• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    Minimální pro BKM http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/minimalni-pleny/

Klub by měl sloužit především pro dotazy těch, co zkouší, praktikují BKM, také uvítám, když budete psát, jak se vám při BKM daří, jaké pomůcky využíváte apod. Osobně mě BKM velmi zaujala, miminko ještě nemám (až v červenci):), nicméně realita s BKM může být různá. Cílem mé diskuse je jednak dozvědět se dopředu, co nejvíc informací, a vytvořit společně jejich ucelený soubor pro využití nás všech. Myslím, že BKM si zaslouží, aby měla samostaný prostor na nyxu.

Otázky do pléna:

Kdy (věk dítěte) jste začali s BKM? Využíváte nějaké pomůcky - jaké? Prvotní zkušenosti?

rozbalit záhlaví
    CHANA
    CHANA --- ---
    HC_: kromě nočníku jako na fotce u NIAM se neobejdeme bez nepromokavých podložek - popolini, ikea a no name.

NIAM: Dokud dcera spala s námi v posteli, ležela pro jistotu na té nepromokavé podložce a většinou mě stačila včas vzbudit. Bez pleny je asi od deseti měsíců díky tomu, že zrovna bylo léto, ale frekvence nehod zůstala dost vysoká až do asi dvaceti měsíců. Občas jsem si říkala, že jí ty pleny snad vrátím, ale už jsem na to neměla žaludek, tak jsme vydrželi.

RENFRI: To je statečná, naše dcera se na velkém záchodu bojí, že propadne, takže stolici jedině do nočníku. Kdyby snesla být v mokré pleně, asi bych byla k bkm motivovaná mnohem méně, ale když jsem jí po každém čurání musela přebalovat, tak to už je lepší před než po:)

KETHAMINA: Pracuješ ještě s přistěhovalci? Klientky to znají z praxe? Praktikují bezplenkovku nebo jim přijde neuvěřitelné, že to někdo dělá, když jsou papírovky? To by mě fakt zajímalo, jak se na to dívají ženy ze zemí, o kterých se píše jak je to pro ně přirozené.
    NIAM
    NIAM --- ---
    FANFAN: desetidenní klubíčko

KETHAMINA: uceleněji tady http://www.mokosha.info/
    A pak přehršel odkazů na články na gůglu.

Holky, co už máte starší bezplenkáče... jak to máte s odplenkováním úplným? My jsme bez pleny napolovic - od začátku jsme vychytávali hlavně kakání, s čůráním jsme úspěchy příliš neslavili. Vítek začal chodit úplně sám na nočník asi před měsícem (21 měsíců), ale teď ho zas úplně bojkotuje... tak si říkám, kdy to tak přejde ;-) Nijak moc to nehrotíme, ale ta fáze bez práce a bez plen se mi moc líbila :-) A jak to máte s bez-plenou na noc a s nočním odplenkováním? (u nás to zatím rozhodně není na pořadu dne... ale ráda bych nasála nějaká moudra)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    nějaké odkazy? tohle bych ráda ukázala klientkám.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    foto novorozence "v klubíčku" ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam