• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ACID: je to jak pise orbit, driv byl k dispozici export dokumentace do PDF naprimo pres menu, pak se to slozite delalo pres submenicka a ted si muzes tak max udelat printscreen, podle mne osekali dalsi veci, ja uz ho vic jak rok nepouzivam, max kdyz potrebuju nejakej konkretni model zavitu – coz je podle mne dalsi vec, kterou do budoucna hobikum seberou

je skoda, ze neudelaj nejakou midclass licenci, treba za 1500 na rok, kde by ti nechali krom tech vlajkovejch funkci ten zbytek
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Ořezávají postupně funkce a velmi potichu. Třeba arrange tools nejsou dostupné, ciž je u složitějších assembly se stovkama komponent voser to dělat ručně. Ale je toho mnohem víc, ale zbytečné opakovat YT :)
    ACID
    ACID --- ---
    Co za nové omezení je ve F360? Asi mi to uniklo.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: To nebylo myšleno zle, jen poznámka.
    Protože třeba tu funkci "mold" bych uvítal i v jiných slicerech :)
    Dá se to sice vyřešit 0% výplní, ale to neni uplně ono a ne vždy je to uplně reálné.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Ad Fusion - naprosto rozumim, ja jsem ho prakticky prestal pouzivat. (Hobby licenci) protoze me ty omezeni zacali omezovat az moc a rezou to porad. Onshape na druhou stranu porad pridava.. Snad to tak zustane. FreeCadu jsem neprisel na chut, ale taky se to pry zlepsilo a ma to pry pouzitelnou CAM cast, ktera me ted dost zajima.
    Ale CNC softy jsou zase jina kategorie.. Vectric je super, ale stoji to raketu.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: blender je uzasny sw ve sve cele komplexnosti, ale treba jako nastroj na hard surface modeling a veci technickeho charakteru i pres vsemozne addony a vylepseni je to porad trochu jako jit s kanonem na komara,,, je to primarne polygon (mesh) software i kdyz dneska si poradi i s NURBS, tak pokud to s modelovanim nemyslis kurva vazne, tak bych se mu vyhnul velkym obloukem, protoze na smysluplny vystupy byt jen v jedny discipline, ktery nabizi, budes potrebovat roky

na nejaky modelovani krabicek a technickejch projektu je to desne humpolacky,,, hodne zajimavej sw za dostupny prachy je moi3d nebo plasticty, myslim ze oba maji implementovanej blender bridge (plasticity 100%), a studiova verze plasticity stoji kolem 7 tacu a mas k dispozici Aclass cadovej sw, kterej nabizi podobnej matematickej model, co CADy za neuveritelny prachy,,, je i v indie verzi za polovic,,,, trialka na mesic zadax na vyzkouseni, ranec tutorialu, doporucuju, nic proti freecadum nebo fusionu, ale treba fusion, se kterem jsem driv delal holej na hobby licenci cim dal vic a bez cloudu si neprdnes, prijde mi hloupy venovat studiu nejakeho sw tolik casu a pak nemit jistotu, ze ti to pojede,,, a platit 3500 mesicne fakt nechces
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: Já neříkám, kdo to měl první, ale odkud pochází ten model. A Cura s tim byla první, ale vždycky je to o implementaci. Dost často se stane, že někdo má sice nápad první, ale pak to někdo další dotáhne do funkčního stavu. Opensource FTW
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Stromový podpory měla pokud vím jako první Cura a za mě je má pořád nejlepší, i když Orca je taky dává v pohodě.

Na Cura sliceru se mi líbí funkce kdy tam hodim model a ono mi to na něj vytiskne formu, v jiným sliceru jsem to nenašel (přiznám se, že ani nehledal)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Cetl jsem ze Blender5 (novy asi mesic) je fakt top sw. Ale sam neumim ani prd, takže jsem odkázán na cady jako Onshape, ktery mam asi nejradsi.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    QWWERTY: aha, to jsem nepochopil, jsem tu byl na mobilu

zbrush je skvelej, ale bohuzel dost drahej, blender ma taky prijatelny sculpt prostredi i kdyz zdaleka ne tak nadupany, driv byl jeste super mudbox, ale jeho vyvoj tusim skoncil

v mudboxu jsem modeloval tuhle rybku, byl tam i docela slusnej zaklad na texturovani, to jsem jeste nezkousel tisknout, ale urcite z toho vyleze aspon nejaky obj

ale uz zacinam bejt OT, pardon

ORBIT
    ORBIT --- ---
    A tohle je jeden z mych prvnich designu na 3D tisk.
    zarazka na dvere, ktera se nasazuje dvere ze spodu a jako zavazi slouzi krabice mlika/dzusu :) Slouzilo nam to hodne dlouho.

Kvuli kocourovi jsem nemohl zavirat dvere a nechat je privrene bylo potreba nejak vymyslet :)
    Hodor drzak na dvere
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Ten Alien je model vytunenej od Prusa teamu, vypusteli ho kdyz vypousteli experimentalni supporty jako testovaci tisk. Dneska jsou to organic supporty :D

Kraasny model, to jo, jen je to desne krehky a timj padem uz asi 5x lepeny :) A to k tomu mam udelanyou i desticku, abych to k tomu pridelal :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: hadam, ze pointou tehle fotky nebyl ten model, ale demo multicolor filamentu na vetsim modelu :)

(a how-to toho modelu je afaik tady https://youtu.be/Upa737w-dKQ )
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    QWWERTY: Ja myslel, ze se bavime o vlastnich modelech a ne co si kdo vytiskne na lednicku z thingverse;)
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: PLA jedu právě kvůli barvičkám, silk je prostě jen PLA... A třeba PLA CF je fajn, i cenově
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ORBIT: z Printables ten tahaci odpalovač vrtuli mam taky, ten je skvelej, ma k nemu i jinej propeller
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: aliena poridis na thingiverse
    kdyz ho budes chtit na lednicku, tady jsem delal mod na magnety :))
    Xenomorph - magnet legs by qww3rd0 - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:7034024
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: Bych tomu svymu uplne nerikal portfolio, je to jen par obrazku nafrkanejch jako ilustracka;) ten alien je peknej, v cem si to modeloval?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Mam ho v podstate od vydani, utahuju hodne lehce rukou a zatim uplne presne nula problemu. Pravda ze tam mam HF varinatu kterou jsem nahradil puvodni hned jak vysla, ale i tak ma nejakych 500 hodin cca? Vetsina je ABS/ASA .
    Mel jsi tam origo trysku nebo chinesium ? Ja ji kdysi na AE zahlidnul, tisknout se s tim da ale je to odpad takze jedu jen origo ( a ty origo ma licencovane Mellow, BTT, Fysetec? nekdo z nich jak to tak vypadalo. Ale az celkem nedavno ).

ACID: Ja moc PLA nedelam, nemam proc. IMHO prisernej material. S ABS / ASA se pracuje krasne ( jak tisk tak postprocessing ) a zatim me nikdy nezklamal. Horsi je to kdyz chces barvicky ( byt se to lepsi ), tak to pak bud ASA ( ktera stoji vic ) nebo holt PLA / PETG ( ktery mam uplne nejmin rad, je snad i pod PP :D ).

MARASAN: Krome dilu na tiskarnu ( nebyl jsem na MF :D ale ono se vzdy najde neco zajimaveho co lepsiho co chces / "potrebujes"), tak vetsinou drzaky, krabicky, sablony, nozicky a pripadne nahradni dily. Obcas nejaky dekor ( na pozadani, jednou z vlastni zvedavosti ), a sem tam kdyz nekdo chce vykrajovatka / formicku ( jako tenhle rok treba .. ) .
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Tam je v pozadi tahleta vaza, ale z unora :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tyhle multicolor filamenty jsou hodne o nahode jak to dobre vyjde.
    Prvni vec co jsem s tim tisknul byla naprosto super. Dalsi pak uz byli hodne promenlive.

Pak jsem taky delal sety figurek do balancni hry. Obe strany byli z jedne civky jen tisnute jako dve sady a vysli z toho dva rozdilne sety. nadhera :)

R0C3S3K: Zkusim taky udelat nejake takove portfolio :) A k tomu link na printables :) To rekne taky hodne. https://www.printables.com/@JakubRuzicka

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dostal jsem ten filament k vannocum, tak jsem zkusil neco umelectejsiho, na delani krabicek k elektronice se to nehodi, ale ta lampa je moc pryma, mam dve. vyfotim ji kdyztak jak sviti, jak je to na nocni stolek, tak to proste ma nahore dotykovy senzor a clovek nemusi resit kde je vypinac. je to tedy i prakticke
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam