• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    To už totiž brousíme do politiky a to patří do jiné diskuse a jsme čím dál víc offtopic.
    Tento problém si uvědomuje, nebo spíše jej považuje za významný, relativně malá skupina voličů. A tudíž to naše volené zástupce moc netankuje, jakkoliv by je to z hlediska řízení země a její budoucí (ne)prosperity a bezpečnosti tankovat mělo.
    Ale když ani automobilky napříč Evropou neřvou v panické hrůze, tak nic no. A jako mě nepřijde ani tak hrozné to, že se nebudou auta vyrábět u nás, jako spíše to, že v těch autech je takové množství elektroniky a SW, že už takto je to o strach (nevím, jestli restartující se infotainment vozu má vliv na jízdní vlastnosti, ale na pozornost řidiče určitě ano), natož když pro ten SW bude důležitější služba státu (čínskému pochopitelně), než řidiči. :)

U tiskárny na domácí hraní je nějaké šmírování relativně opominutelné, ale u tiskárny do továrny už ne. Takže to není jenom o ceně, ale i o úniku know-how o úniku přímo z vývoje a o tom, že Čína dlouhodobě patentuje kdejakou blbost, takže na nás pak vytáhnout kromě ekonomického nátlaku ještě i nátlak právní...

No nic, to jsme v diskusi v kruhu. Nedávno to tu probíralo, bude to maximálně 14 dní, 3 neděle. :)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Tje furt argument cenou, prakticky nevidam zadny jiny. On si taky nekdo muze vytahnout hlavu z prdele a dupnout, ze tady a tady a tady u toho odvetvi si dumping proste libit nenechame. A adorovany Cinan bude v prdeli. Tohle se poctivym vyrobcum nestane.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: já mám zkušenost a nepřeju to nikomu, je to nahovno, reakční doba taková, že ti nevyřešíš ano za tejdej, protože časový posun, tak na každou odpověď čekáš minimálně den a pak ti stejně nepomůžou
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LORDPEET: Si tam dělal a máš z toho trauma?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Ale dobry způsob jak prevzit trh ( když na to máš).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: Cena neni spatna. To ze to cina umi levneji neznamena ze se tomu musi vsichni podridit.
    Maji funkcni business, ktery nechcipne jen tak. Nejvetsi chyba je prodavat moc levne..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: Hele bud rad za uspesnou ceskou firmu, ktera ma svetove meritko. Ja jim to neskutecne preju, laka to apoustu talentu a tlaci to inovace obecne.

Nevadi ze ty jsi presedlal na cinu, ale netlac to jako nejlepsi cestu. Kazdy chce a potrebuje neco jineho.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Ale na ten silikonovej tisk jsem hodně zvědave. Jelikož mě baví cosplay, tak se těšim co všechno s tím půjde udělat :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    LORDPEET: Dostupnost náhradních dílů super, ale ta cena...

Průša má skvělej marketing a opravdu topovej zákaznickej servis, mam s nim zkušenosti.
    Ale od roku 2016 jedu čínské toskárny a s jejich zákaznickým servisem nemam zkušenost žádnou což je za mě přeci jen ještě o něco lepší :)
    PECA
    PECA --- ---
    LORDPEET: Mít fanoušky je něco politováníhodného? Nebo proč "bohužel"?

Asi mě lze také do nějaké míry považovat za "Průžova fanouška". Nicméně si ani tak nemyslím, že bych byl fanoušek, jakože:
    - Podle mě to co dělá, dělá dobře. Je vidět, rozvíjí se (firma) a tak...
    -- Dělá to tady (nebo se o to alespoň do značné míry snaží). Tady = v EU či přímo v ČR.
    -- Dělá to otevřeně. Nedrží si dokumentaci pod pokličkou a kdokoliv si může sehnat příslušný náhradní díl klidně v místním HW storu, nebo doma v garáži či vytisknout.
    -- Spolupracuje s dalšími inovátory (Bondtech – Švédi, EU, super), Filament2...).
    - Líbí se mi do značné míry průběžná upgradovatelnost tiskáren.
    - Je to kšeft, vím o tom a kupuju to ne z čiré lásky, ale protože nemám dostupnou jinou místní alternativu (vlastní stavbu jsem si vyzkoušel a to holt není pro mně, no).
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: To si koupí jenom nějakej fanatickej fanoušek ;D
    Ale těch má Průša bohužel dost.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Kdybys potřeboval nějakého podržtužku, tak se rád přichomýtnu. Případně bych měl nějaký ten dub či buk (bohužel nastojato). :)

LORDPEET, ANDY_WARHOL: Tohle je IMHO čistě pro pocit do nějakého "poš" officu, nebo tak něco. Pro drtivou většinu lidí je tiskárna výrobní prostředek, případně něco mezi výrobním prostředkem a hračkou či kutilským projektem (pro hobíky). :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdybych chtel tiskarnu v dreveny bedne, tak uz ji mam davno :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Prej exkluzivní :D :D
    Vypadá to sice pěkně, ale chtělo by to lepší vnitřek... Tohle je čistě pro prachy.

Ta toxická pozitivita je fakt toxická.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Kdybyste nekdo rad drevenou dubovou nebo jinou tiskarnu, dejte vedet, rad udelam specialni projekt.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tak dub je hodne exclusivni ;)

This limited-edition printer is available in two variants:

Prusa Signature Oak without legs – 5,000 EUR/5,200 USD/120,000 CZK (duties/tariffs included)
    Prusa Signature Oak complete with legs – 6200 EUR/6,500 USD/150,000 CZK (duties/tariffs included)

A staci to jen uhradit dopredu a az to bude hotove, poslou ;)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tohle je te "tool"; nextruder nozzle clamp. Ten plastový "klíč" nepoužívám, velmi rychle se vymačkal; používám původní plechový klíč od tiskárny.

PECA: Ještě mě napadlo, že jsem vlastně poměrně o dost upravil napnutí řemenů. To mohlo pomoci k tomu tiššímu chodu tiskárny taky. Rozhodně již nejsou slyšet žádné rezonanční zákmity. A to byl povrch v pohodě, žádné vlny na tom. Spíš asi při rychloposuvu při přejezdech. Ta experimentální ladička řemenů podle zvuku je skvělá.
    PECA
    PECA --- ---
    MARASAN: Taky se mi do toho dříve moc nechtlo.

Vytiskl jsem si na tool z printables. Nandá se to na hotend v silikonové krytce (je verze i bez, ale musí být hotend dostatečně vychladlý). Zkusím povolit trysku, povolím stavěcí šrouby (pokud vyměňuji častěji, vzpomenu si na ty stavěcí šrouby jako první :) ), povolím a vyšroubuji trysku. Zašroubuji a utáhnu jinou trysku, utáhnu stavěcí šrouby. Upravím nastavení v tiskárně.

Je dobré si na hotbed položit něco pro jisotu, aby pokud tryska vypadla nevyďobla ďolík do tiskového plátu. :)
    A měnit trysku předepsaným způsobem (odpojit, vyndat i s tepelným blokem...). Bah...

ORBIT: Už tisknu synkovi ris lištu. Je to rychlejší a zdá se mi to i tišší. Mám z toho radost. Leželo mi to tu "jenom" prakticky přesně 4 měsíce. :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja menil trysku a taky mam ze sebe radost :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Dobre ty, taky se zkusim hezcnout co nejdriv :) uz tam ten kit lezi dlouho..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam