• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak nemá.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Ano je to 4 Pro, já mam 4 max a vsadil bych se, že tam neni. Ale pro jistotu kouknu až dorazim z práce ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: https://www.youtube.com/watch?v=GZycUgJ1Peg zhruba 5:26 je videt, a pritom je to 4 pro
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    LORDPEET: mechanickej byl tušim na neptunu trojce, ta ještě neměla klipper. Ale už pár let ho nemam, tak si nejsem uplně jistej
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: to je tušim na drstičce přimo na tiskový hlavě
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: 1. mechanickej endstop tam neni.
    2. nevim, ještě jsem to nerozebíral, ale myslim že stačí kouknout třeba na 3D Jake kde maj náhradní desky i s fotkou ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: myslim konektror z driveru na motor extruderu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: me spis zajima neco jineho
    1, na videich jsem videl na ose x mechanicky endstop.ale drivery umi sensor les, klipper by to snad taky mel umet, tak by me zajimalo jestli tam vazne je nebo to byly nejake starsi verze
    2, je na desce fyzicky vyvedeny konektor na extruder ? vim ze je tam toolhead, ale zajima me jestli je i fyzicky vyvod

diky
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: 4 Max. Budu ho házet na lineáry, přidám dvě tyče na rám, aby byl pevnější, udělám kový protivibrační nožičky z tý gumy pod pračku, hodim tam celokovovej hotend a sundám to přídavný chlazení čímž Z vyroste zas na 50 cm jakonto měl Neptun 3 Max.

Celý to vyjde tak na trojku max čtyřku :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: jakej mas ten neptun ?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SKAUT: muzu dodat modely :) este tomu v dalsi verzi chyby zkoseny hrany tam kde se ted musi jedna ta strana supportovat (ale doslo mi to az kdyz sem mel pulku vytistenou) .. je to puzzle obsahujici ctyri rohy, dva horni dily, dva spodni dily, levej, pravej a stred a muzes ti to udelat od 30*30 cca po nekonecno :)

a co me osobne prekvapilo, tak to cely drzi pohromade bez nejakejch sroubku apod. Bohuzel mini zvladne jen 18*18cm .. kdyz bych mel vetsi tak by se tech dilu dalo tisknout mene
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    KALIBAN: Se omlouvám za zkratky 😃. Jo rozumim tomu že někdo chce /potřebuje nástroj. V mém případě je těžké si říct dost a jen používat ( s tou menší to ted tak nějak mám - prostě jen tiskne).

BTW Nejsem člověk co b potřeboval mít nějakou estetickou výzdobu ale to co jsi udělal bych si na zeď klidně dal. Moc pěkný.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Kdyby někdo chtěl Prusa MINI+, tak napište do pošty. Kupoval jsem ho v březnu tohoto roku. Vytisklo se na něm ani ne 0,5 kg materiálu (PETG), tuto neděli jsem na něj přidělal filament senzor, na kterej jsem byl línej a nepotřeboval jsem ho (ten je tedy nový ve smyslu použití) , tak jsem ho jen nainstaloval a vyzkoušel funkčnost. Hodil jsem tam nejnovější FW 6.4.0.
    Je v podstatě jako novej, vypadá jako novej a tiskne parádně.
    Přidám klidně i pár trysek 0,4 a 0,2 mm.

Kupováno jako komplet (respektive semi complete - jen se spojí Z s bedem), v záruce tedy do března 2027. Faktura netřeba (ale klíďo ji vytisknu), Průšáci si vše zjistí ze sériovky případně QR kódu ;)

Nechal bych ho za 6,5K, možná i za 6K
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    KALIBAN: Moc pekny a hobby je to super, taky me to neskutecne bavi. Ale to me bavi vyrabeni a tvoreni obecne.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    JA teda musim rict, ze tu tiskarnu beru jako HW se kterym se absolutne nechci nijak prcat - vsechny ty zkratky co tu skaut pise mi nic nerikaj a pokud neco nefunguje tak jak ma tak trpim u googleni jak to vyresit...

oproti tomu modelovani me nechutne bavi, sice mit to nechutne nejde a ucim se to uplne od zakladu, nicmene jednoduchy veci - stavim vodou chlazeny pocitace a porad potrebuju neco co tady krapet neco pridrzi a tady neco krapet posune - mi jdou a iterovani k lepsimu designu me fakt uspokojuje...

tisknu vicemene vyhrande na PLA protoze PETg mi tiskarna tiskne nahovno a nevim uplne proc, uzavrenou ji nemam.. a ted jsem nedavno po asi dvou mesicich konecne dodelal kumiko na zed ktery sem namodeloval od nuly a jen ten design asi petkrat zacinal od zacatku a naucil se na to mraky novejch veci.

je to vynikajici hobby za par penez (mam prusu mini ktera stala pet litru :) ) a dobry krmivo mozku pri tom modelovani

ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Ja jsem kameru nakonec vyresil pres nejake esp32 s kamerkou a funguje to dostatecne. Zadn hitparada, ale pro dohled to staci. Stalo to par korun a je to easy.
    Az nebudu mit kolem nemocny deti nalonkuju co jsem kupoval, tisknul a fotky.
    PECA
    PECA --- ---
    SKAUT: Ani jsem to vlastně neplánoval, jelikož je skrz ten plast přiměřeně dobře vidět na čísla. To ZigBee není úplně špatný nápad. To bych mohl časem zkusit. Nicméně další krok bude spíš návrh držáku na starý mobil (s vyndávací baterkou), který poslouží jako kamera. A vlastně asi úplně nejdřív extrakce zdroje z tiskárny ven na rack, to je také dávnodobý "restík"
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: Diru nedelej, radši držák/prilepit rovnou dovnitř. Na dělal diry a teď me to štve protože jsem ty hranatý vyměnil ( neboť nižší vlhkosti měří dobře tak jeden z 10 - jako že reálně tam je 9% a ten hranatý mi ukazuje 19%) za kus lepší se ZigBee a to vidím hezky v Home Asistent .
    U PETG to ale asi bude fajn i s vyšší vlhkostí, ty nižší mám hlavně kvůli některým citlivějším materiálům.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja jen varoval. V lepším případě se jen nafoukne a otevre zadni kryt sama, v horším se nafoukne ještě vic s nejakym efektem.

Předpokládám že tady vsichni mají nějaké nářadí doma a sem tam něco dělají. Proto jsem to napsal ( ja vim jen predpoklad).
    Ono to u 99% mobilů není tak složité. To vybavení zahrnuje fén/horkovzdusku/bed v tiskárně, tím ohřát zadní kryt ( ohřát ,ne přehřát protože baterka - bed je ideální) ať povolí lepidlo ( u starších mobilů někdy drží mizerně samo o sobě - někdy stačí i IPA která ho změkčí taky). A pak pod hranu strcit slabou plastovou kartičku, trsátko ( tenký - tak 0,3mm , tupý předmět) a obejct to dokola. Fungovat by mohla i dentalni nit.
    Na YT bude hromada videii jak to udělat,. které pomohou i v tom jak hluboko se může kartou/trsátkem.
    Pak pár šroubků, jeden konektor ( baterku muzes nechat uvnitř když je odpojená protože ne vzdy funguje to tahací lepidlo, nekdy není, nekdy je tam buhvi co a pri páčení baterky ven je vyšší riziko jejiho poškození než při otevírání mobilu. A IPA se tam nedá vzdy aplikovat protož je pod baterkou obcas dira k display a když do něj IPA zateče, je to poznat.
    PECA
    PECA --- ---
    Užitečný tisk a samochvála/samohana.
    Konečně jsem se po 2 letech dokopal k dokončení dryboxu Samla 22l. Chybělo do bedny udělat 4 díry pro výstup strun. Doposud jsem tisknul z jedné, maximálně 2 špulek. Jenže teď když jsem nakoupil více barev a chci z toho tisknout něco užitečného pro své blízké, tak aby mi PETG zbytečně nevlhnul a nebylo to chlupatý jak deka...
    Otvor pro hygrometer jsem nedělal, bo nemám tyto kulaté. Možná ("možná") časem. Nepovažuji to za nezbytné, mým oranžový silikagel, až ztmavne, budu vědět.

Let's build...Drybox v2! by Ren | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/347929-lets-builddrybox-v2
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: vyndat baterku není v dnešní době moc reálné bez vybavení, všechny jsou už zabudované
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BTW u tech "uzitecnych" tisku. Tohle je treba taky celkem uzitecna vec IMHO https://www.printables.com/model/552901-radiator-booster-fan-holder-with-magnets-for-140mm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam