• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    Mam Bambulab A1 a na Vanoce jsem dostal 5kg Sunlu PLA, mate nejaky doporuceni ohledne tohoto budget filamentu?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Mám to stejně jako Navara. Imho to stojí za upgrade, protože MMU2 bylo problémové a proto jsem ho nepořídil, tak MMU3 funguje dobře. Ne bez chyby, ale akceptovatelné. Hlavní problémy s tím mám způsobené tím že to mám v enclosure a nemám dobrou dráhu pro bowdeny. Ale poslední měsíce nebyl čas sis tím hrát a doladit to. Vím že to jde, jen nebyl čas si s tím hrát.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: Jedu přes mmu3 a tak nějak to funguje. S origo průšamenty zcela bez problémů, made4prusa mel problémy tam správně zajet pokud byla cívka nahoře nad enclosure. Když je vedle ní, tak i ta funguje. Ale mmu2 jsem nikdy neměl (resp. mám tu krabici s mmu2 kitem, ale ten stavět nebudu :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Nebo je nějaká jiná cesta jak to uchopit?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mam mmu2 a to se mi nikdy nepovedlo rozchodit. Po nějakém čase co už existuje mmu3 vidím, že to je lepší.
    Ale když koukám na obrázky, tak mi to nepřijde tak odlišný.
    Má opravdu smysl utratit dalších víc jak 2k a udělat upgrade?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: v garáži velký věci- doma drobotinu,výpary doma neřeším , mám jen lepší filtr ať nesmrdi - při tý frekvenci co doma tisknu je to asi buřt....větší následky budu mít určitě z práce- denně ve styku s oleji- rozpouštědla- epoxidy i polyestery- motorové oleje - karbonový prach - atd

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: docela vazne uvazuju ze do toho nakonec pujdu. ze vsech mozbych reseni to je v podste hotove a docela levne. tak by to melo prevazít nevyhody.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: dík, jak to bude aktuální, tak rád využiju
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Ta deska ma CAN ( vcetne CAN vysilace ) - ten RJ11 port. V ramci jednoduchosti bych stejne nejspis zvolil nejakou U2C desku ( i mensi zatez na MCU hlavni desky ). Nicmene jde to i s tim co mas.

Home | Esoterical’s CANBus Guide
    https://canbus.esoterical.online/
    Pokud bys zustal u toho co mas tak te "USB CAN Bridge Mainboard" . Pokud bys bral U2C tak sekce "Dedicated USB CAN Device". Ale myslim ze to pochopis kdyz navstivis onen web.
    Jinak se samozrejme ptej, kdyz buduu vedet driv nebo pozdeji odpovim :D.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Hele úplně easy. Bud máš can na hlavní desce nebo přidáš libovolnou U2C desku kterou flashnes jednou a o vic se nestaras ( dělá jen bridge USB - CAN ). A na toolhead das katapult ( takovej "flashloader" pro flash nové verze klipperu) a pak flashnes pres to klipper.
    Hlavně to chce dobrej kabel k toolheadu ( umbilical lepší než chainem).

Nebo si počkej až bude víc desek s USB. Nitehawk ( LDO ) teď prochází revizí ( problémy s vyšší teplotou - jen nevím jak to bude pak pokud tam zustane RP2040, to je do 85°C což je lehce dosažitelná teplota na desce i při sotva 70°C komoře), BTT taky něco snad má, Mellow taky určitě s něčím prijde ( pokud už nemá)...
    Plus USB oproti CAN vidím v rychlosti/šířce pásma. A asi i lehce jednodušší instalaci oproti CAN....

Na Tridentu jsem šel rovnou do CANu protože umbilical na V0 se mi nelíbil a i přes použití vodičů s teflonovou izolací ( PTFE ne jen FEP) a odlehčením tahu mi stejně umřel vodič po 500hodinach tisku. Takže tam šel CAN taky...
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: nedokážu říct, zatím mám stock dratovani, až nastane problém, začnu přemýšlet co s tím. Nebo možná už při zprovoznění Filametrixu, ale říkám si, že ty dva dráty z mikrospinace raději natáhnu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Prijde to jenom mě nebo je ta cenovka trochu ustrelena vzhledem k tomu co tam je?
    Sice píše vyladěná ale to aby to dodal i s profilama do sliceru.
    BTW Libi se mi ta hláška o problemech s Canbusem vezmu-li v potaz že je teď plug and play díky luxusně sepsanému návodu ( osobně jsem s tím neměl problém i předtím než byla tak hezky sepsaná ale chápu že lidi mají problém i s UART připojením...)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: nechci celou tiskárnu ale jen hotend, extruder atd.
    Prostě něco co si primontuju na svou hypecube evilution
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: chtěl jsi hotové řešení ;)
    + info o ceně
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: proč mi posíláš inzerát na tiskárnu z něj Yorku?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Cela gantry je hlinik /titanovy spojovací material.S části CNC dílů jsem začal původní stavbu, část jsem dodal teď při přestavbě. Motory jsem dal LDO s delší osou abych ji mohl mit "zajištěnou" ( nenapadá mě teď jak to lip napsat ) proti ohnutí tahem. Chci mít řemeny napnutý tak na 80% toho co rika Gates - takže cca 27N, časem budou EPDM s cca 34N, slibuju si od toho lepsi IS při vyšší akceleraci ( teď můžu na Y ose 7k, 0,1% vibraci pri smooth_mzv ale ještě jsem nezkoušel tisknout - dělám 4 veci najednou ). Jak to bude reálně tisknout se ještě uvidí 😅.

Tisknutý na toolheadu je vše krom x-carriage který je hliníkový cnc. Většina toolheadu je z ABS-GF, krycí část SB je jen ABS.
    Chci ho časem vyměnit buď za něco od Armchair nebo XOL, extruder asi pretisknu z EZPC CF od 3DXTech ( alespon mam pocit že to tak někteří psali ze "spicy" kanalu Voron discordu. Ale to je do budoucna, teď je třeba dodělat to co je protože na stole čeká Orbiter2 a DragonBurner k namontování do V0 😅.

ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: máš to pěkné. AB mounts jsou frézované z duralu? Na telefonu to moc nerozeznám od těch tištěných dílů, ale tvarově tipuju že ano.
    Konzerva jsem taky, 300mm/s max, 2k akcelerace. Nonprint moves 450mm/s.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Tou pevně montovanou gantry jsem nemířil na z-hop uplně. Nemam z te plovouci uplne dobry pocit, nerikam ze nefunguje ale kolik CNC stroju ji tak ma?

Ve vysledku je to jedno protoze na kazde konstrukci se mi neco nelibi takze po nekolika mesicich premysleni jsem vzal Trident protoze bed nahore a nenasel jsem duvod delat slozitejsi konstrukci tam kde staci jednodussi. Mit dost mista tak nejspis stavim i V2 ale...

A delam ted nejake lazení, testy a pri 5k akceleraci, 300mm/s rychlosti se mi ram tiskarny na horni casti mele tak o +-3 mm. Jako uvidim pri tisku az tam bude nejaky maly infill ale predtim nez jsem ji zacal predelavat jsem si vyznamnejsich vibraci nevsiml ( mozna jsem moc konzervativni s rychlostma :D ).

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam