• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: obecne nepotrebuju zadny dekorace, protoze to akorat chyta prach a kvetiny pestuju na zahrade, doma zadny nemam, protoze by to nikdo nezalejval :))) venku na to mam automatiku
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Já jsem si takhle tisknul aliena a výskedek byl super :) Krásný model a výsledek. Ale asi hledáš něco maličko praktičnějšího :)
    Co květináč?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nakonec se mi docela libi tohle
    https://www.printables.com/model/194527-lampi-led-strip-lamp/files

do vika nahoru dam senozor a udelam to stmivaci :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Přemýšlel jsem taky, že si udělám z 3030 profilu věž na 3d tiskarny, ale když jedem metr stojí 360 Kč, tak sem zvolil dřevo :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Na inspiraci pro hlinikovy nabytek
    https://www.youtube.com/@TheAluminumCarpenter/videos

Taky planuju hlinikovy stul na tiskarnu. Kdyz to bude rezonovat, tak se daji vnitrky vylit epoxidem s piskem. Ale to uz jsme trosku v sekci diy cnc :)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    ANDY_WARHOL: S vase mode souhlas s
    MIKULAS, ale mel jsem taky duhovej a ty prechody byly hrozne "dlouhy", tj. na jednom perimetru bys musel vytisknout strasne vysokou vec, aby tam ten prechod byl, jako tady
    MIKULAS. Napred vyzkousej, za jak dlouho cca se ti barevnej prechod projevi.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Třeba Lillypot
    Free 3D file Vase Mode Lilypot 🏺 ・Design to download and 3D print・Cults
    https://cults3d.com/en/3d-model/art/vase-mode-lilypot

MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ANDY_WARHOL: když dáš "vase mode" a jednu vrstvu, tak je to skoro transparentní

Obecně ty tvary váz se pro svítidla celkem hodí.

Odkaz asi nemám, tisknul jsem (vodotěsnou) lodičku ale překvapilo mě právě, že je vidět skrz.

Jinak tohle vícebarevné vlákno je zajímavé třeba jako lego kostička, takovou nikdo nemá.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dostal jsem pla, ktery je duhovy. tzn. ze na jedny spulce je mnoho postupne se prolinajich barev. napadlo me z toho vytisknout neco, kde ten barevny prechod nejak zuzitkuju. treba nejake svetlo. pla neni moc prusvitne, ale vytisknout neco s hodne slabou stenou, jen tedy na silu vlakna, dat do toho led pasek, tak by to fungovat mohlo...

a ted odtaz, mate nekdo tip na objekt, ktery by se na to hodil ? budu hledat sam, ale treba nekdo neco podobneho uz resil
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MIKULAS: Předpokládal bych odtlumení tiskárny od stolu/stojanu který prisroubujes do zdi.

Ja to mám jen na skříni, nerad vrtám do zdi pokud nemusím zcela nutně. Ted to budu řešit jinak až se prestehuju za nedlouho...
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SKAUT: pres kotveni do zdi se prenesou vibrace do okolnich pokoju (pokud tam nejake pokoje jsou ... po zdi pak nahoru i dolu), just saying
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: Z extruzí jde dělat fakt hezké věci. Jde to zalištovat dřevem, když to chce někdo echt pěkný :)

A na ukotvení na stěnu se dá dobře použít ikea systém na kuchynské desky, lišta na stěnu, plus nějaká podpora zepředu/boky.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: To je to samé ( pod pracku a co postl Orbit)
    MOAN_HARSHAW: Chceš co "nejhmotnější" /nejbytelnejsi stůl/stojánek/polici. A zároveň ideálně mít těžiště co nejníže.
    Pokud to máš na skříňce tak chceš aby se "neplavala" ani trochu ideálně.
    Z těch extruzí by to mohlo být bytelné ale minimálně 3030 a zpevnit to i napříč ( takže to nebude hezké a praktické).

Tu skříň co máš teď - ukotvit do zdi, stejně jako to co bude nad tím. Ideální by bylo ale masivnější konstrukce a jako deska silnější kus třeba dřeva ( tvrdého). Ale to není moc do obýváku...
    Možná nějaká pěkná bytelná komoda z masivu, desku nahoře silnější ( nekolik cm). Mam hezkou komodu ale horni deska je slabší a casem se prohnula ( trochu je to vidět na fotce níže - to kde je zrcadlová predni strana)
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    takze ta spodni by lezela na dlazdici+gume (a to cele jeste na skrince s filamentama), a ta druha by visela na konstrukci ze zdi? to zni dobre, aspon se nebudou navzajem ovlivnovat. a mezi tu konstrukci a tiskarnu dat taky podlozku? na dlazdici tam asi nebude misto, to by byla ta horni uz moc vysoko :/

ty extruze hlavne kvuli vzhledu, mame to v byte v obyvaku, hezky anodizovany hlinik bude ladit s tema tiskarnama lepe, nez nejake KVH hranoly
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MOAN_HARSHAW: imho je zbytečný kupovat drahý hliníkový profily, že dřeva to vyjde lépe
    Ale klíčové je to imho ukotvit ke zdi, pak se to nebude tolik třást!
    A tu podložku pod pračku pod to
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: já běžné používám podložku pod pračku, ta je designová na to pohlcovat podobně vibrace
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    my mame prusu mk4 na betonove dlazdici a pod ni tu gumu, a xlko jen na gumove podlozce na podlaze. chci casem udelat nejakou kostku z hlinikovych extruzi, aby to xlko sedelo nad tou mk4, ale bojim se, ze to bude hrozne vibrovat. co si o tom myslite? jak byste to udelali, aby ta horni tiskarna vibrovala co nejmin?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: To taky nepopírám, jen jsem chtěl dodat že ideálně chceš minimalizovat i ty vibrace celé tiskárny, ne jen hluk s čímž ti pomůže masa těžkého materiálu.

Ale ano, většina lidí bude hlavně řešit tlumení hluku ne tlumení vibrací celkově.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: Tohle tlumí vibrace, které ten zvuk generují. Moje zkušenost je taková, že to už nic dalšího nepotřebuje, je to dead simple a proto to sdílím dál.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Ten kus betonu má pomoci od vibrací tiskárny (ghosting a podobně), ne tlumit hluk.
    Casto se to kombinuje právě s touhle gumou ( tiskárna na dlaždici a ta na gumě).

Pak jsou tu ještě Hula nožičky ale minimálně u Voronů je jejích prinos přinejlepším nulový. https://www.printables.com/model/898357-hula-v10-for-voron-printers
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Chtěl jsem s vám nasdílet jeden svůj postřeh.
    Nejlepší věc co jsem našel na tlumení hluku z tiskárny vibrací dolů je gumová dlaždice.
    https://www.hornbach.cz/p/gumova-dlazdice-ochranna-tlumici-pad-terralastic-50-x-50-x-2-5-cm-cervenohneda/7173317/

Za pár kaček a lepší než kus betonu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam