• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: časem jo, ale vzhledem k tomu, že INDX se ještě ani nevyrábí, tak to vidim tak za rok možná
    PECA
    PECA --- ---
    LORDPEET: Aha, to jsem myslel, že bude stejné, když už... Dík za info. Ale asi to časem bude taky, ne?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Jinak INDX bude i na jiné tiskárny, zatim co vim, tak minimálně na Vorony.
    Průša má exkluzivitu jen na rok a s tim jaký už teď má zpoždění to ani ten rok (co to bude mít jen on) nebude...
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: Na Lko zatím INDX nedáš...
    PECA
    PECA --- ---
    TLOUDEV: Hele, podle mě, pokud, tak podle kapsy a záměru buď CoreOne+, nebo CoreOne L (tedy jako "large"). Na oboje lze namontovat INDX multimaterial. Ale už to není levná "sranda" jako MMU3...

Čínu za mě taky nepodporovat, pokud to jde jinak.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CZJAAAAA: Když se podíváš na téma bakalářky, dojde ti, že herka z bazaru asi není to správné řešení.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CZJAAAAA: tak prave kvuli uzavrene konstrukci a opensource resim, ze nechci cokoli jinyho. bamboolab asi nechci hlavne kvuli zemi puvodu.
    CZJAAAAA
    CZJAAAAA --- ---
    TLOUDEV: kup si nějakou starou herku z bazaru, ideálně něco, co už má nejlepší roky dávno za sebou, a postupně do toho lej prachy za upgrady… za pár let se možná propracuješ ke CORE One a mezitím aspoň pochopíš, jak ta tiskárna funguje a proč tě to celou dobu sere - na bakalářku ideální 😄

teď vážně: CORE One je fajn stroj, hlavně kvůli uzavřené konstrukci a tomu, že zvládne i náročnější materiály, takže na funkční díly to dává smysl.

ale když si odmyslíš logo Prusa Research, tak Bambu Lab ti ve výsledku často vyjde líp za ty prachy a jako celek je to prostě dál. Rychlost, kvalita, pohodlí… tam není moc o čem.

ale pokud to musíí bejt průša a víš že to budeš využívat k tisku náročnějších materiálů, tak určitě uzavřená konstrukce core one.

– pokud chces spolehlivej “zapni a tiskni” stroj →
    Bambu Lab X1 Carbon Combo
    rychlejší, víc automatizace, obecně lepší UX než Prusa
    navíc je dlouhodobě hodnocená jako jedna z nejlepších tiskáren právě kvůli spolehlivosti a jednoduchosti

– pokud chces open-source, servisovatelnost a “mít to pod kontrolou” →
    Prusa CORE One+
    dává smysl hlavně kvůli materiálům a robustnosti

– pokud chceš ušetřit a pořád tisknout na nějaký úrovni -
    Prusa MK4S
    není to žádná formule, ale na PLA/PETG úplně v pohodě
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hele uvazuju o koupi FFF tiskarny, asi nema cenu porizovat neco jinyho nez prusa core one, zejo? potrebujutisknout dily na CNC strojecky (laser, vyjikrovacka atd) a pak taky jsem si zapsal bakalarku na tema 3D tisk a testování kompozitních vzorků s magnetickými vlastnostmi, takze asi budu docela tisknout (jestli me ted na konci roku nevyrazej). Takze otazka 2 - umite nekdo nejakou slevu u Prusi?
    BATY
    BATY --- ---
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ORBIT: No dneska tam bylo lidi jak much ...
    BATY
    BATY --- ---
    Nikdy bych neřekl, jak moc mě uspokojí, když vytisknu 11x tu stejnou věc :D
    BATY
    BATY --- ---
    ORBIT: Neznal jsem, nevěděl jsem o tom. Ale příští rok si to pohlídám...
    BATY
    BATY --- ---
    LEGO Printing at Home?! Testing the eufyMake E1
    https://youtu.be/RpDz7K4HkNU?is=ltAFygQ1G4k37Cf1
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    O víkendu je pražský Makerfair, potkám tam někoho?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    BATY: Tyjo, fakt paradni.
    BATY
    BATY --- ---
    DANYSEK: Taky jsem si koupil chytrou zásuvku, abych to mohl vypínat / zapínat přes mobil a nemusel dřít hodinkama o zeď nebo se ohýbat pod stůl a nebo když to po tisku chci vypnout, ať to doma zbytečně X hodin nesvítí než přijdu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BATY: obcas asi deje, resp. presne ti nepovim, zapinam si to vzdalene a kdyz to nebootne, cvaknu relatkem znovu.... jednou jsem to chytil ve stavu, kdy to bylo jen zasekle v bootloaderu.
    BATY
    BATY --- ---
    ORBIT: Jo, tohle je super, už jsem to taky použil. Mamka byla naštvaná, jak jí malíři zmatlali strop kolem lustru, nejdřív jí to tam zapomněli vymalovat, pak to vymalovali jinou barvou a nevypadalo to dobře...
    Stěžovala si, že jí to tam štve, že na to musí pořád koukat (už vím, po kom mám OCD :D).
    Tu původní barvu už jsme neměli, tak mě napadlo, že jí tam udělám takovou okrasnou podložku a právě jsem na tom udělal vzor tímhle nástrojem...

KCHARI
    KCHARI --- ---
    Měl bych dotaz ohledně laku na PETG. Mám přebroušený objekt a potřeboval bych ho ještě vyhladit a uzavřít povrch lakem. Máte s něčím zkušenosti? Na netu se píše, že stačí vzít nějaký 2k epoxy lak a je to, ale radši se zeptám na zkušenosti s něčím konkrétním, ať to není hit or miss :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam