• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: patentovaný bambus? to je asi jen nejaka velmi specificka podskupina nebo v cine nekomu dali patent na BAMBUS?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Protože Bambus ( materiál) má patentovaný Construct3D, z kterého to chtel delat Průša původně ( a ta první byla ).
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Vidiš, já zas četl, že to udělali jako poctu Průšovu tátovi, který byl truhlář :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MIKULAS: To je s prominutím blbost.
    Zisk je na kazdem produktu, jinak to nema vyznam delat. A takovehle exkuzivni veci po nich chteli zakaznici. Zrovna tenhle dreveny kus meli jako gimick na nejakem veletrhu a lidi jim rikali ze by to chteli. Tak udelali limitovanou serii z dubu.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PECA: na tom je bohužel vidět, že už nejde o tisk, ale o zisk :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Tam sem ji měl taky ( GLADOS držák )ale protože jsem předělával elektroniku tak mi tam už nedosáhl flex ( protože jde do CSI slotu ) a nechtělo se mi čekat na delší.
    To tu širokoúhlou mam taky z AE. Zatím drží ( vzhledem k teplu ).
    Ještě ji možná vyměním ve V0 kde mám obyč ( taky AE ) a nevidim pravy zadní roh bedu ( opět - úplně to nevadí).

Ale až budu předělávat celý toolhead tak přemýšlím o nozzle cam. Na AE jsem našel nejspíš stejnou co prodává 3DO ( tu prvni verzi), musel bych teda bud tollhead PCB s USB hubem, nebo vymenit umbilical ( CAN + USB fousy ) nebo trapně táhnout extra USB kabel ( coz nechci)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: dej link :)
    ACID
    ACID --- ---
    +-300
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: já ji dávám do levého horního rohu, ještě ladím úhly, abych viděl co nejvíc z plochy. Kamera za +-z Ali
    PECA
    PECA --- ---
    Jo, vlastně jsem sem původně šel pro tip na nějaké cvičné modely pro kreslíře. Tedy lidskou anatomicky přesnou kostru a samostatnou lebku (také anatomicky přesnou). Něco jsem našel, ale pokud má někdo zkušenost s dobrým modelem, rád si nechám poradit.
    Přesnost nemusí být ve smyslu každičká kůstka, bo bych asi ani neposkládal, ale především proporce, rozměry/poměry velikostí velké kosti, polohovatelné klouby ideálně. Lebka s volnou spodní čelistí včetně zubů (zuby pochopitelně vcelku s čelistmi :) ).
    Potřebuji si to vytisknout a trénovat podle toho skicu a kresbu figury.
    Děkuji za tipy.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Tohle mi přijde trochu ujetý. :)
    Jako rozumím tomu tak, že je to "poš" gadget do obýváku, showroomu, nebo tak něco. Také to podle toho je naceněné a bude to vyložená exkluzivita. Ale jako ok. Patří to k budování značky a kupce to najde.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    AXTHEB: Spis nemam trpelivost ji rozvijet, neprijde mi ze kdokoliv ze stezujicich ma zkusenosti s prumyslovou produkci, sorry.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Jo tohle se povedlo, to je moc pěkný :)
    Ono i obyč Core ONE (potažmo L) jsou na pohled fakt pěkný tiskárny.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Místo plkání se podívejte na video! https://www.youtube.com/shorts/4Eszomnyu2I
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    77WHITE: Měl by sis jít odpočinout, neudržíš myšlenku.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    AXTHEB: Hele, ilustracni pripad z cech- poptaval sem u ceskejch strojnickejch / zamecnickejch firmach mnohokrat a vetsinou byli stejne drazi jako prace udelana ve skandinavii, a to je tu v prumeru plat 3x vetsi a o danich nemluvim. Nemozny tu jejich cenu obhajit. Tolik k patriotismu:)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Je vidět, že lidi maj představy hezký. Realita je bohužel uplně jinde ;)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    77WHITE: Ale to je vzdycky neco, nemas jedinej elektronickej produkt, kterej by neobsahoval neco z ciny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    77WHITE: Co je nepochopitelného na "z co nejvíce součástek a dílů vyrobených v u nás, v Evropě, USA či jiných spřátelených ekonomikách"?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PECA: Drobnej detail, sem si jistej ze spousta jejich soucastek je stejne vyrabena v asii:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam