Nerealizoval jste nekdo mereni spotreby vody? Uz v tom lezim druhy den a prijde mi, ze vsechno co je na trhu je prakticky pro offline mereni, kdy se pocita s odectem jednou za cas.
Shanim neco, co dam na potrubi / do potrubi (ale pak to musi mit certifikaci pro pitnou vodu), a budto pres wifi nebo pres cokoliv co jsem schopny odecitat lokalne, mi to bude posilat v dostatecne kratkych intervalech (max. minuta) aktualni odecet. Napajeni na miste neni problem. Problem je rozmer potrubi, jde o DN32.
Nabizi se tam dat bezny vodomer, a na nej nejake odecitaci cidlo, ale tady jsem prave narazil na to, ze vsechno to posila budto do nejakeho cloudu, kde mi vygeneruji tak maximalne excel, nebo to posila jednou za x minut, coz je pro moje potreby malo. Use case je, ze potrebuju v grafu videt v case kolik vody se odcerpalo s narazovymi spickami typu ted se sli vsichni sprchovat, ted se napousti mycka, ... Mame totiz studnu, kde v soucasnem suchu doteka voda prilis pomalu a stava se ze prave ve spickach jsme schopni ji uplne vycerpat do sucha, jenze ty spicky potrebuju byt schopny zdetekovat, abych na to mohl nejak reagovat. Vysku hladiny v te studni uz monitoruju, ale potrebuju tam videt tu korelaci s odberem, abych dokazal zdetekovat, kdyby ta voda unikala jinudy, coz je aktualni podezreni.
Takze budu rad za tipy. Na miste mam napajeni, mam tam wifi, pripadne umim cist 4-20mA proudovou smycku. Nejake veci jako mbus nebo LoRa by se daly zaridit, stejne tak jako integraci do grafany si zvladnu postavit, pokud mi to zarizeni ty data bude schopne davat. Nekdo nejaky tip?