• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    HVJ3R: Beru to z briol.cz, druhy den to mas u sebe.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Mate nekdo tip, kde koupit M3 sroubky a dalsi takovyhle drobnosti? V Bauhausenech takhle maly nemivaji. Praha nebo eshop. Dik.
    PECA
    PECA --- ---
    PICAZSOO: Tak to jistě dobré pro někoho s "behaviorálně ukotvenými návyky", nic pro neuro-divergentní jedince, kteří sice musí mít jasná pravidla, leč průběžně je zapomínají... :D Já bych si na to typicky vzpomněl po zahájení tisku a proces rozhodování, zda-li tisk stopnout a rychle zvážit, nebo to už nechat být by mě mohl dočasně paralyzovat a nakonec způsobit nějakou lokální katastrofu v podobě rozlitého čaje, nebo tak něco...

//A dneska dost; posílám jenom proto, že jsem 5 minut opravoval překlepy a tentokrát to nesmažu... :/ kafe ASAP FTW!
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    Asi tisknu v úplně jinejch objemech, než ostatní tady. Ale přijde mi, že blbuvzdorný řešení je filament i se špulkou hned po vybalení zvážit. A odečtu hmotnost koupeného filamentu a mám hmotnost špulky. Tu si na filament z boku poznamenám. A když si nejsem jistý, jestli mi filament na tisk vystačí, tak zvážím a vím.

Mě ty nfc tagy osobně nelákaj. Při zavádění filamentu stejně často filament nějak zakracuju, občas se mi filament zlomí. Tohle všechno ten nfc tag nezachytí. Váha jo...

Stejně tak hmotnost špulky se může u výrobce náhle změnit.

Ale věřím, že pro nějaký velkoobjemový tiskaře to smysl dává no...
    PECA
    PECA --- ---
    SKAUT: nice! rozhodil jsem ty odkazy na separátní řádky, NYX potom doplní nadpisy webů:

Database of filament spools info
    https://www.onlyspoolz.com/portfolio/

Empty Spool Weight Database – Printer Materials
    https://printermaterials.com/empty-spool-weight-database/

Empty Filament Spool Weights and Dimensions - Thrinter
    https://thrinter.com/empty-spool-weights/

Aurapol má parametry cívek na webu, což je fajn:

cívky PETG 1 kg
    Parametry
    Váha struny 1000 g
    Délka cca 330 m
    Průměr 1,75 mm +-0,02 mm
    Teplota tisku 245-255 C
    Teplota podložky 85-95 C
    Cívka se strunou je vakuově balená v igelitu
    Vyrobeno v České Republice
    Rozměry cívky
    Hmotnost prázdné cívky 250gr (transparentní)
    Hmotnost prázdné cívky 220gr (černá)
    Průměr vnější 200 mm
    Průměr otvoru pro hřídel 55 mm
    Šířka cívky 68 mm
    Rozměry balení (krabice): 80 x 230 x 200 mm

cívka PETG 2,5 kg
    Parametry
    Váha struny 2500 g
    Délka cca 825 m
    Průměr 1,75 mm +-0,02 mm
    Teplota tisku 245-255 C
    Teplota podložky 85-95 C
    Cívka se strunou je vakuově balená v igelitu
    Vyrobeno v České Republice
    Rozměry cívky
    Hmotnost prázdné cívky 600gr (černá)
    Průměr vnější 300 mm
    Průměr otvoru pro hřídel 52 mm
    Šířka cívky 100 mm
    Rozměry balení (krabice): 110 x 310 x 330 mm
    ACID
    ACID --- ---
    NAVARA: na tohle by byla super databáze vah prázdných cívek různých výrobců..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Netuším, aktuálně měřím adhoc před tiskem, pokud to vypadá, že by nemuselo stačit.

Na MK4/MMU3 se stejně žádná automatizace s NFC dělat nebude, takže tím spíš je pro mne NFC za 250,- extra náklad bez užitku
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: nemely obecne load cell senzory problem s driftem pri dlouhodobem zatizeni?

PECA: zrovna drzak na civku vyrobis fakt z cehokoliv :D

NAVARA
    NAVARA --- ---
    Však jsem pro bezstarostnost také nakupoval jeden z nejlepších a nejdražších fillamentů, ale ve chvíli kdy si výrobce tohoto jednoho z nejdražších fillamentů řekne "dojit!" a zvedne o 30-50%, tak se mi to úplně sponzorovat nechce. Sám mám hlad.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: To plně chápu . Proto mi taky doma leží jeden lepší filament 😃
    PECA
    PECA --- ---
    SKAUT: No, já to vlastně vím, jsem jenom "líný" a nechce se mi to nastavení řešit... Což neznamená, že nebudu muset, když na to přijde. :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: Blbý je že tam bude profil pro jednu tiskárnu a ostatní budou chtít taky. Navíc i ten profil co ti dodají nemusi byt vzdycky úplně nej takže se dá vylepsit ( většinou).

Ona ta kalibrace filamentu je zas celkem rychlá a stačí pár gramů filamentu. Nejdýl zabere temp tower. Ale teplota se dá celkem odhadnout.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    A do stojánku váhu :) Mám teda závěsnou a odečítám váhu špulku, ale mít ji ve stojánku je víc cool…

Akorát tedy různé průměry špulek (zvlášť teď, když budu testovat non-průša) a množství stojánků na pětimultimateriál…
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Případně pokud máš doma 4 ložiska můžeš si udělat univerzální stojánek na libovolné špulky. Design je Prusa mini a funguje bezvadně..
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: No vlastně proč ne... Probodnu krabici kusem násady na koště a klidně ji můžu postavit na tiskárnu. Saze tak blbý nápad to není. Dík za nakopnutí.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Aurapol rika ze mas tisknout podle prusament profilu a slape mi to taky dobre.

A extra velkou spulku jsem kdysi vyresil krabici na zemi pod tiskernou odkud se to odvijelo. Velmi neelegantní, ale funkční :)
    PECA
    PECA --- ---
    No, já se před Vánoci předzásobil Aurapolem (PETG, nic jiného nejedu). Navíc mám takový ten "blok", mít různé typy a značky, protože pak nevím co jak tisknout, nechci hlídat, co pro který materiál nastavit... Tady mi chybí, nějaký downloadable profily v e-shopech, nebo tak něco, abych nemusel řešit nastavení ve sliceru. Což beru tak, že to je vlastně alchymie a o to víc mě to odrazuje od experimentů... :/

No. Aurapol mi jede na Prusament profil a jakoby standardní 0,4 mm trysku. Tisk na HS trysku to nedává, což mě nenapadlo řešit při nákupu. Zase mě vyšlo 1 kg něco kolem 300 - 350 Kč v průměru za celý balík V akci to vycházelo tuším Na 4 či 5 ks 1kg PETG jedna špulka zdarma. Plus jsem vzal v druhé várce 2× velkou 2,5 kg špulku "přeběhu". Tam jsem se spálil v tom, že to je 2násobný průměr špulky, nikoli šířka, takže se mi to nikam pořádně nevejde a musím to převíjet na malé špulky... :/

Ale jinak to tiskne dobře, tak spokojenost. Cena proti original Průšamentu řádově poloviční. Je možné, že Průša nestíhá filament vyrábět a řeší to navýšením ceny. Pokud top prodá, tak ho ke zlevnění nic netlačí. Jinak ty NFC tagy, to musí být záležitost za pár kaček a klidně by je mohl dávat ke všem cívkám jako optional samolepku za malý příplatek...
    ACID
    ACID --- ---
    HVJ3R: na tohle mám Spoolman a nepotřebuju NFC
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak postavit revinder a taky to jde ...
    V tom případě je otázka, jestli si nenakoupit sadu těch tagů a lepit si je na spilky dle potřeby sám
    Jestli ti je tedy možnost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam