• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Ten Alien je model vytunenej od Prusa teamu, vypusteli ho kdyz vypousteli experimentalni supporty jako testovaci tisk. Dneska jsou to organic supporty :D

Kraasny model, to jo, jen je to desne krehky a timj padem uz asi 5x lepeny :) A to k tomu mam udelanyou i desticku, abych to k tomu pridelal :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: aliena poridis na thingiverse
    kdyz ho budes chtit na lednicku, tady jsem delal mod na magnety :))
    Xenomorph - magnet legs by qww3rd0 - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:7034024
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: Bych tomu svymu uplne nerikal portfolio, je to jen par obrazku nafrkanejch jako ilustracka;) ten alien je peknej, v cem si to modeloval?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Mam ho v podstate od vydani, utahuju hodne lehce rukou a zatim uplne presne nula problemu. Pravda ze tam mam HF varinatu kterou jsem nahradil puvodni hned jak vysla, ale i tak ma nejakych 500 hodin cca? Vetsina je ABS/ASA .
    Mel jsi tam origo trysku nebo chinesium ? Ja ji kdysi na AE zahlidnul, tisknout se s tim da ale je to odpad takze jedu jen origo ( a ty origo ma licencovane Mellow, BTT, Fysetec? nekdo z nich jak to tak vypadalo. Ale az celkem nedavno ).

ACID: Ja moc PLA nedelam, nemam proc. IMHO prisernej material. S ABS / ASA se pracuje krasne ( jak tisk tak postprocessing ) a zatim me nikdy nezklamal. Horsi je to kdyz chces barvicky ( byt se to lepsi ), tak to pak bud ASA ( ktera stoji vic ) nebo holt PLA / PETG ( ktery mam uplne nejmin rad, je snad i pod PP :D ).

MARASAN: Krome dilu na tiskarnu ( nebyl jsem na MF :D ale ono se vzdy najde neco zajimaveho co lepsiho co chces / "potrebujes"), tak vetsinou drzaky, krabicky, sablony, nozicky a pripadne nahradni dily. Obcas nejaky dekor ( na pozadani, jednou z vlastni zvedavosti ), a sem tam kdyz nekdo chce vykrajovatka / formicku ( jako tenhle rok treba .. ) .
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Tam je v pozadi tahleta vaza, ale z unora :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tyhle multicolor filamenty jsou hodne o nahode jak to dobre vyjde.
    Prvni vec co jsem s tim tisknul byla naprosto super. Dalsi pak uz byli hodne promenlive.

Pak jsem taky delal sety figurek do balancni hry. Obe strany byli z jedne civky jen tisnute jako dve sady a vysli z toho dva rozdilne sety. nadhera :)

R0C3S3K: Zkusim taky udelat nejake takove portfolio :) A k tomu link na printables :) To rekne taky hodne. https://www.printables.com/@JakubRuzicka

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dostal jsem ten filament k vannocum, tak jsem zkusil neco umelectejsiho, na delani krabicek k elektronice se to nehodi, ale ta lampa je moc pryma, mam dve. vyfotim ji kdyztak jak sviti, jak je to na nocni stolek, tak to proste ma nahore dotykovy senzor a clovek nemusi resit kde je vypinac. je to tedy i prakticke
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: je to nejaky pla od polymakeru, nemel jsem s tim zadny problem co se tyce tisku a tohle je lampicnka na nocni stolek, kde svetlo potrebujes jen takovy aby te neosvetlovalo moc a mohl si si treba dojit na zachod, to fakt nepotrebujes svitit jak na lesy
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MARASAN: ano
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    MARASAN:
    PECA:
    Ano, jsou muktibarevné filamenty ;)
    Jsou buď takový, že se barva střídá po určité délce (rainbow) nebo jsou rovnou tři barvy v jednom (tricolor) :)

Mají je např. tady: Royalfilaments.cz
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja si tiskarnu koupil vyhradne pro svoje vlastni modelovani a delani svych projektu, modeluju a bastlim vsechno mozny, od prumyslovyho designu, ruzny gadgety ke kostymum a hadrum, ktery siju, prakticky veci do domacnosti, nebo hracky a blbosti pro kluka

banky hotovych veci stahuju minimalne

tady par veci z meho rybnicku modelu a tisku

PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Tohle se mi moc líbí vizuálně. Ale dobrý tak maximálně na orientační přisvícení večer /můj názor, nic proti). Akorát teda by mě zajímalo, stejně jako kolegu MARASANA, to je prostě nějaká struna s průběžně se měnící barvou, A jak se to tiskne postupně se ta barva mění, předpokládám, viděl jsem takové struny.
    Je v tom nějaký háček, na co si dát pozor? Aby v tom nevznikl nějaký viditelný skokový přechod, například. Třeba, když je to nějaký složitější model a blbě se to slicne... Nevím, ptám se. :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ANDY_WARHOL: to je njakej multicolor filament?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja delal treba i takoveto lampicky. ted uz to ma zakladnu a nahore dotykove zapinani. da se to i stmivat, tady je vyfoceno zatim jen stinitko

PECA
    PECA --- ---
    MARASAN: No, já umím trochu s Blenderem. Respektive, umím s tím víc teoreticky, než prakticky. V tom je ten problém. Nejde mi to tak rychle, jak bych potřeboval. Takže bych měl trénovat... Nicméně mi asi nezbude, než se ponořit i do toho SCadu, jelikož nějaké modely typu "krabičky na karty" do deskovek jsou často dělané v tom s nějakou parametrizací rozměrů...
    Jeden čas se mi docela líbil OnShape, jelikož jede v "mračnu" a mohl jsem si to jako dělat na tabletu. Jenže ten tablet už je tak starý, že jenom než naběhne... Tak nic. A nový tablet nepotřebuji.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Par veci z posledni doby.
    Drzak ofuku na cnc. 2x trubicky pro vedeni 220v (jedna s uchycenim na kulate potrubi). Drzak na T fitinku ve ktere je senzor tlaku. Krabicka na regulaci ventilatoru. Modifikace kupovane zpetne klapky na dva senzory otevreni klapky. Drzak pistu na stlaceny vzduch.

Na tyhle drobnosti je 3d tiskarna super. Pak jeste tisknu vazy na vanoce. Nebo minuly rok dostali vsichni pohyblive snehulaky. Zadny postavicky :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja ze zacatku tisknul vsechno, figurky detem a tak. Snazil jsem se teda tisknou uzitecny veci primarne ale asi kazdej s novou tiskarnou zna ten pocit, kdy potrebujete vyuzit cas a tak tiskarna nesmi zahalet. Dnesk uz to zapinam jen kdyz fakt neco potrebuju, tuhle formy na koupelnove bomby, drzaky ruzny do koupelny na vecne padajici kartacky, ruzny sponky na pytliky, organizery a podobny picovinky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Modelovat také neumím, kreslím to všechno ve sliceru jako box/cylidner a jejich negativy :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MARASAN: jo a tiskarnu jsem vybalil teprve v září (Mk3)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja zatim nezacal modelovat, zkousel jsem OpenSCAD s pomoci AI, ale AI dost selhalo, takze zacnu nejspis s TinkerCADem, nicmene jsem tisknul modely z printables a nektery jsou fakt dobry

- nahradni dil na motorku, coz mi usetrilo dost penez a prakticky jsem ho ani nijak jinak nesehnal
    - uloziste na AA/AAA baterky
    - synovi hracky, jednak mel narozeniny a hlavne nam chybely spojky na drevenou zeleznici, ktery teda jsou perfektni:

wooden railway connector by Daniel Rončka | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/1392718-wooden-railway-connector
    PECA
    PECA --- ---
    MARASAN: Já tedy zatím nic moc.

* Vytiskl jsem synovy letadlo. Vlivem primárně toho, že je teď syn vác na intru, než doma (a protože ve své zbrklosti a neznalosti vyzkratoval při párování s rádiem špatné piny a odpálil přijímač), tak už jsme jej nezprovoznili a leží na skříni... Ale třeba se zase někdy hecneme, uděláme si společnou chvilku...
    * Aktuálně hraje syn občas o víkendech airsoft, takže nějaká lišta na SVD pro optiku, jiná zakončení hlavně pro ČZ75 competition model (je tam původně nějaký šíleně obrovský kompenzátor zpětného rázu, nebo co). Chystáme se na nějaké jako moderátory hluku čistě pro vizual, tiskl jsem mu kratší hlaveň na Thomsona M1A1.
    * Loni ka klauzury si syn vymodeloval takový model jakoby loutky (nemělo se to pohybovat, jenom statický model), na který potom "namódil" plech z plechovek a dozdobil a namaloval... Prostě nějaký pseudo-nekro-robot, jakoby do loutkového filmu. To mělo velký úspěch.
    * Letos tisknu nějaké dárky. Ženě něco k pletená a dceři na vyšívání. Nějaké organizéry a navíječku bavlnek, kufřík na jehly a bavlnky... A nejstaršímu synovi s vnoučaty zkusím stihnout ještě nějaké organizéry na barvičky a štětce.
    * Mám záměr si dělat nějaké pomůcky a organizéry do deskovek. Akorát potřebuji zlepšit modelovací skill.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ja tisknu v drtive vetsine pripadu funkcni veci a sem tam neco pro deti.

Stavel jsem si cnc a spoustu dilu a pripravku jsem tisknul místo jine metody.
    Vic nez pulku modelu si delam vlastnich a co najdu uz udelane, rad pouziju cizi a pripadne modifikuju.

Tisknu nejvic petg, kde to je na ven nebo do auta asa a sem tam neco z pla, kdyz se jebu s barvickama ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam