• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    SKAUT: Ani jsem to vlastně neplánoval, jelikož je skrz ten plast přiměřeně dobře vidět na čísla. To ZigBee není úplně špatný nápad. To bych mohl časem zkusit. Nicméně další krok bude spíš návrh držáku na starý mobil (s vyndávací baterkou), který poslouží jako kamera. A vlastně asi úplně nejdřív extrakce zdroje z tiskárny ven na rack, to je také dávnodobý "restík"
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: Diru nedelej, radši držák/prilepit rovnou dovnitř. Na dělal diry a teď me to štve protože jsem ty hranatý vyměnil ( neboť nižší vlhkosti měří dobře tak jeden z 10 - jako že reálně tam je 9% a ten hranatý mi ukazuje 19%) za kus lepší se ZigBee a to vidím hezky v Home Asistent .
    U PETG to ale asi bude fajn i s vyšší vlhkostí, ty nižší mám hlavně kvůli některým citlivějším materiálům.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja jen varoval. V lepším případě se jen nafoukne a otevre zadni kryt sama, v horším se nafoukne ještě vic s nejakym efektem.

Předpokládám že tady vsichni mají nějaké nářadí doma a sem tam něco dělají. Proto jsem to napsal ( ja vim jen predpoklad).
    Ono to u 99% mobilů není tak složité. To vybavení zahrnuje fén/horkovzdusku/bed v tiskárně, tím ohřát zadní kryt ( ohřát ,ne přehřát protože baterka - bed je ideální) ať povolí lepidlo ( u starších mobilů někdy drží mizerně samo o sobě - někdy stačí i IPA která ho změkčí taky). A pak pod hranu strcit slabou plastovou kartičku, trsátko ( tenký - tak 0,3mm , tupý předmět) a obejct to dokola. Fungovat by mohla i dentalni nit.
    Na YT bude hromada videii jak to udělat,. které pomohou i v tom jak hluboko se může kartou/trsátkem.
    Pak pár šroubků, jeden konektor ( baterku muzes nechat uvnitř když je odpojená protože ne vzdy funguje to tahací lepidlo, nekdy není, nekdy je tam buhvi co a pri páčení baterky ven je vyšší riziko jejiho poškození než při otevírání mobilu. A IPA se tam nedá vzdy aplikovat protož je pod baterkou obcas dira k display a když do něj IPA zateče, je to poznat.
    PECA
    PECA --- ---
    Užitečný tisk a samochvála/samohana.
    Konečně jsem se po 2 letech dokopal k dokončení dryboxu Samla 22l. Chybělo do bedny udělat 4 díry pro výstup strun. Doposud jsem tisknul z jedné, maximálně 2 špulek. Jenže teď když jsem nakoupil více barev a chci z toho tisknout něco užitečného pro své blízké, tak aby mi PETG zbytečně nevlhnul a nebylo to chlupatý jak deka...
    Otvor pro hygrometer jsem nedělal, bo nemám tyto kulaté. Možná ("možná") časem. Nepovažuji to za nezbytné, mým oranžový silikagel, až ztmavne, budu vědět.

Let's build...Drybox v2! by Ren | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/347929-lets-builddrybox-v2
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: vyndat baterku není v dnešní době moc reálné bez vybavení, všechny jsou už zabudované
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BTW u tech "uzitecnych" tisku. Tohle je treba taky celkem uzitecna vec IMHO https://www.printables.com/model/552901-radiator-booster-fan-holder-with-magnets-for-140mm
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo ja Revo mel a mam jen na V0, kde - jak jsem psal - presne 0 problemu. Na tiskarnach mam momentalne Kalico ( Danger Klipper kdysi ) a misto PID pouzivam MPC pro regulaci heateru.

Z toho mobilu bych ale vyndal baterku at se nedockas ( a pripadni dalsi ) neprijemneho prekvapeni. Jinak jsem mel stejny plan ( vyndat baterkuu a napajett pres jeji piny ) jen s Klipperem ( nekde jsem i videl ze to tak nekdo ma ) ale nakonec jsem se na to vykaslal.

R0C3S3K: To se ale nehodi do reportu :D. I kdyz si myslim ze by jim to prineslo dalsi prestiz ( ne jen to kdy davaji studentum licenci ) a mozna i vetsi podil na trhu... Moje pokusy s FreeCadem vzdy rychle konci protoze UI...
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ANDY_WARHOL: thinkercad je naprosto v pohode sw, pokud si vystacis se zakladnim solid modelovanim, premysleni nad workflow je nezbytenej zaklad, abys zbytecne nepalil cas, to je jasna vec

vseobecne proste strasne zalezi na tom, co presne chce clovek delat a podle toho zvolit sw, vzdycky muzes tak nejak vsechno udelat ve vsem (brat velmi s rezervou), ale je otazka, jak moc te to bude otravovat

ohledne 3d tisku jsou vetisnou dva druhy lidi, jeden druh je ten, kterej si pimpi tiskarnu, zna svuj hardware do posledniho sroubku, vi vsechno o komponentech, technologii a novinkach a jak a co bude o vikendu prestavovat a inovovat a tiskne hlavne veci, co vymodeloval nekdo jinej

druhej typ jsou lidi, kteri chtej mit tiskarnu idealne plug and play, vi o tom relativne tuzku, ale jsou zase dobri modelari
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Ale jsou alternativy, nastesti..
    Ja to pouzivam na preukladani souboru co neotevru rovnou v onshape.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ACID: je to jak pise orbit, driv byl k dispozici export dokumentace do PDF naprimo pres menu, pak se to slozite delalo pres submenicka a ted si muzes tak max udelat printscreen, podle mne osekali dalsi veci, ja uz ho vic jak rok nepouzivam, max kdyz potrebuju nejakej konkretni model zavitu – coz je podle mne dalsi vec, kterou do budoucna hobikum seberou

je skoda, ze neudelaj nejakou midclass licenci, treba za 1500 na rok, kde by ti nechali krom tech vlajkovejch funkci ten zbytek
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    btw, resil jsem ze sem si chtel na mk3s octoprint a zjistil jsem ze raspbery w prvni verze ho uz nepodporuje, tu mam pichlou pirmo uvnitr na tu jeho desku. nechtelo se mi kupovat dalsi rasbicko, tak jsem vymyslel jine reseni, mam doma asi 5 starych telefonu, tak sem vzal ten nejnovejsi, vycistil, vyhazel vsechno a nainstaloval octo4a, coz je android verze ve ktere bezi octoprint

koupil jsem tohle https://www.aliexpress.com/item/1005008571520217.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.47.44551802bkBP8M
    stalo to asi 140kc, je to v podstate otg vec, pres kterou se da pripojit tiskarna a zaroven to umi nabijeni

se samsung a54 to funguje,

treba se to bude nekomu hodit
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja si vystacim s tinkercadem :) za me nejlepsi a naprosto dostatecny soft, jen clovek musi spravne presmyslet, ale delam v tom svechno co potrebuju
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: poprvy to bylo komplet original, ted uz sem tam mel nejaky topny teleso z aliexpresu a nejakou lepsi trysku taky z alika. ale zrejme to neni uplne presne udelany, tak to v sobe bylo moc natesno az se to zpeklo. ale ani ten original me neoslovil. navic s tim byly od zacatku problemy kvuli termal modelu, ani nejnovejsi firmware od prusi pro mk3s ktery to mel resit mi nepomohl a musel sem to disablovat. ted jsem tam vratil e3dv6, zkalibruju to a uvidim.
    ja v podstate trysky neresim

a co se tyce pla, ja to tisknu taky jen kvuli barvam, ty proste v jinych materialech tak dobre nejsou. nejen tyhle duhove filamenty ale treba ty uv aktivni, ty se vyjimecn sezenou jinde.

taky chci zkusit ten pvb, s tim se daji delat svetla a podobne. mel by byt trochu odolnejsi a na designove veci. ale ted budu rad, kdyz mi bude tisknout tiskarna., 3 nefunkcni tiskarny jsou nahovnno, nedokazu pak nic zprovoznit, protoze potrebuju tisknout, doufam ze prusak uz zase bude ve hre a ja dam do kupy ten zbytek
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Ořezávají postupně funkce a velmi potichu. Třeba arrange tools nejsou dostupné, ciž je u složitějších assembly se stovkama komponent voser to dělat ručně. Ale je toho mnohem víc, ale zbytečné opakovat YT :)
    ACID
    ACID --- ---
    Co za nové omezení je ve F360? Asi mi to uniklo.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: To nebylo myšleno zle, jen poznámka.
    Protože třeba tu funkci "mold" bych uvítal i v jiných slicerech :)
    Dá se to sice vyřešit 0% výplní, ale to neni uplně ono a ne vždy je to uplně reálné.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Ad Fusion - naprosto rozumim, ja jsem ho prakticky prestal pouzivat. (Hobby licenci) protoze me ty omezeni zacali omezovat az moc a rezou to porad. Onshape na druhou stranu porad pridava.. Snad to tak zustane. FreeCadu jsem neprisel na chut, ale taky se to pry zlepsilo a ma to pry pouzitelnou CAM cast, ktera me ted dost zajima.
    Ale CNC softy jsou zase jina kategorie.. Vectric je super, ale stoji to raketu.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: blender je uzasny sw ve sve cele komplexnosti, ale treba jako nastroj na hard surface modeling a veci technickeho charakteru i pres vsemozne addony a vylepseni je to porad trochu jako jit s kanonem na komara,,, je to primarne polygon (mesh) software i kdyz dneska si poradi i s NURBS, tak pokud to s modelovanim nemyslis kurva vazne, tak bych se mu vyhnul velkym obloukem, protoze na smysluplny vystupy byt jen v jedny discipline, ktery nabizi, budes potrebovat roky

na nejaky modelovani krabicek a technickejch projektu je to desne humpolacky,,, hodne zajimavej sw za dostupny prachy je moi3d nebo plasticty, myslim ze oba maji implementovanej blender bridge (plasticity 100%), a studiova verze plasticity stoji kolem 7 tacu a mas k dispozici Aclass cadovej sw, kterej nabizi podobnej matematickej model, co CADy za neuveritelny prachy,,, je i v indie verzi za polovic,,,, trialka na mesic zadax na vyzkouseni, ranec tutorialu, doporucuju, nic proti freecadum nebo fusionu, ale treba fusion, se kterem jsem driv delal holej na hobby licenci cim dal vic a bez cloudu si neprdnes, prijde mi hloupy venovat studiu nejakeho sw tolik casu a pak nemit jistotu, ze ti to pojede,,, a platit 3500 mesicne fakt nechces
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: Já neříkám, kdo to měl první, ale odkud pochází ten model. A Cura s tim byla první, ale vždycky je to o implementaci. Dost často se stane, že někdo má sice nápad první, ale pak to někdo další dotáhne do funkčního stavu. Opensource FTW
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Stromový podpory měla pokud vím jako první Cura a za mě je má pořád nejlepší, i když Orca je taky dává v pohodě.

Na Cura sliceru se mi líbí funkce kdy tam hodim model a ono mi to na něj vytiskne formu, v jiným sliceru jsem to nenašel (přiznám se, že ani nehledal)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam