• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HVJ3R: Jj, první load - jakmile je to už v té poslední krátké trubce, je to stabilní. [NAVARA @ 3D tiskárny]
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NAVARA: Mluvis ted o prvnim natlaceni filamentu doufam, nechci koukat na vsechny swapy...buffer jsi mel origo? V jaky pozici?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HVJ3R: Já je měl nahoře, pro standardní průšamenty to fungovalo, tvrdším jsem musel trochu pomoci. Mmu3 počítá s tím, že fillament jde zespodu a po výlezu z trubky se tedy kroutí dolu - tam ho idler přitlačí a zavede. Ale pokud jsou nahoře, kroutí se nahoru a fillament to neumí přitlačit dost, aby se to zavedlo do těch posledních krátkých trubek - tam je mu třeba pomoci (vytiskl jsem si na to pacičku, ale cokoli uzkého tenkého, co umí nasměrovat drát).
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NAVARA: Z tohohle duvodu mi MMU3 smutne kouka z policky na tiskarnu. Porad vymejslim, jak to udelat.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Já to mám přesně obráceně :D Potřeboval bych to rozšiřovat do šířky, nikoliv do výšky. Ale článek super, díky za postnutí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Na výšku místo mám, na šířku ne :)
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Četl jsem, jenom nějak nevím, kam to narvali. Předpokládám, že asi za cívky a tam by to IMHO moc přístupné nebylo... :)
    Počítám, že takovýto model bude výrazně dražší, než základní...

Lednová aktualizace: Prusa CORE One už je za rohem! - 3D tiskárny Original Prusa
    https://blog.prusa3d.com/cs/lednova-aktualizace-prusa-core-one-uz-je-za-rohem_108917/

NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Tohle je jen jeden z prototypů, ale IIRC z článku, tak by měla být součástí toho boxu (a přístupnější), do CoreOne pak už jen jedna linka.
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Zajímalo by mě, kam nacpali vlastní MMU3... K té je potřeba taky nějaký snadný přístup pro případ potřeby, že?
    YAMA
    YAMA --- ---
    Prodám automatický podavač filamentu Bambu Lab AMS. Kupováno k X1C, ale funguje i s P1.

Na podzim jsme objednali druhý a třetí a tento třetí nikdy nepřišel ke slovu. Nikdy nevybalený, jen otevřená krabice kvůli foto.

Cena 6900 včetně zaslání přes zasilkovnu. Po rozumném ověření mé totožnosti (foto OP plus koruna z mého účtu) požaduji platbu předem převodem, nebo osobně Praha 5.

Kupované přímo na bambushopu. Doklad k tomu je, ale konkrétní obchodní podmínky jsem nestudovala.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ideálně s možností mmu3 bypass na cívku, kde by pak mohl být třeba FLEX materiál
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WEWERKA: Něco takového :)

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: objednano
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ACID: Kdysi davno, nemelo to ten pozadovany ucinek.
    ACID
    ACID --- ---
    WEWERKA: ten plamen jsi zkoušela?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Diky vsem. Vyzkousim Prisma color ve spreji. Maji primer na plasty a k tomu vrchni matnou, vsechno akryl. Ze by se mi to cele chtelo tmelit, to nejspis ne. Ani ty linky od 3d tisku mi nevadi, to nepotrebuju zakryvat. Surfacer asi teda vynecham. Ty modelarsky barvy mi prijdou na tenhle povrch moc drahy, spotreba bude vetsi. Ledaze bych vytahla airbrush, ale i tak bude asi lepsi vzit sprej nez resit neustale redeni a cisteni.

R0C3S3K: Ja si rikala, ze je to nejaky divny :) Olejovy jsem kdysi davno pouzivala na washing a ty ostatni typy mi neprisly vhodny.
    PECA
    PECA --- ---
    R0C3S3K: Ok, moje zmatení. :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PECA: ja jsem psal modelarska barva, nepsal jsem o tom, ze by zrovna tohle mel byt akryl
    PECA
    PECA --- ---
    R0C3S3K: Revellky nejsou akryl, ale nějaká "nitro", snad email, pokud vím.

WEWERKA: Já jsem znám pouze barvy na "figurky" Vallejo. Ale dělají i na modely a airbrush. Značek tohoto typu je víc. Primárně mají jemný pigment a asi to není ideál na to co vidím na fotce. Hledat můžeš pochopitelně i jinde, ale pro ilustraci Peckamodelář:
    Tmely
    https://www.peckamodel.cz/produkty/lepidla-tmely-barvy-laky/tmely
    Hledáš "surfacer", stříkací tmel, nějaký jemný tmel, případně "primer". Primer je spíše základovka, aby krycí barva lépe držela.
    Z běžné drogerie bych použil nějaký "motip" akrylový lak ve spreji.

Broušení, pokud lze, celou plochy, vícekrát, postupně jemnějším a jemnějším plátnem. U jemných brusných pláten ideálně pod vodou. Což může být problém, když se ti voda dostane do dutin. Takový "chlupatý" povrch PETG můžeš zkusit opatrně horkým vzduchem/plamenem, jestli to nepomůže...
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    WEWERKA: ten akryl si muzes koupit bud vytvarnej v tube, ale bohate staci i plechovka balakrylu z hobby marketu, v principu je to stejny, je nto ma trochu jinou konzistenci, na lehce zbrousenym plastu to drzi na pohodu a takova ta mala plechovka stoji kolem 40 korun, to mozna budes mit i v dilne

jinak jsem popletl vyrobce ty modelarsky barvy, je to Revell, ne Umton,,, akvarel proboha nekupuj, to jsou "vodovky" pro vytvarniky, to by ti k nicemu nebylo

tady maj tu modelarskou barvu, jsou to maly kalisky,,, https://profimodel.cz/cs/emailove/68337-barva-revell-emailova-32108-matna-cerna-black-mat-42022688.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam