• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Vůbec. Všechno je hlavně o ceně ( dejme trochu stranou to že některé věci jsou předražené), takže lidi jdou tam kde je levno a souvislosti neřeší.
    Stejně jako si domů dají kameru co jde pres buhvijake servery - dali lidem co chtějí. A uživatelé netěší bezpečnost nebo soukromí ( což je dneska dost vzácné zboží, obtížně dosažitelné/misty nemožné)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: "lidi si sami zvolili penezenkama"
    a divis se koncovemu zakaznikovi, ze v tom nevidi problem, kdyz tam outsourcovala spousta firem/statu a tvari se, ze je to ok?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: O tě bezpečnosti mluvil v Nero3DP podcastu i typek z 3D mušketýřů ( takže US ).
    Je to dost smutný jinak ale lidi si sami zvolili penezenkama...
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: u VW za to na hodinu vyhodili chlapa, když si do práce přinesl BL
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Už jsme jen my a Čína. A to je velký problém, varuje 3D tiskař Průša - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-uz-jsme-jen-my-a-cina-a-to-je-velky-problem-varuje-3d-tiskar-prusa-269334#dop_ab_variant=1450231&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

dost se tam probira i bezpecnost cloudovych ulozist z hlediska 3d tisku (prumyslova spionaz)
    ACID
    ACID --- ---
    Mimochodem, jar už není co býval, alespoň podle mojí a jejich ultracitlivých rukou, původní odmašťovací schopnosti se teď skrývají pod označením jar extra+ (černý oválek pod logem).
    Jak jsou na tom ostatní značky netuším.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: v podstatě vše tisknu na zrnitý pei a drží to.. poku začne být problém, 2x umýt v jaru a držímzas.. to dvojí mytí je důležité
    FARIN
    FARIN --- ---
    CASTER: zklus ji vycistit Acetonem a melo by to zase drzet jak na novy
    H2O
    H2O --- ---
    SKAUT: přesně, tisknu v dílně stavebně oddělené mimo restauraci, tohle hygienu opravdu netrápí
    (Plus když vidím ty dámy co chodí, ty by opravdu nenapadlo kontrolovat 3D tiskarnu 😀)
    H2O
    H2O --- ---
    ORBIT: netiskne se to v provozu a podtacek nepřijde do kontaktu s potravinou/pitím
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Ono když to necháš vychladnout tak ten plyn "zkondenzuje" na opláštění takže tam máš taky čisto ( beru v potaz uzavřená - vzduchotěsná). Alespon mě to tak s tou prvni fungovalo dobře. Měřeno neprofesionálními měřidly ale relativní znečištění vzduchu uvnitr a následné "čistší" vzduch bylo vidět na cislech.

Ale samozřejmě máš pravdu - je to úplně jinde.
    Taky jsem proto psal uzavřená ( i z hlediska nutnosti mit v komoře teplo) a mimo provoz. To že to tisknes v nesouvisející kůlně vedle už pak hygienu trapit snad nemusí ne?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: To, že je zavřená je celkem fuk, pokud k ní nevede hadice s odtahem ven :D
    Potravinový provoz a to co mi to běžně řešíme jsou dvě jiný roviny.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    H2O: Aurapol mival taky nejakou levnější ASA, něco malo sem z ni tiskl a nebylo to Úplně hrozný.

A jestli máš zavřenou tiskárnu ( nebo někde mimo ať se to nedýchá). Ideálně mimo provoz jak pise Orbit tak pohoda.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    H2O: Bacha na to že chceš tisknout v provozu. ASA i ABS bych si byt tebou rozmyslel, protože jsou toxické a zavře vás hygiena.
    H2O
    H2O --- ---
    SKAUT: pla a petg jsem už prošel... jediné co drží je ABS a ASA. Ty jsou úplně v cajku
    Chtěl jsem jen ušetřit. Nepovedlo se 😀

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    H2O: mě to jako překvapení tedy nepřipadá :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SKAUT: To nejspis bude tim, ze normalni mycka jede 40-65C a rezim na hrnce pak 70C. Takze to tam asi davaji na normalni cyklus. V hospode treba maji mycku na vyssi teplotu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    WEWERKA: Vim, ale vycházel jsem z vykrajovátek na cukroví co jsem někomu tiskl z PETG a dávají to do myčky kde to přežije.
    ASA/ABS by bylo samozřejmě lepší ale nese to sebou možné obtíže pri tisku ( a případně menší výběr barev ).

Nebo jak jsem psal, nějaký "nový" polymer, ten "HT" ma 100°C, nGen je 85°C a slibuji snadnou tisknutelnost ( nemám osobní zkušenost)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SKAUT: Petg pry zacina meknout pri 70C. Spis ASA, tam to zacina na 93C.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    H2O: Pla začne měknout u 50°C. PETG by mohlo přežít spíš..
    No a nebo se podívat po nějakém novějším polymeru ( třeba co má ColorFAB ).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam