• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    NIAM
    NIAM --- ---
    CHANA: ten "evropský čínský nočník" je bezejmenná šlehací miska z domácích potřeb ;-) Myslím, že měla 1,5l, ale nevím, už ji má sousedovic Amálka (ke stejnému účelu) :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HC_: , CHANA: Funguje, dělám to úplně stejně. A k tomu ještě většinou přidám "prosbu" "Vydrž" nebo "Počkej, jdem na kyblík".
    Taky čím jsou děti starší, tím déle vydrží mezi signálem a potřebou.
    HC_
    HC_ --- ---
    diky holky za odpovedi, uz sem myslela, ze to tu umrelo, a bkm nikdo nepraktikuje, chci zacit, co nejdriv, kyblik uz nejakej mam, usila sem na okraj pruh, aby to nestudilo, tak uvidime

CHANA: dobra taktika, snad to bude fungovat i u chlapecku:)
    CHANA
    CHANA --- ---
    BLANCHE1: Vypozorovala jsem, že dítě nemočí ve chvíli, kdy ho chytnu a začnu rychle svlekat, protože se lekne co se to děje a sevře svěrače:)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HC_: Ja na nocniku nikdy kojit nezvladla, neumela jsem to proste zkoordinovat a k tomu drzet dite, ve spravne pozici atd. Nicmene urcite to zkus, ja s temi kojicimi polohami zpocatku obecne dost bojovala.

Rychloprdky zatim nepouzivam, zvladam odmala svlekat i z normalnich kalhot/dupacek, beztak uz to ted neni o signalech, ale o casovani z me strany, takze sekundy nehraji zas az tak roli.

Taky doporucuju zacit brzo, ja zacala v 5. tydnu, predtim jsem tak nejak spis sbirala odvahu zacit. S dalsim ditkem zacnu stopro driv.

Mam jeden nocnik stejny jako pise CHANA: a druhy cestovni do batohu - slehaci misa Tescoma Fusion (http://www.hrnce.cz/produkt/49-638414-silikonova-miska-tescoma-fusion-prumer-24-cm.aspx), ja mam o fous mensi prumer, myslim 18 nebo 19cm. Na male mimco prima, pod mym 8,5kg spuntem uz se obcas slozi (ohrne se ten nejvrchnejsi nebo nejspodnejsi lem) jak se zacal vic mrskat, ale funkci stale plni. Ten pevny ma presne tu vyhodu, ze se o nej da dite oprit, nad tim skladacim je to uz o bi-/tricepsech :-).
    Podobne a levnejsi nez ta Tescoma jsou i nejake cestovni misky pro psy, ja to tenkrat shanela dost narychlo a v zadnych ZOO potrebach tu psi nesehnala.

Tak hodne "vychytavek", ocekavej uspechy a nedej se odradit, kdyz to treba vse hned nepujde, jsou dny, kdy leti jedna mokra plina za druhou a pak zas dny, kdy se vycura na "signal" a je to o jedne, dvou curnutych plenach (syn/7,5 mesicu).
    CHANA
    CHANA --- ---
    HC_: moc pěkné:) Já jsem se rychloprdky nikdy nenaučila používat. Jedny jsem pořídila a při močení mi nikdy nevydržely suché.
    HC_: Kojení na nočníku jsem se snažila vyhnout, protože jsem chtěla poněkud oddělit vylučování a příjem potravy, ale nepodařilo se. Takže u nás to byla běžná realita hlavně v noci. Teď s novorozencem to jde hůř, protože je malá a nedosahuje mi na nočníku ještě hlavičkou dost vysoko.

Jinak doporučuji začít s miminkem co nejdřív, protože kdykoli se vzbudí, je jasné, že chce na nočník, pokud po kojeni nespi, asi chce na nocnik. (Tedy moje děti naštěstí nemají problémy se spánkem.) Začali jsme ve dvou týdnech, když už jsem byla schopná si po porodu pohodlně sednout a po pár dnech si dcera na nočník zvykla nebojí se a je schopná se na něm uvolnit.

S novorozencem používáme menší šlehací misku - stejnou značku jako ten evropský čínský nočník jako je tady na fotce: [ NIAM @ Bezplenková komunikační metoda ] Koupila jsem ji v Tescoma prodejně v novodvorské plazze. Má objem 1l místo dvou a dítě nepropadá. Nemusím ji tedy držet nad nočníkem, ale mohu ji o něj opřít.
    HC_
    HC_ --- ---
    chtela bych se zeptat, zda-li je realne kojit na nocniku?
    a jestli se vam osvedcila kombinace typu rychloprdky a minimalni plena typu "mokomidi"?
    HC_
    HC_ --- ---
    tak sem se pokusila vytvorit bezplenkovy kalhoty, strih jeste musim trosku poupravit
    (sorry za hroznou fotku, nemam tu normalni fotak a svetlo)

CHANA
    CHANA --- ---
    Předevčírem se dcera, co je už skoro dva roky bez plen, odmítala jít před spaním vymočit. Myslela jsem, že je to nějaký vzdor a řekla jsem jí, že když nepůjde na nočník, musím jí dát na spaní plenu, tak se začala smát, že už je velká a šla na nočník. Nicméně se jí asi opravdu nechtělo, ale řekla, že si chce zkusit tu plenu. Zrovna mám připravenou čerstvě vypranou výbavu jednovelikostních plen pro další dítě, tak jsem vyhrabala i velké svrchňáky a oblékla jí plenu. Byl to pro mě strašný nezvyk:) Nakonec se samozřejmě do pleny nevymočila a když se probudila tak přišla ať už jí tu plenu sundám, že to tlačí.
    CHANA
    CHANA --- ---
    PSICHE23: myslím, že v půl roce je hodně obtížné začínat a neúspěch člověka hodně demotivuje, takže Tě úplně chápu. Měla jsem často chuť s tím praštit (s nočníkem:) a dávat jen pleny, ale jak jsem si řekla, že na to kašlu, tak jsem to paradoxně zase viděla a věděla a nedokázala jsem se dívat na to jak moje dítě čurá do pleny. Tak to nech být třeba Tě to najednou trkne.

ZEGA: Tedy to obdivuju, mě to šlo nejlépe dokud ještě pohyblivá nebyla:) a jak se začala pohybovat tak jsme měli dlouhé období, kdy jsem jí nějak nestíhala

Na tu psí misku jsem se byla podívat v petshopu a zdála se mi příliš široká a příliš úzká, ale měli jen jednu velikost a dvojnásobně předraženou oproti cenám na netu za tutéž misku: ( http://cestovani-se-psem.heureka.cz/cestovni-silikonova-miska-sklapovaci-0-5-l/ ) nejradši bych tam zašla s novorozencem a vyzkoušela ho tam napolohovat:), ale...
    V bavlnce doporučují tescomu fusion ( [ SEVERINE @ Jako v bavlnce*** ] ), kterou jsem také chtěla okouknout, ale neměli ji na prodejně, tak žel nemam srovnani a stale se rozhoduji jestli ano a kterou tedy:)

PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    PSICHE23: moje pokusy trvaly zatim 3 dny, ani jednou se mi nepovedlo trefit se do potřeby dítěte, nejsem moc trpělivej člověk, takže jsem to zatim vzdala, fakt nevim, instinkt nefunguje, časování taky ne
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Nějakým způsobem využívám přirozené hygieny mláděte skoro od narození (asi 14 den jsem si na to troufla).
    Teď kybíkujem částečně. Tak jak to vyhovuje mě hlavně.
    Takže využívám jen čůrací misku. Rozhodně nepoznám vše (spíš časuju od tý doby, co je Z pohyblivá).. Ale díky Bohu za bobky v kýblu! Nějak jsem si odvykla na pokaděnej zadek ,)

Na cestování mi všichni doporučovali toto:
    http://www.hafhaf-shop.cz/foto-katalog/options-travel-02439.jpg

ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    Jinak tedy na výpravy ven, se sedícím děťátkem, si nemůžu vynachválit cestovní nočník.
    Měly jsme dost dlouhé období, kdy čůrala jedině na nočník a to se tenhle safra hodil!

Cestovní nočník / skládací redukce na WC - Potette Plus 2v1
    http://www.cestovni-nocnik.cz/
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ELANORKA: mam skoliozu, už teda lepší jak před lety, ale na záda trpim, jakmile neco taham, bolej..chtělo by to utužit zádový svaly, ale kdy ted žejo.)
    a mě zas kočárek i baví, takže měnit nebudu

pořídim kyblik a podělim se :)
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    PSICHE23: Ne, venku čůráme na stromy, trávu etc... Přiznávám, že když je nouze tak i na lampu nebo do kanálu. :-)

No, kdyby mi dávala dostatečně signály a spolupracovala (což teda bohužel nedělala), tak bych ji dala vyčůrat i v zimě - z titulu, že já ten zadek taky občas musím vystrčit, když jsme třeba někde v přírodě :-). A nebo se na zimu dává pojistka, pro případ, že nestihneš doběhnout někam, kde je snesitelno.
    Ale protože v zimě dávala signál jen, že JE počůraná, tak jsem ji jen přebalovala - ale u nás to bylo o tom, že nosila plínu na osminky ve vlňáčkách, takže přebalení byla otázka půl minuty. Ale to mluvím o době, kdy už stála takže to jí bylo něco kolem roku a čtvrt (je v červnu). A teď jsem si vzpomněla, že vlastně tu zimu, kdy jí bylo půl roku jsme byly neustále někde v McD nebo KFC, protože se tam nekouří a dá se tam přebalovat.

A jinak ano - stejně jako s většíma dětma, prostě dáš vyčůrat a pak se zase věnuješ tomu co do teďka.

Njn, já prostě mám dítě, které pořád potřebuje vědět co dělám, takže spolu od malička děláme takřka všechno v domácnosti.
    Minimálně do osmi měsídů nešla skoro odložit, protože mě pořád volala a neudělala bych vůbec nic.
    Ale jestli je na té dece 20 minut, tak ho můžeš zkusit dát vyčůrat před a pak až si Tě zavolá :-). A nebo prostě deku vyprat ;-).

A určitě zkus, je to hodně zajímavé...

BTW - jak píšeš, že tě hned bolí z nošení záda - máš je nějak výrazně nemocná nebo ses nedostala ke správnému nosítku? (Já mám totiž skoliozu jako blázen a záda mě bolí z lecčeho, ale z nošení malé nebolela :-).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ELANORKA:
    no tak já ho dám na hrací deku a on tam je třeba 20min sám a baví se:)
    nevyžaduje absolutní pozornost..když mě chce, vim to a věnuju se

celé odpoledne rozhodně nééééé:) jsem s ním venku to ano, v kočárku ale rozhodně nevydrží, ale spíš mě šlo o to, že teda venku sednete s kyblíčkem, vyčůráte a zase vrátíte do nosítka nebo jak? a co v zimě?

asi to fakt zkusim, pořád je mi divný, jak to poznáte:)

ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    PSICHE23: Tak já mám malou dodneška pořád za zadkem, takže nerozumím tomu, jak bych měla zařídit, abych "nebyla pořád s ní" :-).
    Celé dopoledne nevyndáš dítě ze sporťáku? A to Ti tam jako vydrží?
    Navíc ve skutečnosti, když začnete bezplenkovat, tak na něj ani vidět nemusíš. Já dodneška poznám, kdy bude čůrat - a to se na to už dlouho nesoustředím. Stává se mi dost často, že si říkám, že by se měla vyčůrat a ona do minuty běží nebo je mokrá. Když tomu dáš šanci, vycítíš to.

Jinak stejně jako Tabby - i já jsem nosila. Do roka úplně a pak jsme teprve postupně začali přecházet na kočár, to už se projevovala jasně - pokud se teda zrovna projevovala.

A půlrok imho není pozdě, jen to chce to chtít zkusit a nepředstavovat si jak to nejde :-).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    tak já se zeptam rovnou tady a nebudu to hrotit "v bavlnce"
    mě právě nejde moc na rozum, jak se to dělá třeba venku, já chodim třeba ven na celý odpoledne (ve sportáku, čili na něj nevidim.)..
    no a vlastně i doma, to musíte být pořád s ním ne? jo pak to časování, to by asi šlo..ale stejně si to nedokážu moc dobře představit, čůraj pořád, takže co hodinu kyblik?
    Malýmu je půl roku, píšou že ten signál ztrácí do 4m, takže to můžu zkusit i ted?
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    NIAM: Eliška je bez plen na doma od 15 měsíců, ale to byl zrovna podzim a neměla jsem odvahu sebrat jí je i ven. Takže ven jsem jí sebrala hned z jara, to jí byl rok a třičtvrtě. Od té doby, co byla bez plen venku přibylo nehod - bohužel i doma.
    Teď je jí dva a třičtvrtě a kašle na to. Přestože pleny nemá, tak pokud jí neřeknu, ve většině případů se přičůrá a až pak běží a občas se provokativně počůrá úplně. Když se zeptám proč, tvrdí, že jí to baví (ale to je univerzální odpověď na všechny lumpárny). Plenu na noc má pořád a asi jí ještě dlouho mít bude, protože i když jí v noci posadím na nočník, ještě nikdy se mi do něj nevyčůrala... .-(

A jinak tedy na velkou chodí na nočník od osmi měsíců, tedy přesně od chvíle, kdy musela začít trošku tlačit - protože to bylo dost evidentní, tak jsme ji vždycky vysadili. Později začala dělat "eh, eh" i na čůrání a fungovalo to dobře do té doby, než jsem jí sebrala plínu i ven...

Na čůrání jsem se dost poctivě snažila snad od tří měsíců a bylo nám to houby platný - čůrala snad po deseti minutách, takže jsem ji neustále přebalova a prala plíny denně. Dokud jsem jí je nesebrala úplně, nevedlo to k ničemu...
    CHANA
    CHANA --- ---
    HC_: kromě nočníku jako na fotce u NIAM se neobejdeme bez nepromokavých podložek - popolini, ikea a no name.

NIAM: Dokud dcera spala s námi v posteli, ležela pro jistotu na té nepromokavé podložce a většinou mě stačila včas vzbudit. Bez pleny je asi od deseti měsíců díky tomu, že zrovna bylo léto, ale frekvence nehod zůstala dost vysoká až do asi dvaceti měsíců. Občas jsem si říkala, že jí ty pleny snad vrátím, ale už jsem na to neměla žaludek, tak jsme vydrželi.

RENFRI: To je statečná, naše dcera se na velkém záchodu bojí, že propadne, takže stolici jedině do nočníku. Kdyby snesla být v mokré pleně, asi bych byla k bkm motivovaná mnohem méně, ale když jsem jí po každém čurání musela přebalovat, tak to už je lepší před než po:)

KETHAMINA: Pracuješ ještě s přistěhovalci? Klientky to znají z praxe? Praktikují bezplenkovku nebo jim přijde neuvěřitelné, že to někdo dělá, když jsou papírovky? To by mě fakt zajímalo, jak se na to dívají ženy ze zemí, o kterých se píše jak je to pro ně přirozené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam