ORBIT:
"Muzes tim dosahnout jednak rozteci, ktere nejsou bezne k dispozici. Unikatni uhel, dvoji zalomeni, apod."to samozrejme souhlas. ve chvili kdy potrebujes "custom" a atypicke veci kde neni alternativa, nebo i nahradni dily, ktere nejsou bezne dostupne, tak je to samozrejme neprekonatelny game changer :)
delal jsem takhle treba
konektor na MOP, ktery diky tomu dal slouzi.
stejne tak jsou pripady, kdy nahradni dily stoji nesmysl a 3D tisk je ta pricetnejsi volba. priklad:
Fiat matice na svetla kdy replacement stoji nesmysl, a objizdeni vrakovist sezere hodiny casu, a takhle to bylo za hodinu opravene
ale imho je potreba najit tu rovnovahu mezi "ma smysl tisknout" vs "ma smysl koupit" vs "ma smysl resit hybridne"
napr. jsem ted resil drzak na Pallete 2, a spousta lidi imho naprosto zbytecne tvori veci jako
tohle nebo
tohle, protoze "si to prece muzu vytisknout"
... ackoliv je to velky objekt (P2 je tezke => musi to byt masivni), podle sliceru se ty jejich veci tisknou skoro 10 hodin, a neni sance to na FDM udelat pevne ve vsech osach
pritom stacilo koupit 2x 80mm uhelniky v hobbyshopu a akorat k tomu dotisknout dva 3x3cm adaptery. (a teoreticky nozicky, kdyz bych chtel byt fancy)
podobne zbytecny pripad jsou imho i tyhle drzaky na karticky stolnich her
https://www.thingiverse.com/thing:25158kdyz vi vezmu, kolik v tom utopim plastu, kolik energie sezere tiskarna a jak dlouho budu tisknout, nez budu mit dostatecne mnozstvi, tak mi prestava davat smysl snazit se to tisknout sam, kdyz toho muzu za rozumne penize
koupit krabici, protoze se to vyrabi vstrikolisem po milionech kusu