• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Stromový podpory měla pokud vím jako první Cura a za mě je má pořád nejlepší, i když Orca je taky dává v pohodě.

Na Cura sliceru se mi líbí funkce kdy tam hodim model a ono mi to na něj vytiskne formu, v jiným sliceru jsem to nenašel (přiznám se, že ani nehledal)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Cetl jsem ze Blender5 (novy asi mesic) je fakt top sw. Ale sam neumim ani prd, takže jsem odkázán na cady jako Onshape, ktery mam asi nejradsi.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    QWWERTY: aha, to jsem nepochopil, jsem tu byl na mobilu

zbrush je skvelej, ale bohuzel dost drahej, blender ma taky prijatelny sculpt prostredi i kdyz zdaleka ne tak nadupany, driv byl jeste super mudbox, ale jeho vyvoj tusim skoncil

v mudboxu jsem modeloval tuhle rybku, byl tam i docela slusnej zaklad na texturovani, to jsem jeste nezkousel tisknout, ale urcite z toho vyleze aspon nejaky obj

ale uz zacinam bejt OT, pardon

ORBIT
    ORBIT --- ---
    A tohle je jeden z mych prvnich designu na 3D tisk.
    zarazka na dvere, ktera se nasazuje dvere ze spodu a jako zavazi slouzi krabice mlika/dzusu :) Slouzilo nam to hodne dlouho.

Kvuli kocourovi jsem nemohl zavirat dvere a nechat je privrene bylo potreba nejak vymyslet :)
    Hodor drzak na dvere
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Ten Alien je model vytunenej od Prusa teamu, vypusteli ho kdyz vypousteli experimentalni supporty jako testovaci tisk. Dneska jsou to organic supporty :D

Kraasny model, to jo, jen je to desne krehky a timj padem uz asi 5x lepeny :) A to k tomu mam udelanyou i desticku, abych to k tomu pridelal :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: hadam, ze pointou tehle fotky nebyl ten model, ale demo multicolor filamentu na vetsim modelu :)

(a how-to toho modelu je afaik tady https://youtu.be/Upa737w-dKQ )
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    QWWERTY: Ja myslel, ze se bavime o vlastnich modelech a ne co si kdo vytiskne na lednicku z thingverse;)
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: PLA jedu právě kvůli barvičkám, silk je prostě jen PLA... A třeba PLA CF je fajn, i cenově
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ORBIT: z Printables ten tahaci odpalovač vrtuli mam taky, ten je skvelej, ma k nemu i jinej propeller
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: aliena poridis na thingiverse
    kdyz ho budes chtit na lednicku, tady jsem delal mod na magnety :))
    Xenomorph - magnet legs by qww3rd0 - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:7034024
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: Bych tomu svymu uplne nerikal portfolio, je to jen par obrazku nafrkanejch jako ilustracka;) ten alien je peknej, v cem si to modeloval?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Mam ho v podstate od vydani, utahuju hodne lehce rukou a zatim uplne presne nula problemu. Pravda ze tam mam HF varinatu kterou jsem nahradil puvodni hned jak vysla, ale i tak ma nejakych 500 hodin cca? Vetsina je ABS/ASA .
    Mel jsi tam origo trysku nebo chinesium ? Ja ji kdysi na AE zahlidnul, tisknout se s tim da ale je to odpad takze jedu jen origo ( a ty origo ma licencovane Mellow, BTT, Fysetec? nekdo z nich jak to tak vypadalo. Ale az celkem nedavno ).

ACID: Ja moc PLA nedelam, nemam proc. IMHO prisernej material. S ABS / ASA se pracuje krasne ( jak tisk tak postprocessing ) a zatim me nikdy nezklamal. Horsi je to kdyz chces barvicky ( byt se to lepsi ), tak to pak bud ASA ( ktera stoji vic ) nebo holt PLA / PETG ( ktery mam uplne nejmin rad, je snad i pod PP :D ).

MARASAN: Krome dilu na tiskarnu ( nebyl jsem na MF :D ale ono se vzdy najde neco zajimaveho co lepsiho co chces / "potrebujes"), tak vetsinou drzaky, krabicky, sablony, nozicky a pripadne nahradni dily. Obcas nejaky dekor ( na pozadani, jednou z vlastni zvedavosti ), a sem tam kdyz nekdo chce vykrajovatka / formicku ( jako tenhle rok treba .. ) .
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Tam je v pozadi tahleta vaza, ale z unora :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tyhle multicolor filamenty jsou hodne o nahode jak to dobre vyjde.
    Prvni vec co jsem s tim tisknul byla naprosto super. Dalsi pak uz byli hodne promenlive.

Pak jsem taky delal sety figurek do balancni hry. Obe strany byli z jedne civky jen tisnute jako dve sady a vysli z toho dva rozdilne sety. nadhera :)

R0C3S3K: Zkusim taky udelat nejake takove portfolio :) A k tomu link na printables :) To rekne taky hodne. https://www.printables.com/@JakubRuzicka

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dostal jsem ten filament k vannocum, tak jsem zkusil neco umelectejsiho, na delani krabicek k elektronice se to nehodi, ale ta lampa je moc pryma, mam dve. vyfotim ji kdyztak jak sviti, jak je to na nocni stolek, tak to proste ma nahore dotykovy senzor a clovek nemusi resit kde je vypinac. je to tedy i prakticke
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: je to nejaky pla od polymakeru, nemel jsem s tim zadny problem co se tyce tisku a tohle je lampicnka na nocni stolek, kde svetlo potrebujes jen takovy aby te neosvetlovalo moc a mohl si si treba dojit na zachod, to fakt nepotrebujes svitit jak na lesy
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MARASAN: ano
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    MARASAN:
    PECA:
    Ano, jsou muktibarevné filamenty ;)
    Jsou buď takový, že se barva střídá po určité délce (rainbow) nebo jsou rovnou tři barvy v jednom (tricolor) :)

Mají je např. tady: Royalfilaments.cz
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja si tiskarnu koupil vyhradne pro svoje vlastni modelovani a delani svych projektu, modeluju a bastlim vsechno mozny, od prumyslovyho designu, ruzny gadgety ke kostymum a hadrum, ktery siju, prakticky veci do domacnosti, nebo hracky a blbosti pro kluka

banky hotovych veci stahuju minimalne

tady par veci z meho rybnicku modelu a tisku

PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Tohle se mi moc líbí vizuálně. Ale dobrý tak maximálně na orientační přisvícení večer /můj názor, nic proti). Akorát teda by mě zajímalo, stejně jako kolegu MARASANA, to je prostě nějaká struna s průběžně se měnící barvou, A jak se to tiskne postupně se ta barva mění, předpokládám, viděl jsem takové struny.
    Je v tom nějaký háček, na co si dát pozor? Aby v tom nevznikl nějaký viditelný skokový přechod, například. Třeba, když je to nějaký složitější model a blbě se to slicne... Nevím, ptám se. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam