Ahoj! Už nějakou dobu to tu sleduju a musím říct, že mě to těší, jak to v podstatě u každého funguje!
S naší 6ti měsíční dcerou tohle taky zkoušíme, máme střídavě oblačno. Prošly jsme si fázemi úspěchů (hlavně ze začátku) a taky bezplenkových propadáků. Co začala trávit notnou část dne na bříšku (ještě neleze), tak doma čůrá na břiše pořád. Signály se ztratí mezi tím ostatním, co vyjadřuje - třeba radosti z hraček nebo nespokojenosti, že jsem odešla někam z dohledu. Když jsme venku, tak to naopak docela dáváme. Hlavně v šátku to vydrží dlouho bez čůrání a počká si si tím až jí vyndám a svléknu. Ale doma si prostě kontinuelně učůrává. když se snažím jí sem tam nasadit na nočník, tak to nemá odezvy, ale za pár minut je pod bříškem loužička. (doma jí často nechávám úplně bez plenky a ta volnost jí asi vyhovuje, nečůrá si do plenky= je spokojená..). Ono by mě to ani tolik netrápilo, kdyby šlo jen o to čůrání. Problém je, že na tom bříšku se jí i dobře kadí a často jen na chvilku někam odběhnu a najdu ji v kaluži všeho.. začala jsem jí teda i doma dávat plenky, ale mrzí mě to, že se nemůže učit pohybovat bez. Třeba je to jen fáze a jak začne lézt, tak se to zase změní, ale je fakt, že těch kaluží už bylo tolik, že mě to dost zmáhá. máte někdo podobnou zkušenost? Ještě je potřeba říct, že my to úplně dogmaticky nejedem. Někdy dostane jednorázovku na ven a v noci (teda hlavně nad ránem) taky čůrá do plínky, neb se bojim, že jí vzbudim, když jí začnu dávat nad kyblík.
Možná je to jen takovej povzdech, my jsme prakticky spokojený, akorát občas nám ta komunikační harmonie dost hapruje, což mě mrzí, ale asi je to normoška.