• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Ale mam v planu něco takového taky koupit 🤣. Jen teda ne na izolaci.

Jak jsem psal, jsem si těch mínusů vědom proto to bylo obecně položené. uvidim až uvidím 🤣
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Tam je pridanej kotel uhliku, aby to pomalicku odvadelo povrchovy naboj. To na neco na cem ma byt vysoky napeti fakt nechces, brzy to zacne tát :-)
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: vodivy filament na HV? To asi ne :)
    Nevím jak přesně má vypadat ta součástka a co se od ní čeká, ale problém je jak píše Specz nehomogenita tištěných věcí. Nám statečně skákal výboj i přes homogenní frézovaný POM.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    co pouzit toto ?
    Antistatické filamenty jsou navrženy tak, aby rozptylovaly elektrostatický náboj. Obsahují vodivé přísady, které umožňují kontrolovaný odvod statické elektřiny, čímž zabraňují jejímu hromadění na povrchu vytištěných objektů.

Antistatické filamenty :: Hotend.cz
    https://www.hotend.cz/antistaticke-filamenty
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Sezenu strikacku a zkusim tam dostat nejak sikovne barvu a bude to dobry. Jen me ceka to asi vytisknout znovu, protoze jsem ten napis umistil vzhuru nohama 🤦🏻‍♂️😂

SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPECZ: Proto jsem se ptal dost obecně 😅.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SKAUT: No mozna by pricetne sel tistenej dil (ta slozita cast tvaru) a do nej vlozka ze silonu (v ose provrtana tyc) jako izolacni pruchodka - ale tezko vymyslet bez presnyho zadani ...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPECZ: Tak tyhle stabilaky jsou většinou udržovány ve velmi čistém stavu. Alespoň z toho co jsem viděl u těch kterým je restauroval.
    Ale zatim nevím detaily o tomhle konkrétním dílu takže těžko říct. Včetně toho jak by bylo reálné to z něčeho soustruzit a jestli by to vůbec někdo chtěl dělat ( nějaké díly jsou dost napytel co jsem viděl). A koupit se to nedá protože to je kus historie a existuje třeba jen 5 kusů po světě. Plus ty co to sbírají ne vždy i restaurují.

Hezké, jen z ruky takže jedině poslat. V mém rozumném okoli se laby bohužel nevyskytují ( alespoň co vím, nevlastním totiž žádné soc. sítě). Ale dik za nabidku
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SKAUT: Upřímně bych se vykašlal na 3D tisk, bude se na to strašně lepit olej a bordel a půjde to do kytek strašlivě rychle. Příčetně by se to dalo např. z kusu silonu.
    Sice nemám k dispozici tester, ale v brmlabu mám k dispozici zdroj 2-10kV a vakuovou komoru, čili lze s tím do jistý míry simulovat i výrazně vyšší napětí :-)

Když se to vejde do tý sklenice na obrázku můžem to potrápit :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: vydrzi to dost dlouho na bezne pouziti, delaji se stitky i na ven
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPECZ: Jsem si těchto věcí vědom jen jsem nechtěl původní dotaz o tento obsah "obohacovat"

Známý by chtěl průchodku/zátku? ( pochopil jsem to tak z letmé zmínky od něj - dodal by mi nějaký výkres plus nějakou vysvetlivku co a jak tam je ) pro zapalovací vodič z magneta . Nejspíš na nějaký stabilak - takže hlavně na koukání a možná párkrát do roka na fungování ( nejspíš asi po srazech pokud vůbec).
    Vic detailů zatim nevím. První myšlenka padla na PP ( možná se sklem?) , další myšlenka byla - prostě zkusit. V práci mam HV tester co umí max 5kV takže žádná hitparáda. Skoro byl tester na 20kV ale z toho sešlo ( trochu jsem byl smutný 😅)

Takže jak bude čas tak něco zkusím a asi bude třeba zbastlit něco na HV ( dělá Styropro i poradnu? 🤣).

ORBIT: Tak to mě nenapadlo, to hnát až takhle vysoko 🤣
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEAPACK: Dík, asi se nevyjadřuju srozumitelně :D Mě šlo fakt o to, jakou appku stáhnout a s co nejmenším úsilím si tuhle věc vyzkoušet na vlastním telefonu:)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    REDSNAKE: je to kombinace hromady algoritmů: featute detection, stereo-vision, SLAM, heat maps, pointcloud creation
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    REDSNAKE: Je rada appek ktere to resi. Ja mam nejradsi Scaniverse.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: je to taková nyxí rada no. Ty tisknuté štítky se nalepují hádám a určitě vydrží tolik jako písmo do tisku embosované..?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: Nemam osobni zkusenosti, takze doporucim video chlapika, kteryho se vyplati sledovat pokud mate radi auta a/nebo engineering

Car Alignment With A 3D Scanner
    https://youtu.be/hb6TO8sZJjo?si=xDGQyAgkNgubfCEC
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: taková nyxi rada, ale já jsem si na hezké popisy radši koupil tiskárnu stitku za litr. Vypadá to lépe a má to univerzálnejší pouziti
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PETER_PAN: Ja hlVne myslel sw stranku veci 😉
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: Nemyslim si ze by vymena filamentu byla snazsi nez ten embos pak zalejt barvou. Navic to tusknu z petg ten mam jen cernej, takze…

Rad si tu techniku nekdy vyzkousim, ale ted jen potrebuju krabicku, idealne s popisem ale ten je spis nice to have nez se s tim nejak vic trapit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam