• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SWIST
    SWIST --- ---
    FRK_R23: blender nejde nastavit na mm?

Každopádně já bych ti asi doporučil rovnou modelovat ve velikosti v jaké to budeš chtít tisknout. Řešit scale ve sliceru jde, ale je to za mě cesta do pekel. Naslicovaný model a projekt pak někde ztratíš, přijdeš o to a budeš pak tápat/dopočítávat o kolik že jsi to zvětšoval.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRK_R23: metricky a milimetry, ale nicmene to resim tak ze to pak zvetsim ve sliceru
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Když chci něco poslat na tisk na Průšu (přesný model zatím nevím, ale to by snad mělo být jedno), v jakém formátu a jednotkách to mám mít?

Model mám aktuálně v blenderu a rozměry jsou v milimetrech. Nicméně blender unit je 1 m. Díky!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    skr mini od bigtreetech jsem mel na mysli
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevali se nekomu doma skr elektronika ? nevadi mi studenak na zdroji ale jinak musi jet jak fik v3 vemu klidne dve tri
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    PECA: míchal jsem to dokud to nebyla taková kaše, hustotou asi jako krupcová, aby mi to nestékalo, když nanesu vrstvičku. Dělám plastikové modely, warhammer figurky a různé modelářské experimenty asi tak 30 let, takže spoustu takových věcí dělám podle pocitu :)
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Zjevně jsi v tom zběhlý, když je to zdařilé dílo tvoje. Je na to nějaký "zhruba" poměr, nebo prostě "odoka" je vidět, jak se to chová? :)
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    PECA: určitě, na klasické figurky je prostě lepší resin, ale tenhle medvěd by se mi do resinovky nevešel :)
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Kůl. Asi (IMHO) vhodnější pro větší modely. Si myslím, že to zakryje i jiné jemné detaily, než jenom vrstvy...
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    Omlouvám se, tady mám novější fotku i s pařezem. FDM tisk, potom akrylová barva s příměsí jedlé sody, vytvoří to takovou texturovanou vrstvu a layery po tisku zmizí.

PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tím jsem chtěl říci, že je lepší odkaz na zdroj informací, než random obrázek z libovolné socky, která to po nějaké době zablokuje... Ehm.
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Repost z DC = už nic není vidět :)
    ACID
    ACID --- ---
    TLOUDEV: Maci se to v něčem, čemu se říká břečka, pak se to posype jemným pískem a několikrát opakuje. Česky se tomu říká přesné lití, nebo přesné odlévání.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ORBIT:
    chlapci, vy me nechapete. Ja se ptam na tu keramiku, na tu FORMU. pisek znam, me se prave ale libila ta tenka skorepina... nicmene uz jsem to nasel, diky.

PETD:
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    TLOUDEV: Metod na tohle je hodne, ale zalezi na tepote toho co lejes. Pro hlinik apod klidne dej obyc pla, to se vypari pri te teplote .. a na formovani se pouziva vetsinou velmi jemny pisek. Musi to jit udusat aby to drzelo tvar.

Metode se rika lost casting, pod tim pojmem najdes na yt hory materialu
    PETD
    PETD --- ---
    TLOUDEV: Clickspring na to ma hezke video jak to dela.
    Dewaxing Firing & Preparing A Mold For Pouring
    https://youtu.be/rrSr1kIkiDA?is=yGX-XzjaTLTHBnxn
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cus, hele zahledl jsem reklamu na plne shoritelny filament pro odlevani pomoci ztraceneho vosku.
    Material Introductions - PolyCast™
    https://www.youtube.com/watch?v=LffLwyvXZek

Mam dotaz - z ceho udelat tu formu okolo, kterou tam maj? nevypada to na zadnej pisek, ale nejaka docela tenka skorepina... tusite nekdo? pripadne alespon nejake nasmerovani, nebot to neni primo o 3D tisku (ale ten material se mi libi). Dik moc
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Jo, ještě cena - za 5005 penízků je k mání a přidám i nějaké upínky a sadu kleštin. Umím vystavit i fakturu.
    Elektronika je Mega 2560 s firmwarem Marlin, optimalizovaná pro Estlcam (dá se k němu použít i doujoysticková herní konsole jako jog). Pracovní prostor cca 250x250x200, v případě potřeby větší výšky lze přestavět stůl.
    Na nerez nebo vyzrálou litinu to není, barevné kovy jsou v pohodě, s nástrojářskou přesností ale fakt nepočítejte :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MILKOV: Pěkný stroj!
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    ORBIT: Pracovní prostor je zhruba 250x250x200

ORBIT
    ORBIT --- ---
    MILKOV: Klidně k tomu přidej i rozměry, ale podle motoru to bude malá věc.. A fotku :)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Nechtěl by někdo poměrně velký robustní MPCNC? Pořídil jsem profi trojosku. Rám z haberkorn profilů, pojezdy na broušených tyčích a přesných ložiscích. Motory dlouhé (48) NEMA 17, elektronika Mega 2560 navržená pro Marlin a Estlcam. Vřeteno 120 W.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam