• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    B3TL
    B3TL --- ---
    KCHARI: skládal jsem svojí soukromou coreone před měsícem ve firmě, která má jako primární činnost pronájem a servis tiskáren. To bylo keců... Na první zapnutí se zkalibrovala a jede super. 🙃
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ORBIT: eh?
    PECA
    PECA --- ---
    SPM: Nemyslím si, že jsi divnej. Já to mám podobně. Když už to do té tiskárny pošlu, tak pokud je to ok model, není třeba to hned mazat. A nechci tam mít bordel, tak to chci dávat do složek. Ale pokud si nevzpomenu hned, tak se to mrskne někam random, kde jsem byl naposledy, nebo do rootu a je to v prdeli.
    Musím to smazat, vytvořit/přeondit složku a znovu uploadnout. Voser. A pokud nějaký již fakt nepotřebný projekt chci smazat, musím nejprve vymazat vše ve složce a teprve potom složku...
    A složky používám, abych věděl, které modely patří k sobě, pokud je to toho víc, nebo mám nějaké opakovaně potřebné díly samostatně pro tisk.
    A určitě jsem to už posílal jako feature request.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    KALIBAN: Multiboard?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    H2O: No a k tomu ještě připravují MMU4 :)

Takže tentokráte žádný early-adopt, pár let počkám, nechci zase mít staré LCD, staré kolečka, staré všechno co se už těm s normálními objednávkami posílalo nové (oproti pre-orderům, co si to "vyžrali")
    H2O
    H2O --- ---
    Tak k me 1PS dnes přibude CoreOne... jsem zvědavý na přímé srovnání vedle sebe. Škoda ze ještě nenit en MMU
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    Jen si tady odložím, někomu by se mohlo hodit při stavbě Core One. Držáky lineárního vedení u mýho kusu byly všechno jen ne do pravýho úhlu, tak je dobrý to zkontrolovat a pak naohýbat do správnýho tvaru nebo pak doohýbat s už nasazeným lineárním vedením. Manuál nic moc na tohle téma nic neříká, ale forum pomohlo dost, specielně https://arachnoid.com/3D_Printing_Prusa_Core_One/index.html#Core_XY_Axis_Alignment a https://forum.prusa3d.com/forum/postid/759889/

třeba to někomu ušetří nějakej čas. Až na tohle mi to přijde jako pěkně udělaná stavebnice

KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KALIBAN: hele dotaz, mam STL, mam filament, ale casove to vypada tak na dva mesice, premyslim si to nechat nekde vytisknout, resili jste nekdo "komercni" tisk? dodam podklady a filament. Co to tak stoji? :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM:
    ACID:
    Jsou z jejich PCCF. Jen jinde o něm neměli moc dobré mínění a dobré zkušenosti v porovnání třeba s PCCF od 3dxtech co se týká vlastnosti.
    Doma na mě čeká cívka toho Prusiho PCCF ale zatim jsem se k tomu nedostal. Navic jsem z toho chtěl díly právě které z něj nejsou údajně moc dobré 😃.
    FARIN
    FARIN --- ---
    Dávalo by vám smysl slicovat v Easyprintu pro jiná tiskárny než Průša. A posílat to tam přes integrovány Link/Octoprint/cokoliv?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SPM: Jj oni docela hodne iteruji a prubezne zlepsuji. To se mi na Prusoviblibi
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: Aha, to by celkem měnilo situaci.
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: Aha, to je trochu škoda... tak nevim jestli jenom já jsem divnej, že v tý tiskárně mám stovky gcodů :-D Na ten zbytek, jak tu padlo, nastavit na routeru... to mně zase přijde jako ten nejmenší problém :-D

ACID: součástí toho krytu je balíček s vytištěnýma dílama z toho jejich carbon fiber nylonu nebo co to je. A je v něm asi vesměs většina těch dílů, co jsou uvnitř té tiskárny, respektive uvnitř toho krytu. A pak teda taky tiskárny od dubna tohohle roku (takže i ta moje co přišla) mají ty díly z tohohle materiálu už na sobě, takže se to ani nemusí měnit (v tom návodě je to napsáno teda takovou nepatrnou zmínkou... naštěstí nademnou někdo stál, když se to montovalo, takže jsme si toho všimli dřív, než jsem to všechno zbytečně vyměnil :-D ).
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: jsem zvědavý. Že ten stan není vyhřívaný vím, to by až takový problém být nemusel, ale údajně jak je u Pepy zvykem, jsou tištěné díly tiskárny z PETG a tím pádem to nedává tisk ani z ABS/ASA, ne tak PA, což je prostě průšvih.
    PECA
    PECA --- ---
    Jo, musel bych si tu IP adresu nastavit v routeru, no. :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: nebo DHCP rezervace, nebo DNS bind v PiHole :))
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: Static IP?
    PECA
    PECA --- ---
    SPM: Ano, možnost přesouvat soubory mezi složkami (adresáři) a mazat i plné složky mi hodně chybí a neumí to ani Connect. Link je lokální, což je super, kdyby si mrcha jedna tiskárna taková pokaždé nelízla jinou IP a uměla se v síti projevit jménem... :)
    SPM
    SPM --- ---
    ORBIT: jo, já věřim, že funkčně je to skvělý. Ale mám prostě nějak averzi na ty věci, co jsou připojený v LANce někam do cloudu. Jo, kdyby to bylo opensource a šlo to pustit na vlastním serveru... :-)

SKAUT: jo, to je ten link, ten tam je a funguje. Ale třeba přesunout ten soubor do jiný složky v něm nejde :-) pravda, už jsou tam alespoň složky, ta SL1 na začátku neměla ani to :-) štípačky zkusim, dík :-) Ad BLTouch - já to taky už pár let mám sestavený a tisknu na tom, tenkrát to frčelo dost :-D a průša měl tenkrát akorát tu indukční sondu, co stejně nešla použít na sklo... Tiskárnu bez levelingu jsem měl taky a jako proti tomu ten bltouch byl pořád zlatej. Ne že by to nešlo srovnat, ale to člověk to sklo sundal, rozbil, dal tam jiný a stačilo to na to, aby si s tím nastavením musel zase hrát znovu. Ten BLTouch alespoň fungoval do chvíle, než se vyměnila tryska, vyndal heatbreak/etc a pak se to holt doladilo z offsetem...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Jeden z tech dvou ( connect nebo link ) je lokální. Nebo alespoň byl když jsem dával do Průša mini boardu esp01 abych to rozchodil - zaklad který většinou potřebuješ tam byl a nemusel jsi běhat s flashkou/SD sem tam.

Vezmi malé stranové stipacky bez fazety a nech si je u tiskárny. a při zavádění filamentu je použij na šikmé ucvaknuti filamentu .

add Bltouch - divím se že to ještě někdo používá dnesna když je hromada lepších možnosti - ať levných DIY ( třeba TAP pokud. a to máš toolhead) tak těch dražších komerčních ( Cartographer / Beacon, E3D sensor pro Revo... ).
    Nebo pokud nemáš moc velký bed tak nic - tedy pp tom co to ručně nastavis a srovnas.
    To jen takové povzdechnutí protože jej pořád vidavam jak jej lidi mají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam