• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    Minimální pro BKM http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/minimalni-pleny/

Klub by měl sloužit především pro dotazy těch, co zkouší, praktikují BKM, také uvítám, když budete psát, jak se vám při BKM daří, jaké pomůcky využíváte apod. Osobně mě BKM velmi zaujala, miminko ještě nemám (až v červenci):), nicméně realita s BKM může být různá. Cílem mé diskuse je jednak dozvědět se dopředu, co nejvíc informací, a vytvořit společně jejich ucelený soubor pro využití nás všech. Myslím, že BKM si zaslouží, aby měla samostaný prostor na nyxu.

Otázky do pléna:

Kdy (věk dítěte) jste začali s BKM? Využíváte nějaké pomůcky - jaké? Prvotní zkušenosti?

rozbalit záhlaví
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    ALI_EN: my jsme na tom podobne, ajule taky nektery dny krasne cura pri kazdem "vysazeni", jindy celej den nic, teda krom bobku. to se fakt snazi, aby vyuzila prilezitosti:), jinak u nas imo dost pomaha ocni kontakt, obvykle davam misku do umyvadla a vidim aju v zrcadle. prijde mi, ze kdyz se na ni usmeju, tak se taky smeje a vic se snazi. signaly nikdy moc nedavala resp. ja nic nezpozorovala, az ted v 8m se naucila mi ukazat, ze nechce. vyspuli pupek, natahne nohy a div mi neskoci do umyvadla:))
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    matej je momentalne ve fazi, ze nekdy pocka na nocnik a nekdy se za celej den nesejdem. nicmene momentalne je nad nocnikem desna prdel. kdyz rekbu pipiii na cyurani, zacne vesele pistet aeeeeiii nebo iiiaaa nebo eeiiiiiii, pote, co mu rikam e-eeee zacne prdet pusou pricemz samozrejme slinta az na zem, vydava neskutecny zvuky, chechta se, cpe si nohy do chrtanu.. no tak aspon nas to oba dal bavi, i kdyz ted teda z jinyho nez funkcniho duvodu
    LYDI
    LYDI --- ---
    SEBIEN: ty jo, to vidim, jak ma nema kontrolu na curani. treba kdyz vzdy schvalne lezla na psi pelisek nebo tak :D ... jejda (sem zvedava, co se jeste dal doctu :D)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    Ahoj, používáte někdo / máte zájem o zavazovací plenky konopí-bavlna, značka Babyidea http://www.mamaja.cz/prebalovani-deti/hemp-hour-strap-2-ks-2? Nabízím 6 ks (3 fialové, 3 šedé), párkrát použité, ale v perfektním stavu. 1 ks za 100 Kč nebo všechny za 500 Kč. Lze osobně v Praze nebo poštou. Případné dotazy sem nebo do pošty.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: jo ta zmena signalu to je neco. my se po trech tejdnech zase trochu sehrali, uff teda. proste jsem celej den byla u nej, maximalne se mu venovala a celkem se zadarilo, uvidim jak to dlouho vydrzi. po tom, co zacal do plen pravidelbe i srat, jsem totiz chvili zacinala pocitovat lehkou marnost... ale ted zas asi ok. .mi to jeste komplikuje, ze casto jsme dlouho venku nebo primo cestujem a to pak se mu v tomhle smeru venuju fakt nedostatecne.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: bezplenkovka bych tomu teda už neříkala, přebalovací boje mi vadí dost, takže i kvůli nim pořád doufám, že to v ní furt je a třeba se zas chytí, abychom bojovat právě nemusely, takže sleduju a poslouchám, jestli nějak nehlásí, když něco vypozoruji, záhy to přestává platit, úspěchy teda nula, ale furt čekám :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: pořád zkouším. Ted se dvakrát vykadila do nočníku při mlíce, ale už zas kadí zásadně až pak...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    resp teda dal klasicky bezplenkovku, nebo te to prebalovani odrazuje? ja jsem tuhle drzela mateje svejma nohama za jeho raminka, abych mu tu plenu byla nejak schopna zavazat...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: a zkoušíš nějak dál, nebo jsi nočník hodila z okna?
    LYDI
    LYDI --- ---
    ALI_EN: moje(ted rocni) zacala bojkotovat na konci cervna. a ted tenhle tyden se to - snad dlouhodobe - zas o dost zlepsilo.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ALI_EN: přesně, u nás 2 měsíce, v podstatě od doby, kdy se začla obracet z břicha na záda - od nějakého 6. měsíce. Kolikrát se mi nedaří ani ráno chytit, což předtím bylo téměř 100%. Přítel už mrmlá, že "to asi nefunguje, tak to přestaň hrotit"
    teď se to maličko zlepšilo, ale i tak bych řekla, že bojkot trvá. Nebo že jí to prostě nějak přestalo zajímat, ne, že by to přímo bojkotovala.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: už jsem to tu psala opakovaně - u nás v zásadě trvá, asi 5 měsíců, s krátkými lřestávkami, my už jsme asi ze hry...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    holky jak dlouho vam prvni bojkot trval? My jsem ted na dvou tydnech s tim, ze se prave naucil obratit na bricho a nejradsi by nedelal nic jinyho, nez se neustale obracel na bricho. k tomu si umi podat veci co jsou v dosahu i kousek za dosahem takze ted nocnik dava spis vyjimecne kdyz se ja strefim. a jaky dela ve vsem pokroky to vypada, ze ho to, jestli je pokadenej nebo pocuranej nebude zajimat jeste hodne dlouho.. jsou mu 4 mesice
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    přesně, jak to má KOTENCE, to jedeme i my. Teď se to i u nás zlepšilo, zase chytám káky do nočníku a sem tam i nějaký čůr, ale na signály ještě moc nehraje. Obvykle začne pištět až když už je mokrá. Tak mě aspoň hřeje, že ji přebalím hned a nenechávám ji v mokru.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ALI_EN: já taky občas vyžehlim pleny, ale spíš jako projev prokrastinace, když se mi nechce žehlit košile a spol.
    Nejlíp mi BKM funguje v kombinaci s nošením, to se fakt nepočůrá a čeká až jí vyndám, i když je dýl po probuzení. Nejhůř, když si hraje na zemi, tam to prostě prošvihnu hrozně často.
    Jsem taky ráda, že to tak dělám. Nočník je samozřejmost a hovna na zadku vzácnost, už to je pro mě dobrej výsledek.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: chapu, proste prakticky duvody vyhraly.
    ja si z teda obcas prezehlim pleny. jednak s tim pak venku machruju, jakoze mam i s miminem takovou pohodicku, ze i zehlim, ale hlavne se, i kdyz nepatrne, lip oblikaj a lip se vejdou do tasky. a pak se mi i celkem libi ten kominek. nadseni me ale prejde tak do hodiny, kdy mates pocura tech plen treba pet. no a videt, jak rychle se ten kominek zsse zmensuje, to vylozene boli a zehlicka se zase na nejakej cas ztraci z dohledu. zas tolik toho volnyho casu totiz nemam :D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SEBIEN: vlastne, to, ze bylo vyzehleny, zminuju jen proto, ze to prave neni samozrejmy a vzdycky u toho trpim..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: nutnost, jinak by se neveslo do krabice (chca nechca, vyzehleny se sklada lip. A je to jedna z mala veci, co zehlim :-))
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: vyzehleny povleceni? to smekam :D

jinak u nas je ted taky obdobi castyho bojkotu nocniku s tim, ze do minuty pak pochcije (nezehleny a uz nekolikrat pomoceny a uschly) prosteradlo. vetsinou se tomu jeste debilne smeje, ackoliv vzhledem k jeho veku verim, ze to neni skodolibost.

sice porad dost casto moci i do nocniku, ale tatam jsou jeho jasne signaly. ted jedem nejvice na casovani. po jidle, probuzeni a pak proste co chvili, dopoledne casteji nez odpoledne.

je mi to trochu lito, ale jedeme dal, snazim se necekat zazrsky a brat to, jak to je. jsem taky trochu flakac tak me hreje u srdce, ze kdybych se snazila vic... tak treba zacnu
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: hehe, zrovna dneska mi kamaradka taky popisovala zazitek s kakanim venku, ze manzel to moc nerozdejchal, ze si pripadal jak pejskar :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam