• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Kůl. Asi (IMHO) vhodnější pro větší modely. Si myslím, že to zakryje i jiné jemné detaily, než jenom vrstvy...
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    Omlouvám se, tady mám novější fotku i s pařezem. FDM tisk, potom akrylová barva s příměsí jedlé sody, vytvoří to takovou texturovanou vrstvu a layery po tisku zmizí.

PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tím jsem chtěl říci, že je lepší odkaz na zdroj informací, než random obrázek z libovolné socky, která to po nějaké době zablokuje... Ehm.
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Repost z DC = už nic není vidět :)
    ACID
    ACID --- ---
    TLOUDEV: Maci se to v něčem, čemu se říká břečka, pak se to posype jemným pískem a několikrát opakuje. Česky se tomu říká přesné lití, nebo přesné odlévání.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ORBIT:
    chlapci, vy me nechapete. Ja se ptam na tu keramiku, na tu FORMU. pisek znam, me se prave ale libila ta tenka skorepina... nicmene uz jsem to nasel, diky.

PETD:
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    TLOUDEV: Metod na tohle je hodne, ale zalezi na tepote toho co lejes. Pro hlinik apod klidne dej obyc pla, to se vypari pri te teplote .. a na formovani se pouziva vetsinou velmi jemny pisek. Musi to jit udusat aby to drzelo tvar.

Metode se rika lost casting, pod tim pojmem najdes na yt hory materialu
    PETD
    PETD --- ---
    TLOUDEV: Clickspring na to ma hezke video jak to dela.
    Dewaxing Firing & Preparing A Mold For Pouring
    https://youtu.be/rrSr1kIkiDA?is=yGX-XzjaTLTHBnxn
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cus, hele zahledl jsem reklamu na plne shoritelny filament pro odlevani pomoci ztraceneho vosku.
    Material Introductions - PolyCast™
    https://www.youtube.com/watch?v=LffLwyvXZek

Mam dotaz - z ceho udelat tu formu okolo, kterou tam maj? nevypada to na zadnej pisek, ale nejaka docela tenka skorepina... tusite nekdo? pripadne alespon nejake nasmerovani, nebot to neni primo o 3D tisku (ale ten material se mi libi). Dik moc
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Jo, ještě cena - za 5005 penízků je k mání a přidám i nějaké upínky a sadu kleštin. Umím vystavit i fakturu.
    Elektronika je Mega 2560 s firmwarem Marlin, optimalizovaná pro Estlcam (dá se k němu použít i doujoysticková herní konsole jako jog). Pracovní prostor cca 250x250x200, v případě potřeby větší výšky lze přestavět stůl.
    Na nerez nebo vyzrálou litinu to není, barevné kovy jsou v pohodě, s nástrojářskou přesností ale fakt nepočítejte :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MILKOV: Pěkný stroj!
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    ORBIT: Pracovní prostor je zhruba 250x250x200

ORBIT
    ORBIT --- ---
    MILKOV: Klidně k tomu přidej i rozměry, ale podle motoru to bude malá věc.. A fotku :)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Nechtěl by někdo poměrně velký robustní MPCNC? Pořídil jsem profi trojosku. Rám z haberkorn profilů, pojezdy na broušených tyčích a přesných ložiscích. Motory dlouhé (48) NEMA 17, elektronika Mega 2560 navržená pro Marlin a Estlcam. Vřeteno 120 W.
    SWIST
    SWIST --- ---
    JAPAN: super, to mne nenapadlo hledat něco takového. Zkoušel jsem to max ve fusionu předělat na solid..
    Díky!
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    SWIST: https://www.formware.co/onlinestlrepair zkusmo sem stáhnul jeden part a jo, maj to debilně namodelovaný, ale tenhle online nástroj to byl schopen opravit
    SWIST
    SWIST --- ---
    Mohl bych někoho poprosit, zkusili byste někdo slicovat tenhle model? I když jsem dal 0,3 trysku a 0,12mm výšku vrstvy tak to nebylo schopný dobře naslicovat ani když jsem dal třeba 300% velikost.
    Jasně, ten model je nakopaný, ani po opravě to moc nepomůže, ale očividně se to někomu povedlo vytisknout.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Ahoj! Neni to někdo s filamentovkou z Prahy 10 a okolí, ochutnej mi za úplatu vytisknout 4 ks stojánků na karty? Mám doma jen resin. :)

Kdyžtak pošta dík!
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    neresil jste tu uz nekdo nastavec na elektricky zubni kartacek - aby tam sly dat jine nahradni hlavice...?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO: to zalezi, jaky je tvuj usecase
    e.g. vsechny ty 3D print farmy, ktere prodavaji tistene chujoviny na aliexpressu nebo i lokalni obchody ala https://3dmagie.cz/
    ti jsou imho cilovka - nekolik identickych kusu zaraz, max. s jinou barvou filamentu. produkce po stovkach/tisicovkach

...ale to uz se imho dostavame zpatky k diskuzi, kde je ta hranice, kdy jeste dava smysl pouzivat 3D tisk na velkovyrobu
    (a vsech sekundarnich tematech ala chemicka stabilita tiskutnych plastu, vhodnost jejich usecase, ...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam