• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Nah, už to tu párkrát bylo - např. koupil jsem příliš brzo MK4, takže mám starý LCD a nemohu upgradovat na Core :)
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Ale, povídej, přeháněj? B-]
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Už neběží :)

Ale jinak jsem s beta testingem zdarma a za trest pro Průšu skončil, takže tohle nejdříve za rok od doby, co to bude běžně dostupné.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    Jinak koho by to zajímalo, předobjednávky na INDX už běží..
    Original Prusa 3D printers directly from Josef Prusa
    https://www.prusa3d.com/category/core-one-indx-conversion-kit/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    menší spam, omylem jsem si objednal newaterwash resin Sunlu ABS Like Dark Grey, tak kdyby někdo chtěl tak za 300 osobní odběr Brandýs nebo + 50 alzabox
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SPECZ: I to bude chtit nejakou chlopen aby tam nevznikal komin sam o sobe.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud to je pak jen na "proplach" komory po tisku před otevřením tak asi dobrý. Ale dobrá poznámka, dík.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPECZ: s tim odtahem to ma jednu neprijemnou vec, ze ti chladne komora a topis tak panu bohu do oken. vetsinou se to resi tak, ze skrin je co nejzaizolovanejsi a cisti se vzduch uvnitr, ovsem uhlik sam nestaci, je potreba pridat hepa filtr
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ad zasekle civky

https://makerworld.com/en/models/2548786-hafc-v2-hackman-automatic-filament-cutter-v2#profileId-2806850
    The HAFC V2 (Hackman Automatic Filament Cutter) is a fully mechanical system compatible with any FDM 3D printer using 1.75 mm filament with a PTFE tube.

I designed it to solve a very common issue: filament getting stuck on the spool (tangles, friction, jammed spool…).

Instead of forcing the extruder:
    • filament tension increases
    • the mechanism triggers
    • the filament is cleanly cut
    • the printer pauses thanks to its filament runout sensor

👉 You just reload filament and resume the print

No electronics, no sensors involved —
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo, třeba ta bambule má krom integrovanýho uhlíkovýcho filtru rovnou přípravu na připojení odtahu ven z místnosti. Nevím jak to je u průši a dalších - teď jsem zrovna koukal jak to spáchat u svýho stroje.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...figurky pro hru clovece XXL ;oD nakresleno ve FreeCADu ...vytisteno na Anycubic tiskarne ;oD material PETG

BATY
    BATY --- ---
    B3TL: Tak to je jasný, že jsem zaplatil vyšší cenu, než jen jeden pytlíček ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Případně to můžeš zkusit na strečovou fólii, taky s raftem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LYCO: iirc PP se nejlíp tiskne s raftem na PP podložku (kuchyňské prkénko).
    LYCO
    LYCO --- ---
    nazdar, máte někdo zkušenosti s tiskem polypropylenu nebo pružných materiálů na bázi PP (jako třeba https://www.filament-pm.cz/tpu-96-cerna-1-75-mm-0-5-kg/p385 )? Když jsem to naposledy zkoušel, tak jediné co trochu fungovalo bylo polepit podložku izolepou a pak výtisk odtrhnout s ní, ale ta práce s čištěním za to nestála. Fungují věci jako https://www.3djake.cz/magigoo/lepici-tycinka-pro-pp ?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Vzhledem k tomu, ze jsem si za posledni rok a pul musel solidne nabehat FreeCAD (protoze Siemens NX se slozilo na chybe licence, a to mam skolni zdarma, a uz jsem v nem neotevrel ani rocnikovej projekt, vyborna prace, soudruzi!), tak asi budu modelovat a modelovat... uz tu mam navrh na lustr ze sifonovejch flasek atd...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    R0C3S3K: ja teda spis delam sam cim dal slozitejsi veci, ted sem modeloval a tiskl njaky dily na motorku. Custom cases na elektroniku vc. drzaku na jednotlivy moduly atp.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: ano práší se mi na 2 ze třech tiskáren :)
    B3TL
    B3TL --- ---
    BATY: doufám že jsi dokoupil medvídky xxl family edition ;)))
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CZJAAAAA: "na to seženeš doslova každej šroubek" - no, ma to i svoje edge case
    napr. ty blby 10x6x2 magnety nejsou uplne standard. e.g. kdyz dam hledat "10x6x2 magnet", tak je "Prusa" mezi top 5 vysledky
    napr. i na aliexpressu je prodava jenom par shopu a jeste za nesmyslne ceny... nastesti to jde obejit 2 kusy 10x3x2 ktere uz prodava kde kdo :))
    (ano, v cz stoji par korun)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam