• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: já ji dávám do levého horního rohu, ještě ladím úhly, abych viděl co nejvíc z plochy. Kamera za +-z Ali
    PECA
    PECA --- ---
    Jo, vlastně jsem sem původně šel pro tip na nějaké cvičné modely pro kreslíře. Tedy lidskou anatomicky přesnou kostru a samostatnou lebku (také anatomicky přesnou). Něco jsem našel, ale pokud má někdo zkušenost s dobrým modelem, rád si nechám poradit.
    Přesnost nemusí být ve smyslu každičká kůstka, bo bych asi ani neposkládal, ale především proporce, rozměry/poměry velikostí velké kosti, polohovatelné klouby ideálně. Lebka s volnou spodní čelistí včetně zubů (zuby pochopitelně vcelku s čelistmi :) ).
    Potřebuji si to vytisknout a trénovat podle toho skicu a kresbu figury.
    Děkuji za tipy.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Tohle mi přijde trochu ujetý. :)
    Jako rozumím tomu tak, že je to "poš" gadget do obýváku, showroomu, nebo tak něco. Také to podle toho je naceněné a bude to vyložená exkluzivita. Ale jako ok. Patří to k budování značky a kupce to najde.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    AXTHEB: Spis nemam trpelivost ji rozvijet, neprijde mi ze kdokoliv ze stezujicich ma zkusenosti s prumyslovou produkci, sorry.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Jo tohle se povedlo, to je moc pěkný :)
    Ono i obyč Core ONE (potažmo L) jsou na pohled fakt pěkný tiskárny.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Místo plkání se podívejte na video! https://www.youtube.com/shorts/4Eszomnyu2I
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    77WHITE: Měl by sis jít odpočinout, neudržíš myšlenku.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    AXTHEB: Hele, ilustracni pripad z cech- poptaval sem u ceskejch strojnickejch / zamecnickejch firmach mnohokrat a vetsinou byli stejne drazi jako prace udelana ve skandinavii, a to je tu v prumeru plat 3x vetsi a o danich nemluvim. Nemozny tu jejich cenu obhajit. Tolik k patriotismu:)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Je vidět, že lidi maj představy hezký. Realita je bohužel uplně jinde ;)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    77WHITE: Ale to je vzdycky neco, nemas jedinej elektronickej produkt, kterej by neobsahoval neco z ciny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    77WHITE: Co je nepochopitelného na "z co nejvíce součástek a dílů vyrobených v u nás, v Evropě, USA či jiných spřátelených ekonomikách"?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PECA: Drobnej detail, sem si jistej ze spousta jejich soucastek je stejne vyrabena v asii:)
    KULA
    KULA --- ---
    PECA: jsou to borci co konstruují poměrně složitou hydrauliku, takže když se vyjádří ve smyslu "návodka je děravá a chybí tu snad deset věcí", tak jim to přirozeně věřím. Jinak v krabici by nemělo chybět NIC. Byť jediná součástka chybí, je to řetězec komplikací pro všechny. Takže gratuluju, že Tobě to nasypali do krabice alespoň skoro.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: Tak teď jsi mě s tim "materiálem" opravdu upřímně rozesmál :)

Taky bych raději podpořil českou firmu, ale... ;)
    PECA
    PECA --- ---
    LORDPEET: Bez Průši a jemu podobných by tu nebyla ani ta "bambule". Netvrdím, že Číňan nic nedokáže vymyslet, jenom že vysávají co můžou a těží z toho, že se necháme.
    LORDPEET: Raději jsem zaplatil o půlku bambule navíc a místo kompletní tiskárny koupil stavebnici, zato z domácí produkce, z co nejvíce součástek a dílů vyrobených v u nás, v Evropě, USA či jiných spřátelených ekonomikách. A to se nepovažuji za nějakého velkého patriota. Jenom mi dává větší smysl utrácet za zboží a ve firmách, kde moje peníze zůstanou doma, kde firmy platí daně, socko a zdrávko a zaměstnávají místní lidi. A to jako ne že by mě ty peníze nemrzely, nebo jsem měl peněz moc. Naopak, dost jsem váhal, ale pak jsem si řekl, že některé aspekty nelze přehlížet, vzal v potaz českou technickou podporu, dostupnost dílů, průběžné upgrady. Dobrý pocit z podpory české firmy k nezaplacení... :)

KULA: Argumentační faul tituly, řekl bych. Jako neznám ty vaše Ing a Phd. technických oborů, tudíž jim to vzdělání nijak nerozporuji. Akorát, že ke stavbě kitu je detailní step by step návod, veškěré díly jsou označené a jasně identifikovatelné. Tedy na první dobou lze poznat, že nějaký díl chybí a je potřeba kontaktovat techsupport. Mně chyběla nějaká pidi součástka do podávání filamentu, nebo co. Bylo to před Vánoci a měl to být takový společný dárek, tak jsem kontroloval obsah hned po obdržení zásilky. Zjistil jsem nedostatek, napsal do chatu na webu a za 2 dny mi to přivezla přepravní společnost. Řešení na na několik minut komunikace a cca 30 minut revize stavebnice po převzetí.
    Já, "na vobě ruce levej", jsem složil MK4 za jedno odpoledne, na první dobrou a tiskne "jak víno". Jediná issue je, že jak se o to nestarám, tak mi to občas zadrhne na tyči, tak pak otřu tyče ubrouskem a stříknu silikonovým olejem (ano, jsem takové líné prase, na něco). Výměna trysky mě trochu irituje (občas chce junior něco 0,25 s jemnými detaily), ale ve skutečnosti je to na pár minut, mně se jenom nechce to dělat. Prostě žádné velké problémy a to mám jenom takový úřednický Bc z ekonomie. :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Ja mam jednu uprostřed nahoře RPi širokoúhlou a vidim +- celý bed ( nevidim vnejsi kraj kde stejne nebude vetsinou nic ). jen je to zhora ale holt osud u Tridentu . Podstatné je že vidim na tisk.

CERBERUS: Ja strcil inbus do větráčku hotendu, objednal novej větrák a mezitim se rozhodl ze bych mohl Reapera vyměnit za něco s těžištěm lépe uloženým. Jenže muj hotend nejde do A4T musel bych asi XOL a musel se smířit že nebudou 5015 protože takovej toolhead neexistuje ( kam by slo co chci..)
    A CPAP nechci ( zatím 🤣).
    Takže asi 4040 a pořídit chube compact 🙈. A možná z té CNC gantry co mam to předělat na Monolith až to vydaji.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: ok, tak řekněme do provozuschopného stavu :) Zrovna řeším jinou kameru (abych viděl celý bed), resp. její držák. Při tom jsem zjistil, jak připojit dvě kamery, takže u toho asi zůstanu, jedna přehledová a druhá někde z boku na střed bedu.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Neřekl bych, to video se týká jiného článku ;)
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    SKAUT: Ja uz jsem pripraven na dalsi rozebrani Tridentu az bude venku CNC Monolith gantry, do te doby dostal XOL a novou kameru :-)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Vorona nikdy nedostavis 🤣🤣🤣. Nebudu říkat kolikrát jsem jak Trident tak Zero rozebral a znovu sestavil. Oba teď už dám zpaměti 🙈. Obě tisknou ale pořád by bylo co vylepšovat...

Coz je zas plus mít něco jako Voron kde si můžu dělat co chci.
    Známý ( totálně neznalý co se tyka 3D tisku a manuálně neumí taky moc tyhle věci) chtěl tiskárnu, doporučil jsem mu X1C ( tehdy) - s tim slo ruku v ruce to že mu budu dělat i support a sem tam řeší věci které já doma neřeším nikdy nebo mám hned. U něj je to někdy na dýl nebo netuším co s tím protože něco co si tiskárna dělá sama ( a zjevně to udělá špatně) se mění někdy blbě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam