• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    CHANA
    CHANA --- ---
    HC_: kromě nočníku jako na fotce u NIAM se neobejdeme bez nepromokavých podložek - popolini, ikea a no name.

NIAM: Dokud dcera spala s námi v posteli, ležela pro jistotu na té nepromokavé podložce a většinou mě stačila včas vzbudit. Bez pleny je asi od deseti měsíců díky tomu, že zrovna bylo léto, ale frekvence nehod zůstala dost vysoká až do asi dvaceti měsíců. Občas jsem si říkala, že jí ty pleny snad vrátím, ale už jsem na to neměla žaludek, tak jsme vydrželi.

RENFRI: To je statečná, naše dcera se na velkém záchodu bojí, že propadne, takže stolici jedině do nočníku. Kdyby snesla být v mokré pleně, asi bych byla k bkm motivovaná mnohem méně, ale když jsem jí po každém čurání musela přebalovat, tak to už je lepší před než po:)

KETHAMINA: Pracuješ ještě s přistěhovalci? Klientky to znají z praxe? Praktikují bezplenkovku nebo jim přijde neuvěřitelné, že to někdo dělá, když jsou papírovky? To by mě fakt zajímalo, jak se na to dívají ženy ze zemí, o kterých se píše jak je to pro ně přirozené.
    HC_
    HC_ --- ---
    RENFRI: tak to mas sikulku, idealni pripad:)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Tak jestli to chapu, tak vlastne taky bkm provozujem, i kdyz nejak spis mimochodem. Popisu nasi situaci.
    Madlenka kadila jen jednou za tyden, jako malinky kojenec, tzn okolo treba 9ti - 10ti tydnu to tak zacalo, takze pak toho byla hromada a na kojence i celkem tuha, cili pred tim se zacala ruzne kroutit, ja jsem ji vzala do klubicka a ona se vykadila. No a jelikoz ten signal, ze bude kadit byl naprosto jasny, tak jsem to tak delala dal, cca od toho pul roka muzu rict, ze spolehlive kaka na nocnik, nehoda je jen kdyz to nekdo nepochopi nebo jsme venku v kocarku, tam to nejak ignoruje. Od nejakych 9ti mesicu bych rekla, ze si je toho jako sama vedoma, protoze zvladne i dolezt k nocniku a bouchat do nej, kdyz chce, proste uz to umi dat vic najevo. Curani jsem nikdy neresila, curala proste snad porad, na to fakt nemam ani cas ani trpelivost, resit nocnik kazdych 10minut... az posledni dobou zacala obcas vyzadovat e e i jen u curani, proste chce nocnik, vycura se a pak uz hotovo, ze vic nechtela. Kdyz nekde neni nocnik, kadi do zachodu, nema s tim problem.
    Pomucky nepouzivame, proste nocnik a hotovo. Jinak je v latkovkach a kupodivu je to docela pankac na pliny, kdyz uz se stala nehoda a bobek mela v pline, tak to muze byt sebevetsi naloz a nevadi ji to tam vubec. To same mokre pliny.
    V noci neprebaluju a nevysazuju, spi 12h v kuse, rano hned chce kadit, jo, to je dalsi riziko pripadne nehody, kdyz me nezvladne vzburcovat vcas, ze uz je fakt rano a vstavame...spi ve svem pokoji.
    HC_
    HC_ --- ---
    tak zkusime trosku rozjet diskusi
    Otázky do pléna:
    Kdy (věk dítěte) jste začali s BKM? Využíváte nějaké pomůcky - jaké? Prvotní zkušenosti?
    NIAM
    NIAM --- ---
    FANFAN: desetidenní klubíčko

KETHAMINA: uceleněji tady http://www.mokosha.info/
    A pak přehršel odkazů na články na gůglu.

Holky, co už máte starší bezplenkáče... jak to máte s odplenkováním úplným? My jsme bez pleny napolovic - od začátku jsme vychytávali hlavně kakání, s čůráním jsme úspěchy příliš neslavili. Vítek začal chodit úplně sám na nočník asi před měsícem (21 měsíců), ale teď ho zas úplně bojkotuje... tak si říkám, kdy to tak přejde ;-) Nijak moc to nehrotíme, ale ta fáze bez práce a bez plen se mi moc líbila :-) A jak to máte s bez-plenou na noc a s nočním odplenkováním? (u nás to zatím rozhodně není na pořadu dne... ale ráda bych nasála nějaká moudra)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    nějaké odkazy? tohle bych ráda ukázala klientkám.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    foto novorozence "v klubíčku" ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam