• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIRRIL_NEMESISPsi záchranáři
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    príprava na zlaňovanie

JULYZ
    JULYZ --- ---
    nález!

JULYZ
    JULYZ --- ---
    Správa z práve prebehnuvších sutinových atestov: http://julyzzz.wordpress.com/2012/11/05/sutinove-iro-atesty-2012/

Mala som tam byť i s Amálkou ale z "politických" dôvodov pre nás tento rok nezostalo miesto. Tak snáď o rok :o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SATHIK: super :o)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    JULYZ: já splňuju kritéria, ale ještě nějaký čas musím bydlet v Brně :( Pak se ozvu! .o))
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    čisto náhodou, nesleduje tuto stránku niekto z Ostravy a nechcel by začať trénovať záchranarinu? mám tu málo akčných ľudí, ktorí by chceli chodiť pravidelne na vyhľadávacie tréningy.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    dostala som skvelú správu, nominovali nás na medzinárodný sutinový atest na jeseň :o) som na to teda zvedavá, nebude to žiadna sranda. snáď sa moja myška Amina pochlapí :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Z poslušnosti teď musím vyřešit, že mi mladej začal honit cyklisty - ne všechny, tak každého jedenáctého, ale není odvolatelnej, takže když si cyklisty nevšimnu v čas a už vyběhne, je problém. Tak pilujem přivolání, obecně klid při výskytu kol a vůbec přechod z drajvu do klidu a zpátky a zároveň běh v klidu vedle kola - aby u toho neštěkal a vůbec ho to tak nehecovalo (včera mě to sedmikilový pometlo táhlo na kole takovým tempem, že sem musela brzdit - honil prozměnu chlapa na kolečkových bruslích - ani neštěkal, prostě to vzal jako výzvu a letěl, položenej v postrojí, jak raketa).

A ze sportů na agi - holt mu to sedí nejvíc :) - momentálně především to, aby pes dokázal pracovat dál ode mě a hledal si překážky sám a nečuměl furt na mě - zlepšujem se, ale furt to není ideál, s tím souvisí spousta přidružených cviků - klasická vysílačka, plnění povelů na vzdálenost, zóny a tak. Na "poslušnostní" cvičákovej dril zaprvé nezbývá čas a zadruhé vlastně teď nechci, aby pes šlapal vedle mě a čuměl na mě :) To holt docvičíme časem.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ZMYJKA: ze zvědavosti a trochu ot, na co se soustředíš? :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ZMYJKA: my bychom museli zamakat hlavně na stopě, ale teď mi docvaklo že mu stejně v tom termínu ještě nebude 10, tak nic :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: já na to taky mlsně koukala, ale jak se při výcviku soustředím na jiné věci, tak klasickou poslušnost typu "sedni, lehni, stůj" u nohy prostě pes nemá a zatím mám spoustu jiných věcí co víc hořej na cvičení, takže tohle odkládám.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: hm.. hm hm hm.. mám brouka v hlavě :D ale asi počkáme až na březen nebo kdy že je ten další termín.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Záchranná brigáda kynologů Praha:
    Přijem nových čekatelů se koná ve středu 12.9. od 17 do 18 hod na našem cvičišti.
    záchranná brigáda kynologů Praha
    http://www.zachranari-praha.org/
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    JULYZ: gratuluju! :o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    S Amálkou sme dnes úspešne zložili skúšku sutinového vyhľadávania druhého stupňa podľa medzinárodného skúšobného poriadku RH-TB na známku výborne. Poslušnosť za 97 bodov zo 100 a vyhľadávací špeciál na 190 bodov z 200. Amálka je skvelá! :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: už jsem na to koukala, ale buď bych s sebou musela vzít štěně, nebo nemůžu :(
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    TCHOR: myslím, že je to dobrý nápad, zvlášť by som to odporúčala každému kto má záujem o záchranarinu a chce si to ošahať "nanečisto".

btw momentálne sa hľadajú figuranti na veľké cvičenie do Kaznějova pretože na poslednú chvíľu vypadli dobrovoľní hasiči.
    Akce :: Figuranti ZBK
    http://figuranti.webnode.cz/akce/
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Neni muj, ale snazim se to rozsirit.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TCHOR: super nápad! :)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Prolog I | Jaroslav Sedlák
    http://www.jaroslav-sedlak.cz/prolog-i_55.html
    Doporučuji pročíst celou knížku "Brácha pes" v menu vlevo, je to fakt pěkné čtení, někdy veselejší jindy dost smutné ze života záchranářů a jejich akcí..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam