Měl bych takovej blbej lama dotaz: domácí zvonek zapojenej do sítě/PC/mobilu. Ke vstupu na pozemek mi vede z domácího racku UTP, v racku mám nějakej NAS na kterym mi běží win7. Samozřejmě nejlevnější možnost je přes jeden pár UTP napojit klasickej "drnčák" a mít ho někde u racku v technické místnosti, což tak stejně asi nakonec dopadne :-) Ale je nějaká možnost zapojit jakýkoliv zvonek do PC tak aby to na tom "serveru/nasu" vyvolalo nějakou akci? Ideálně si to představuju tak, že když někdo zazvoní tak mi to bude zvonit buď na mobilu (android připojenej přes domácí wifi - nějaká aplikace, třeba AirStream), nebo z beden u PC který je v obýváku. Napadlo mě akorát koupit nějakej nejlevnější bezdrátovej zvonek, odpájet z toho přijímače reprák a místo něj dát 3,5jacka a ten zapojit do line-in u toho NASu. Fungovalo by to tak? Neni potřeba tam nějak zesílit signál z toho přijímače? Věřim že nějaký program na odchytávání "zvuku" z line-in pro wokna bude, aby si s tim pak dalo nějak hrát.
Našel jsem nějaký řešení s arduino nebo raspberry přes relé a GPIO, ale to mi přijde mnohem pracnější a dražší.
Díky díky