• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LEDOFREDO: Půjde to podle návodu, ale taky bych doporučil někoho, pokud nevíš přesně.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    LEDOFREDO: doporucil bych se do silnoproudu nemichat, pokud nevis, co delas. Odkud jsi?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    DRIZDIK: zapojit to podle toho schematu je nad me možnosti, nevis nahodou o nejakem návodu víc pro blbecky? Tohle ja mam v soucasne zasuvce na zaluzie.. nebo se na to mam radsi vysrat a domluvit se s nekym elektro-vzdelanym (coz ja nejsem) ?

DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LEDOFREDO: Do několika, s esphome firmwarem a integrací do Home Assistantu
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Nemontoval tu nekdo shelly 2.5 do zasuvky na ovladani zaluzii?
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    MARTEN: Ahoj, koupil jsem na zkousku jednu identickou, pevne verim, ze je to ZigBee a ne WiFi :) v popisku od cinana si muzu vybrat...
    Jsem docela zvedavej, jak bude fungovat v porovnani s HT-10R, ktrou uz mam doma a funguje super (v porovnani s resenim od Elektrobocku, ktere hodim po psovi...)
    ZigBee Termostatická Hlavice HT-10R - Tuya | Chytre vypinace
    https://www.chytrevypinace.cz/ZigBee-Termostaticka-Hlavice-HT-10R-Tuya-d228.htm
    ABE
    ABE --- ---
    Ahoj, kdyby někdo měl zájem zbyla mi jedna Zigbee gateway Raspbee II.
    Myslel jsem, že budou potřeba dvě, ale už jedna vše spolehlivě pokryje, takže mam jednu navíc.

[ OFFERINGNABÍZÍM: RaspBee II - Zigbee gateway / Praha ]
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ZORBEN: jo, jsou v pohodě. Byl tam chvilku problém, že tam je uvnitř uložený nějaký časový plán, ale už se to nepere.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    nemate tyhle MARTEN hlavice nekdo vyzkouseny (nebo nejaky podobny za podobny prachy)? docela nad tim taky zacinam uvazovat
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JELENIPLOUTEF: nemas tam default authenticate dany na no? Případně nějaký access list na mac?
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    FATBOZZ: v chvíli kdy se má připojit zařízení k WiFi v home aplikaci při setupu. Na router se dostane do listu jen se asi neautorizuje.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PISTA1: Ten fw by takhle mel stacit. Zrovna jsem mikrotika tak nastavil a funguje mi to ok.

JELENIPLOUTEF: Mas nejaky konkretni problem ? Muzes to popsat lepe ? CHROMECAST, GH se nemuze pripojit kam ? Na WIFI, Na Server GOOGLE, ty se nemuzes spojit ve vnitřní síti na to zařízení ? Otázky, samé otázky !
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JELENIPLOUTEF: Mikrotik dělá přesně to jak ho nastavíš. Když ho někdo použije, tak ví jak na to.
    A logicky pokud se použije quick setup, tak zakáže všechno kromě základního provozu zevnitř-ven, aby zachoval maximální zabezpečení.
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    JELENIPLOUTEF: jediné co se mi podařilo najít je default forward a to vypadá, že mám odfajfkované. Zatím to vypadá, že mikrotik půjde z domu. :D
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    STEMBUS: teď na to koukám, mikrotik je docela peklo, říkal jsem si, že quick setup a home ap z toho udělá něco plug and play. Asi netušíš kde se to v mikrotiku ovlivňuje že?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    JELENIPLOUTEF: krom toho ze mikroshit, tak... se ujisti ze mas povolenej broadcast na wifi a nemas tam izolaci klientu nebo neco podobneho...
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    Zdravím, někdo kdo se pral s připojením google home a chromecastu k Mikrotiku? Nějak se mi to nedaří.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    FATBOZZ: https://www.home-assistant.io/integrations/frontier_silicon/

ta integrace je přímo v HA core, čili netřeba přidávat jako integraci, jen u mě rozhodne nezafungovalo nějaký autodiscovery, čili jsem musel ručně přidat do configuration.yaml tak jak je tam uvedený a dál s tím pak pracuješ jako s media_playerem
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    STEMBUS: podelis se s postupem?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Teď se mi povedlo zaintegrovat stary DAB "lidl" radio do Home Assistanta, vypadá to že skoro vše co je založeno na Frontier sillicon chipsetu tak by mělo jít...

Nevěděl sem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam