• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JELENIPLOUTEF: nemas tam default authenticate dany na no? Případně nějaký access list na mac?
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    FATBOZZ: v chvíli kdy se má připojit zařízení k WiFi v home aplikaci při setupu. Na router se dostane do listu jen se asi neautorizuje.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PISTA1: Ten fw by takhle mel stacit. Zrovna jsem mikrotika tak nastavil a funguje mi to ok.

JELENIPLOUTEF: Mas nejaky konkretni problem ? Muzes to popsat lepe ? CHROMECAST, GH se nemuze pripojit kam ? Na WIFI, Na Server GOOGLE, ty se nemuzes spojit ve vnitřní síti na to zařízení ? Otázky, samé otázky !
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JELENIPLOUTEF: Mikrotik dělá přesně to jak ho nastavíš. Když ho někdo použije, tak ví jak na to.
    A logicky pokud se použije quick setup, tak zakáže všechno kromě základního provozu zevnitř-ven, aby zachoval maximální zabezpečení.
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    JELENIPLOUTEF: jediné co se mi podařilo najít je default forward a to vypadá, že mám odfajfkované. Zatím to vypadá, že mikrotik půjde z domu. :D
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    STEMBUS: teď na to koukám, mikrotik je docela peklo, říkal jsem si, že quick setup a home ap z toho udělá něco plug and play. Asi netušíš kde se to v mikrotiku ovlivňuje že?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    JELENIPLOUTEF: krom toho ze mikroshit, tak... se ujisti ze mas povolenej broadcast na wifi a nemas tam izolaci klientu nebo neco podobneho...
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    Zdravím, někdo kdo se pral s připojením google home a chromecastu k Mikrotiku? Nějak se mi to nedaří.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    FATBOZZ: https://www.home-assistant.io/integrations/frontier_silicon/

ta integrace je přímo v HA core, čili netřeba přidávat jako integraci, jen u mě rozhodne nezafungovalo nějaký autodiscovery, čili jsem musel ručně přidat do configuration.yaml tak jak je tam uvedený a dál s tím pak pracuješ jako s media_playerem
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    STEMBUS: podelis se s postupem?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Teď se mi povedlo zaintegrovat stary DAB "lidl" radio do Home Assistanta, vypadá to že skoro vše co je založeno na Frontier sillicon chipsetu tak by mělo jít...

Nevěděl sem...
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    DRIZDIK: Diky, zatim sem se rozhodl pro https://www.aliexpress.com/item/1005001456697590.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.198d2e0eVKMNdO . $200 za 7 hlavic je krasna cena. Kdyz to nebude fungovat, aspon to nebude tak bolet.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    SCHRAPNEL: Tak teda prosím o radu čo použiť (s homebridge) alebo priamo na Apple Home Kit na manažovanie termostatických hláv radiátorov? - a nebude to stáť moc peňazí :D
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    AQUARIUS: Aaah, to je vlastne pravda ... Dik!
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SCHRAPNEL: vyhoda zigbee/zwave je v tom, ze narozdil od wifi maji minimalni spotrebu. U wifi hlavic budes porad menit baterky.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    SPIKE411: Mno, myslel som si, že nájdem niečo čo sa mi priamo pripojí do wifiny bez nutnosti rádio stanice. Mám dobre pokrytý byt wifinou (viac AP) + mám separé SSID len pre IoT. Teraz kupovať 2 ďalšie zigbee stanice len kvôli tomu aby som podchytil všetky radiátory sa mi nechce ... Dík
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SCHRAPNEL: Tak do toho RPi si můžeš píchnout i Z-Wave nebo Zigbee dongle. Na to je hromada hlavic.

S Wi-Fi taky něco je, ale žádné zkušenosti nemám. Viz

Meross Smart Thermostat Valve - Termostatická hlavice | Alza.cz
    https://www.alza.cz//meross-smart-thermostat-valve-d5657680.htm
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, existujú nejaké termostatické hlavice s wifi bez nutnosti mať nejakú rádiovú stanicu? Mám rpi, na ktoré hodím homebridge a asi by som začal s topením...

Díky moc
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Cestina v Google aistentu jeste neni
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BANANABOY: Tak určitě :)

BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Tak uz i Lidl nabizi smart home, Zigbee hub za 699,- a zbyle prvky taky pomerne za dobre ceny, je tak kvalita asi bude ala Lidl...

SILVERCREST® Centrální jednotka... | LIDL-SHOP.CZ
    https://www.lidl-shop.cz/...gbee-3-0-Smart-Home/p100306596?from=recommendation&scenario=also_clicked
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam