printova3d.eu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Mam takovou otazku na zdejsi tiskare. Kdybych byl mistni eshop co by mel na sklade 188mm gt2 6mm uzavreny remen jakou bych mel asi tak adresu? jednou za par mesicu me chytne ze udelam belted Z, podivam se na jedinej shop co jsem u nas nasel, ktery vubec prodava tyhle remeny (na3d.cz) uvidim ze je to docasne vyprodano a necham to byt na dalsi ctvrtrok. Ale ted mi naridili 3 tydny dovolene a bojim se o sve mentalni zdravi :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CYBERHIPPY: OK. Já jsem zvyklý na free shipping i u púlmetrové 30kg baterie, no.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    AXTHEB: ...na to, jaké má ta deska rozměry ...a že to zabalili do dřevěné bedny ...tak ta cena za dopravu je za mne v poho... ;oD
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: je to Voron, vím proč to omezení bylo, nevěděl jsem, že se považuje už za zbytečné. Takže trochu to zvednu (už teď jsem měl o něco málo víc), ale naplno stejně nepůjdu. Podle toho jak lupe v krytování během ohřevu, ta trocha času navíc pro stabilizaci tiskárně neublíží.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: To je hustý, na věc "jakože" za 7k.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam