• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VDFLAT: Ja vim, a kdyz mi kixne router? Shelly integrace by se vzpamatovala :-)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    MAKROUSEK: Nastav si na routeru pro Shelly pevnou IP adresu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK: Hm, tak po velke diskusi s ChatGPT jsem to presmeroval mimo integraci Shelly (protoze samotna Shelly to aktualizovala ve svem jsonu), takze to polluju kazdych 60 sekund pres rest. Ale to neni spravne, protoze jakmile Shelly zmeni IPinu, cele se mi to zhrouti jako domecek z karet.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AXTHEB: Tak jsem zkusil prehodit add-on a je to stejny - stare Shellyny se aktualizuji jednou za minutu a nove jenom kdyz na ne clovek sahne. Neni v HA nejaky udelatko, kdy ma quernout Shellynu (ze bych to kdysi nastavil a zapomnel na to)?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AXTHEB: + BME ma aspon nejaky normalni protokol
    s DHT jsem mel treba i problem, ze kdyz byly dal, tak jsem je musel pripojovat pres stineny sluchatkovy kabel
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KURVADRAT: No, my jsme je všechny vyházeli a nahradili těma bme, protože po půl roce v nějakém zajímavějším prostředí (koupelna, skleník) měřily klidně o 5 stupňů a 20% vlhkosti mimo (každý má poblíž i DS18B20, takže ty drifty v teplotě jdou dost vidět)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AXTHEB: Mea culpa. Vskutecnosti pouzivame DHT21 uz osm let a zatim jsem nezaznamenal, ze by ukazovaly nesmysly.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KURVADRAT: A po roce dávají úplně zcestné hodnoty.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    VDFLAT: DHT11/DHT22 samplujou asi jednou za 2s, jestli to staci.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Když jsme u vlhkoměrů - sháním do koupelny nějaký, který má co nejčastější aktualizaci stavu a je možné ho napojit do HA, případně z něj posílat webhook přímo na Shelly. Máte tip na nějaký osvědčený? Use case je - při nárůstu vlhkosti nad XY % spusť ventilátor na plný výkon. Díky.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: Když prohodíš add-ony tak se stane co?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Ano, to bylo prvni. Vsechny jsou uptodate.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Máš na všech stejný firmware?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK: Mam to pripojene pres Shelly 1 Gen 4, plus Shelly Add-on, analogovy vstup, upraveno vzorcem, aby to bylo kolem stovky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mam velky problem a nevim, co s tim. Mam nekolik shellyn na mereni vlhkosti kvetinacu. Par jsem jich nainstaloval pred mesicem a funguji krasne (prvni obrazek). Par jsem jich nainstaloval pred tremi dny a ty hodnotu neaktualizuji (druhy obrazek). Nebo presneji aktualizuji ji v momente, kdy na Shellynu nebo na senzor sahnu (at uz virtualne nebo fyzicky senzor vytahnu z kvetinace). Nejaky napad, kde se da tahle aktualizace forcovat?

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: ubiquiti mivalo mFI mPower PRO (EU)
    Ubiquiti mPower Pro / 6x EU zásuvka / Ethernet / Wi-Fi | Mironet.cz
    https://www.mironet.cz/ubiquiti-mpower-pro-6x-eu-zasuvka-ethernet-wifi+dp227435/

bohuzel uz davno EOL, ale nedavno probehly rumors, ze by mohla vyjit nova verze

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/1in2n05/ui_mfi_20_incoming/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Je nějaký pes, co by měl tak 5 zásuvek, přepěťovou ochranu a na každé zásuvce měření spotřeby a dálkové spínání, ideálně kompatibilní s home assistant? Větší výběr délek kabelu by také potěšil.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ANDY_WARHOL: dalkove to ovladt nechci, chci infrazaric po pul hodine vypnout.
    takze asi pouziju klasicke casove rele na 230v
    diky
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    EFESH: Musí to být hotový produkt? Napadlo mne použít časové relé ELKO.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam