• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FARIN: slice sem delal v prusa sliceru sam
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FARIN: tiskarna hlasi chyby filamentu

FARIN
    FARIN --- ---
    MARASAN: to jsi slicoval sam? tipnul bych ze v gcode je proste instrukce pro vymenu filamentu a je to naslicovany pro vicebarevny tisk
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CERMI_FOX: U prusamentu, jak to maji hezky namotany, se to da celkem decentne srovnat - uvolněné shodíš z cívky až do místa, kde je to ještě pěkný, přidržuješ prstem a druhou kroutíš špulkou.

Přemýšlel jsem nad něčím typu https://www.printables.com/model/466883-pastamatic-filament-spool-winder-for-bambu-lab-x1c , ale to to neumí tak precizně a zas abych si ten návodní díl nechával někde soustružit a řešil napínání špulek, abych měl hezký i non-prusamenty (nebo refilly), na to mne neužije :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVARA: přesně. Jak se to stane, tak už to nikdy nedám pořádně dohromady, ta cívka se bude zamotávat
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MARASAN: Při vytahování ať už nové nebo z úchytu držím zbytek drátu, aby přesně tohle neudělala :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    filament Buddy PETG
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    No a jak resite filament na civce, ktery se po uvolneni konce z civky "rozleti" a rozmota několik decimetrů? je to vsude kolem a mam obavy, ze se zasekne a tisk failne nebo co. Tak u toho sedim
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Proc mi i3 Mk3 nahle behem tisku odsune hlavu do praveho předního rohu a chce vymenit filament? Několikrát mi to ted udelala behem jednoho tisku. Filament jsem vytáhl a zase zavedl a tiskne dal, nebo jsem to jen odklikal a tiskne dal a za chvili zas
    KAERO
    KAERO --- ---
    VESNACH: genericke nastaveni pro pla funguje pro alzamenty dobre. jde to trosilinku vylepsit kdyz udelas kalibraci, ale melo to smysl jen kdyz jsem chtel vetsi rovne plochy, a ani tak to nebyl az takovy rozdil, takze ani ten kalibrovany profil obvykle nepouzivam (protoze prenest kalibraci z jednoho bambu studia na jine je opruz).
    Mam AMS lite a s papirovou spulkou neni problem.

Ale mel jsem ted Elegoo PLA s drevenyma pilinama, a tam to chtelo dokalibrovat hodne, jinak bych nedostal ani ten pozadovany tvar, natoz pekne povrchy.

ORBIT: zkouseni je fajn, ale pokud hodlas zopakovat vsechny chyby vsech svych predku, a ucit se vsechno od zakladu, tak kde bude ten civilizacni pokrok? :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    VESNACH: 3D tisk je o zkoušení. Neboj se zkoušet a selhávat, tím se člověk naučí hodně.
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    KAERO: koupil jsem si ted nove bambulab p1p a resim "cim to krmit". Mam koupeny alzament PLA... tiskne to teda ok? Kdyz pouziju genericke nastaveni pro PLA? Nema to treba problem s tou spulkou etc.??
    ACID
    ACID --- ---

😁
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    Ahoj, prodám Creality K1 za 8000Kč. Polud má někdo zajem - PM. diky
    KAERO
    KAERO --- ---
    Bambu studio mi zacina lizt krkem. Je chybove, nekdy to musim ukoncit a spustit. Prenos nastaveni mezi 2 pocitaci je krize. Nevim co presne se zmeni kdyz zmenim typ tiskarny u nejkeho stazeneho projektu. Nevim co presne se nahraje do tiskarny kdyz si udelam vlastni filament s kalibrovanymi hodnotami, a na druhem pocitaci to pak zase dela problemy.
    Ma smysl zkouset napr. Orca slicer? Nebo tim ze to ma sdielny kod tak to bude stejny problem?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MARASAN: na Ali za 120
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    peknej print jsem dneska zahlidl:

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ORBIT: to je ale moc pěkný stroj! Vejde se celá 250x125 deska? Vlastní práce?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Ty tam mas hodne prostoru. Ja mam na boticce nalepenou 70 mm trubku a na tom je hadice volne nasunuta.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Na tomhle stroji je 3d tisku fura. Driv hsem mel i spindle plate tisteny ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam