• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: jasne asi jsem si to nepsojil dohromady. me prave zarazilo ze delal pak sampling krouceni v case a mozna jsem nejak predpokladal ze mozna ten novy proximity beacon je az tak dobry.
    o par dni driv jsem videl totiz tohle
    Beacon - Beacon Contact is Here - A Surface Scanner and Contact Probe in 1
    https://www.youtube.com/watch?v=Zdp6iVPhsWc&pp=ygUUYmVhY29uIGNvbnRhY3QgcHJvYmU=

a tam teoreticky by clovek nepotreboval zpetnou vazbu do smycky aby odecital vzdalenost. ale to co rikas dava mnohem vetsi smysl.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Ale je tam magnet a kovova tiskova podlozka. Sice to neni na videu ale rika to nekdy kolem 2:46 ze predtim nez to tam nalepi tak chce na zulovem metrologickem kvadru vyzkouset jak je to ploche .
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: Mne moc v tom videu neslo do hlavy jak testoval beaconem kdyz tam neni kov
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Zrovna si neco ctu na jednom Discordu v sekci "spicy chambers" a resi tam ze akrylatove panely nejsou nejlepsi na vyssi teploty. Ze v nic prave hezky "lupe" kdyz nahriva. Tak jsem si vzpomel ze tady o tom padla zminka.
    Takze bych se nebal dat ten heater naplno. Ono stejne nez se prohreje ten kus hliniku poradne tak to chvili trva.
    A kdyby ses chtel drzet vyssich teplot tak bych koukal po PC panelech ( pouzivaji ten dutinkovy a konce uzavrit ). Nebo dat zvenku izolaci.

BTW Bed - videl jsem konecne video od Simona ( VZBot ) s review na grafitovy bed. Je to hezky tak ze me svrbi ruce ze bych to koupil :D
    Graphite 3D printer Bed - Good or bad ?
    https://www.youtube.com/watch?v=rAYkayMsRMs

N2O Factory
    https://n2ofactory.com/
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Tak to je v podstatě to samé co chci s ABS ( nejak ale nechapu jak jsi to myslel s tou certifikací? zvlášť když to je od 3DXTech)
    ACID
    ACID --- ---
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Je to dost podobny, jen pro ESD nechces aby to vedlo moc rychle, staticky naboj chces odvadet postupne aby nedelal moc skody. Takze potrebujes aby to melo zhruba 20-30MOhm na cm. Takze kdyz budes mit ten 20Mohm kus 1cm dlouhej mezi zdrojem a zemi, a na nem 10kV tak potece 0,5 mA (tedy ztrata 5W). To neni moc, ale kdyz to bude v miste kde se to nema jak chladit muze to zacit meknout a kroutit se. Navic je otazka kolik da ten zdroj, a jestli takova ztrata bude tomu systemu vadit nebo ne, taky by pak ten motor nemusel bezet.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KALIBAN: ja tisknu ted jen petg
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ANDY_WARHOL: a co tisknes? petg? na jednoduchy veci
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KALIBAN: máš texturovanou nebo hladkou podložku? Na texturivany ipa rozhodně nestačí. Musí se to prý nejdřív pořádně umejt saponatem.
    Ale ja pla netusknu, právě proto, že mi nedrží a nechci se tím zabývat, je to takový zbytečný materiál pro mě:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Btw tohle co jsem posílal není to samé co vodivy filament. Ten se používá například na tisk dotykovych senzorů a má mnohem vyšší podíl uhlíku.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID:
    SPECZ:
    Obecně máte pravdu, ale jsou různe scénáře. Někdy naopak potřebuješ vodinou věc pro ochranu, říká se tomu faradajova klec.

A protože tohle bylo tak nekonkrétní, dal jsem v rámci brainstormingu do placu i tuto variantu. Ale tím sem neříkal, že je to řešení správné.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    IAMTHELAW: ipou samo meju, ale nemam tam zadny lepidlo nebo tak :)

hmm vlhky filament by mohl bejt ten problem, to jsem mel pocit ze u pla neni takovy issue, jdu si o tom neco nacist
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    KALIBAN: Podložku umej ipou(nedrží první vrstva) a nejspíš máš vlhký filament (bublinky a stringování).
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Jdu si pro radu. Mam prusu mini. kupoval sem z druhy ruky, vsechno bylo v cajku, krapet vrzala a bylo na ni videt ze uz ma neco nalitano. Dal jsem ji do prusi na vyciteni, vymeneni trysky, kalibraci a vysledkem je, ze kdyz tisknu i blby pla tak to blbne. Nechyta se to na podlozku (1st layer kalibraci mam v pohode a funguje to uplne bez problemu a tiskne tam krasne) obcas je tam nejaka bublina nebo takovej bobek a stringuje to jako prase celkove je to uplne nahovno a tesne me to stve...

zkousel jsem snizit teplotu o 5-20 stupnu, to pomohlo se stringovanim, ale jinak bez zmeny
    zkusil jsem zvysit retracement i pomerne hodne, to podle me neudelalo vubec nic
    zkousel jsem si hrat s rychlosti presunu ty hlavy

prijde mi jak kdyby se rozpadlo synchro mezi tim kolik ma tect ven, jak moc to tece a jak moc to ten extruder plni. nebo ve sliceru mam nekde nejaky nastaveni ktery neni zavisly na profilu filamentu... hmmm ten slicer jde urcite resetovat uplne, zkusim to
    .. tisknu jen pla, na hladkou podlozku se to chyta dobre, ale ostatni problemy pretrvavaji, na takovou tu hrubou s peknou texturou vubec (opet 1st layer kalibrace co delam primo z tiskarny je uplne v pohode)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Já nemyslim filament s uhlíkem ( PA-CF a podobně) ale vysloveně ESD variantu. jako třeba https://www.3dxtech.com/products/3dxstat-esd-abs-1
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: z uhlíkových materiálů mám vyzkoušené PLA, ASA a PA, ale certifikované ESD jen PLA
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Jen s PLA mate zkušenosti? Ja koukam alespoň po ABS. Ale měkčí by asi moc nevadilo.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: z ESD pla občas v práci tiskneme. Jedna věc - oproti normálnímu pla je o hodně měkčí.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Ale mam v planu něco takového taky koupit 🤣. Jen teda ne na izolaci.

Jak jsem psal, jsem si těch mínusů vědom proto to bylo obecně položené. uvidim až uvidím 🤣
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam