NIAM: Eliška je bez plen na doma od 15 měsíců, ale to byl zrovna podzim a neměla jsem odvahu sebrat jí je i ven. Takže ven jsem jí sebrala hned z jara, to jí byl rok a třičtvrtě. Od té doby, co byla bez plen venku přibylo nehod - bohužel i doma.
Teď je jí dva a třičtvrtě a kašle na to. Přestože pleny nemá, tak pokud jí neřeknu, ve většině případů se přičůrá a až pak běží a občas se provokativně počůrá úplně. Když se zeptám proč, tvrdí, že jí to baví (ale to je univerzální odpověď na všechny lumpárny). Plenu na noc má pořád a asi jí ještě dlouho mít bude, protože i když jí v noci posadím na nočník, ještě nikdy se mi do něj nevyčůrala... .-(
A jinak tedy na velkou chodí na nočník od osmi měsíců, tedy přesně od chvíle, kdy musela začít trošku tlačit - protože to bylo dost evidentní, tak jsme ji vždycky vysadili. Později začala dělat "eh, eh" i na čůrání a fungovalo to dobře do té doby, než jsem jí sebrala plínu i ven...
Na čůrání jsem se dost poctivě snažila snad od tří měsíců a bylo nám to houby platný - čůrala snad po deseti minutách, takže jsem ji neustále přebalova a prala plíny denně. Dokud jsem jí je nesebrala úplně, nevedlo to k ničemu...