• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FATBOZZ: vzhledem k tomu, ze i u HODNE naslaplyho stroje tim dneska odvadis teplo kolem 400W, tak to zas takovej zazrak neni, ale vetsi akvarko by se tim asi vytapet dalo :) jen by byl treba vymennik, abys rybkam v akvarku neprohanel jejich spinavou vodu skrz vodni chlazeni.

jinak se teda pocita jeden clovek jako prirustek 200W a notebook typicky protopi neco kolem 30W..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Napadlo me, ze kdyz jedu PC a je z nej odpadni teplo, tak proc ho nevyuzit. Delaji se nejaky vecicky co by byli spojeny s domem ... tj vodni chlazeni cpu+gpu > tepla voda na topeni ci snad jine vyuziti ?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    S474N: 12/24V zarovky i bodovky jsou bezne k dostani, ale muzes svitit LEDkama i na 230. zalezi jakej chces vykon, abys zbytecne netahal moc velkej proud.

jednej problem je stmivani takovych svetel, protoze na 220 v sobe maj spinanej zdroj , kterymu rezani sinusivky vetsinou vadi a pak to blika .. takze na stmivani je lepsi PWM stmivac a 12V
    S474N
    S474N --- ---
    V soucasne dobe resim rozvod zasuvek a svetel a docela premyslim o tom, ze ty svetla by se mohli vyuzit v rezimu nikoliv standardnich 230V, ale treba 12/24V. Co si o tom myslite? Je vubec uz nejaka zakladni nabidka svitidel? Aby clovek vsude nemel LED pasky :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    jee to je pekny klub :)

tak ja hodim jedno videjko z posledni akce
    Intelligent Building - Turning OFF turns me ON - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=nnM5R2HYBIQ

vsecko tam bezi na protokolech PEX a DALI. KNX se mi cim dal tim vic jevi jako naprosto nepouzitelne a to predevsim kvuli cene..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    S474N
    S474N --- ---
    Co to vyresit klasickejma spinacima hodinama na elektrinu s tim, ze to vzdycky rozbehne cerpadlo na vodu? Respektive taky zalezi, z ceho to chce zavlazovat - tohle me napadlo v souvislosti se studnou.
    FESTER
    FESTER --- ---
    FATBOZZ: jsou tam ktery se prisroubuji primo na kohoutek

nebo si najdi micro zavlazovani

micro zavlazovani - SrovnaniCen.cz
    http://www.srovnanicen.cz/q/micro%20zavlazovani/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FESTER: Diky za podnet. Presto vsechny ty vyrobky co tam jsou jsou prevazne na velky objemy vody, do skleniku atp. Ja bych rad neco skladnejsiho. Ke kvetinacum, max 5l zasobnik
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Chtel bych se zeptat, jestli nekdo nemate zkusenost se zavlazovanim, kdyz nekam jedete. Je nejaka krabicka do ktery se naleje voda, s hadickama do kvetinacu a pripojenim na wifi ? Pres webserver si pak zalivate, pripadne automatika.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    asi je dobry mit i nejakej override v podobě mechanickýho zámku
    S474N
    S474N --- ---
    JEZEVCIK: jenze to je prave to, cloveka to nenapadne a potom resi, jak se dostat do prace, protoze nejakyho kretena to napadlo.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    S474N: Tak to nevím. S tímhle zkušenosti nemám a ani by mě to ve snu nenapadlo :-) Ale lidi, jak vidím, příjdou na kde co. Podle mne takový snímač přestane fungovat. Vrstva lepidla určitě nebude rovnoměrná a bude "posílat" paprsky světla jinými směry.
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: hmmm ani to nemam ale projizdim to a stahl jsem si z android marketu jejich app NEST na tablet..
    naistalovani a jdo na open app.. a hned mi to rika :
    Nest mob ile does't yet work with your android device screen size and resolution

jedine tlacitko ktere je available je quit
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: velice zajimavy thermostat a koukam ze ma velice dobre review... jediny problem s timto thermostatem je jeho vysoka cena a ty $249
    a na jenom na hokus pokus a hrani je to hodne penez...

pravda je ze je to velice high tech thermostat s moznosti dalokoveho ovkladani pres wifi a internet takze clovek ma moznost odkukoliv kontrolovat thermostat.. kadopadne diky za tip... je vysoka pravdepodobnost ze si ho koupim jakmile navstivim Lowe's kde ho prodavaji
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    S474N: Promiň, nemohl jsem si to odpustit... Jinak na tohle téma jsem dnes rozpoutal diskuzi v laborce a na snímače otisku prstů by prý měli existovat nějaké kryty, resp. výměnná sklíčka... ale nevím, toto tvrzení prodávám jak jsem koupil...

Ták a k obecnému tématu - co si myslíte o Nest (http://www.nest.com/)? Teď jsem o něm napsal stránečku textu do bakalářského projektu a uvažuji, že bych si ho koupil na hokusy pokusy,případně by mohlo být fajn s jeho pomocí řídit zbytek systému...
    S474N
    S474N --- ---
    CERMINEK: ano, velmi chytra rada, to poradim majiteli jednoho atelieru, kteremu tohle uz nekdo nekolikrat udelal.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    S474N: Debil bude muset vyhledat lékaře? :D
    S474N
    S474N --- ---
    JEZEVCIK: jenom takova technicka na ty, co maji snimace otisku prstu - co se stane, kdyz prijde debil a zalepi ten snimac sekundakem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam