• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEAPACK: Dík, asi se nevyjadřuju srozumitelně :D Mě šlo fakt o to, jakou appku stáhnout a s co nejmenším úsilím si tuhle věc vyzkoušet na vlastním telefonu:)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    REDSNAKE: je to kombinace hromady algoritmů: featute detection, stereo-vision, SLAM, heat maps, pointcloud creation
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    REDSNAKE: Je rada appek ktere to resi. Ja mam nejradsi Scaniverse.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: je to taková nyxí rada no. Ty tisknuté štítky se nalepují hádám a určitě vydrží tolik jako písmo do tisku embosované..?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: Nemam osobni zkusenosti, takze doporucim video chlapika, kteryho se vyplati sledovat pokud mate radi auta a/nebo engineering

Car Alignment With A 3D Scanner
    https://youtu.be/hb6TO8sZJjo?si=xDGQyAgkNgubfCEC
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: taková nyxi rada, ale já jsem si na hezké popisy radši koupil tiskárnu stitku za litr. Vypadá to lépe a má to univerzálnejší pouziti
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PETER_PAN: Ja hlVne myslel sw stranku veci 😉
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: Nemyslim si ze by vymena filamentu byla snazsi nez ten embos pak zalejt barvou. Navic to tusknu z petg ten mam jen cernej, takze…

Rad si tu techniku nekdy vyzkousim, ale ted jen potrebuju krabicku, idealne s popisem ale ten je spis nice to have nez se s tim nejak vic trapit.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    REDSNAKE: Lidar vysila matici infracervenych bodu a meri vzdalenost tech bodu. To jede v nejakem snimkovani. Zaroven zne polohu pristroje v prostoru (akcelerometr, atd.). K tomu sbira obrazovou informaci z fotaku aby objekt otexturoval.
    Otacis iPhonem opakovane okolo objektu a tim nabiras vic a vic informaci (tvuj pohyb prakticky nikdy neposle ty infracervene body na stejne misto, takze vytvaris datovou sit vzdalenosti a uhlu). Pak je pomerne narocnej procesing a dostanes normalne neco co jde exportovat do STL.
    Vystup je hodne dobry, ale ne tak abys mel fakt male veci ktere pak chces z toho tisknout, nebo odecitat presne rozmery. Ale ja mam iPhone 13 Pro, soucasna generace je zase u level jinde.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: netusim o jak velkych emboss se bavime, ale nebude snazsi to misto emboss+barva rovnou vytisknout jinym barevnym filamentem?
    v pripade ze nemas MMU, guide jak udelat filament swap/M600 jsem tu uz postoval [QWWERTY @ 3D tiskárny]
    priklad vysledku: [QWWERTY @ 3D tiskárny]

pohlidej si akorat jednu vec - kdyz tiskarna dodela M600 a udela resume, tak casto vyleze jeste troska filamentu nez se vrati k modelu. tzn. je dobry mu ji rychle jeste odebrat klestema, aby ji neprilepil nekam do modelu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PETER_PAN: Prosímtě, jak funguje ten skener na iphonu?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PETER_PAN: střelil jsem od boku velikost písma 9 a hloubku 1mm. Tak uvidím, rád bych to pak vyplnil barvou.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    REDSNAKE: Zkousel jsem jako jednu z prvnich veci. Od velikosti textu 6 mm uz je to IMHO OK. Puvodnich 3 a 4 mm bylo fakt hnusny.

PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Mirne OT, ale myslim ze v mezich zdejsich zakonu. Tak ted se tu asi budete smat, ale tata se do toho zacina trochu propadat a prisel s tim ze by uvazoval o nejakem 3D scanneru. Po zevrubne research ale nemam takovy prehled trhu jako bych chtel. Vim ze nic horsiho nez CR-Scan Raptor by to byt nemelo.

Ja mam minimalni zkusenosti s timhle, mam jen Iphone 13 Pro a tam ten lidar umi docela divy - u strednich a velkych objektu. Opravdu jsem si takhle naskenoval treba cely bok stodoly a muzu odecitat prevyseni, vzdalenosti od nejakych prekazek, vysku stitu atd. Stejne tak stredni veci, jako zamereni kominovych dvirek pro kovare, vc. vnitrnich zahybu apod. Ale na male objekty (ulomena soucastka v nejakem zarizeni), ktere by se pak meli tisknout (pripadne) to neni tak dobry jak bych chtel. A tata vytrvale odmita iPhone, protoze nema SD karty nejde rozumne pripojit kabelem k PC s WIN tak aby slo pracovat s obsahem. Takze to mu pro zacatek doporucit nemuzu.

Mel by k tomu nekdo nejaky komentar, radu, postreh? Ano je to na hrani pro duchodce, ale musi to k necemu bejt.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    poprvé zkouším embosování textu na krabičce, tak jsem zvědavej jak to dopadne:))
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SKAUT: Problém je nejen filament jako takový, ale i povrch výtisku - tenkou "spárou" mezi vrstvami výboj proběhne daleko snáz než po hladkým povrchu ... Netriviální vliv bude mít i frekvence, jinak se bude chovat DC až menší desítky Hz, jinak stovky kHz.
    To asi nezbývá než odzkoušet.
    Taky by mě to celkem zajímalo. Můžeš napsat trochu víc o tom k čemu to chceš použít?
    Má to být kondenzátor, nebo izolátor, nebo něco jinýho ? Má to být DC/NF nebo výš ? Jaký jsou tam max. proudy? Bude se to používat za normálního/zvýšenýho/sníženýho tlaku, v běžným vzduchu nebo v nějaký divočejší atmosféře ?
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: řešil jsem konektor do 30kV, s tiskem bych na to po těch zkušenostech vůbec nešel, ani na těch 10kV.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: To zni jako doraz na Stefana z CNC Kitchen, oslovil bych ho naprimo..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Nezkoumal jste někdo dielektrické vlastnosti různých filamentů? respektive výtisků.
    Nebude to aby to fungovalo dlouho a pod velkým zatížením ale mělo by tam být přes 10kV.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: To jsem zase ja. Zbezne googleni mi nic neprineslo, tak se zeptam.
    Jsou nekde modely zakladnich KG a zejmena HT odpadnich dilcu? Jde mi samozrejmne o upravu tech dilcu, ci delani redukci atd. Ale je to tak siroce vyrabene, ze 3D modely toho by se nekde mohly valet. Nevi nekdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam