• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Mimochodem neslysela jste nektera o tom, ze by bezplenkovka byla skodliva pro svaly panevniho dna?
    Moje ucitelka jogy (zaroven specialistka na panevni dno) rikala, ze nejnovejsi pohled fyzioterapeutu je, ze by se deti nemely nechavat tlacit ( i curani "do rezervy"-kdyz nemusej, ale preci jen neco vymacknou). Vylucovani by podle ni nemelo bejt spojeny s tlacenim...
    Zenska, ktera tady vede kurz bezplenkovky rika, ze -aktivni pouzivani tech svalu vubec neskodi, ba naopak...

    Zdroje ani vic info k tomu nemam, nezachytila jste to tema nektera?
    SIG
    SIG --- ---
    PROMETHEA: taky jsem to brala jako uchylarnu eko bio raw matek, pak jsem se o tom jednou bavila s Tabby. ta podala argumenty nad kteryma jsem byla ochotna se zamyslet. a pak prislo dite. kaslala jsem na to. po case si vsimla ze hejka kdyz se vycura... a za dalsich par dni jsem zjistila ze hejka ne AZ se vycura, ale NEZ to pusti, tak jsem si rekla proc to nezkusit. nechtela jsem bejt matka co ignoruje projevy ty malicky rozkosnosti a ono to klaplo... a klape nam to na dale, nektery dny vic jindy min.. (prvni pokusy probehly uz v porodnici protoze tam tu amolku tlacila fakt usilovne a to ni nedalo ji nepomoct)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIG: muj muz chvilku potreboval, nez si troufnul s malou "chodit". Ale nad nocnikem nedrzi, rozbali ji a trpelive ceka nez to klapne vleže. Ve vetsine pripadu to klapne, trva to jen dyl nez v klubicku. Neresim, ze ji nedrzi nad hrncem, tohle je jejich zpusob a uz i takovej ritual :)

    Byt tebou nechala bych muze a ty ostatni, at si vyzkousej, co jim vyhovuje, a netlacila na ne, treba se to casem podda...ona ta metoda na spoustu lidi pusobi na prvni dojem fakt ujete :))
    SIG
    SIG --- ---
    KOTENCE: on se prave boji, ze ji moc zmacka a nebude se ji to libit. marne vysvetluji a povzbuzuji ze kdyz se ji to nebude libit, ona knikne, on prehmatne... uvidime. nehodlam to lamat pres koleno a nejak to hrotit, taky nejsem 100%.ale proste me mrzi, ze kdyz vidi jak tlaci tak ji nepomuzou. kolikrat staci jen rozepnout plinu zejo
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIG: muj muz dava od zacatku, ted tu druhou dokonce poctiveji, nez ja. Segra dava taky, ale treba mama vubec, ta max. mimino rozbali, aby se vyvetralo. Na to kasli, oni davali mimina na nocnik od pul roka a nejak jim to fungovalo, nekdo mimino nechava kadit v leze dokud se nepostavi a ani pak mu neukaze nocnik - a taky to nakonec nejak dopadne. Muzes je treba poprosit, at ji daj do klubicka v plence, ze je zvykla se tak uvolnit. A Jenda at kouka zkusit aspon umyvadlo nebo zachod, kdyz nema treti ruku na drzeni misky ;-)
    SIG
    SIG --- ---
    PROMETHEA: jsem, vetsinou sedim na posteli oprena a nebo stojim uprebalovaku. a jak rikas dokud se mi zda ze tlaci tak drzim. obcas jsou tp taky jen prdy takze se vyfouka a kaslem na to. ale nekdy to trva no. jeste se zeptam jak to mate s chlapama popr. babickama? spolupracujou? docela me tptiz toci kdyz videj jak se holka krouti tlaci a jediny co ji reknou no tak zatlac pust to ven... to mam chut jecet ze tak se taky zkus vysrat vleze!! jenda tvrdi ze to s miskou neumi - ani ja neumela proste jsem to musela zkouset. a mamka, ta si o tom mysli svy no... ale stve me ro ze vidi jak se M. trapi a pritom uz nekolikrat videli jak je spokojena kdyz si kakne vertikalne, ale lenost jim nedovoli ji to doprat a radsi cumej jak se vzteka
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PROMETHEA: takhle malinky v noci jen curaly a brzy ani to ne. Pulrocni cura az kolem paty rano, jinak je sucha od usnuti v devet. To ma kazdy dite jinak.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Mozna OT, ale nevim, kde jinde maj "vylucovaci timing" takhle v merku:

    Moje dite se uz od narozeni ve spanku hrozne cuka, krouti a heka. Nekterou noc min, nekterou vic. Ted ji jsou 3,5 mesice a vypozorovala jsem, ze pokud kadi k veceru, tak je noc klidnejsi. Kadi tak 2-3x za den, a nekdy holt posledni kolem treti.
    Dneska v noci od tri pobrekavala, kroutila se a nemohla zabrat, ve 4 jsem ji dala vykadit, a pak zabrala..
    Musej//musely vase deti ve 3-4 mesicich v noci?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIG: a jsi u toho drzeni uvolnena? Jestli se treba taky nemuze uvolnit, a uvolni se teprv az kdyz ji polozis

    V knizce o bezplenkovce (Windelfrei?!So geht's../Lini Lindmayer) pisou, ze se nema drzet dyl nez 2 minuty, a respektovat, ze se mimcu zrovna nechce

    U nas je curani vetsinou rovnou (taky nekdy az po polozeni), a kakani tak do peti min (kdyz evidentne tlaci, ten cas ji dam...jinak pokladam
    SIG
    SIG --- ---
    KOTENCE: no jo, jenze si u toho cteme ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIG: SIG: tak vem si, jak dlouho trunej nekteri chlapi dospeli lide :-)
    SIG
    SIG --- ---
    KOTENCE: no rekla bych ze dam maximalne sedm, pak usinam :D i kdyz kdo vi. mam dost zkresleny vnimani casu. ale zkratka chvilku to trva, to jsem chtela slyset, ze to neni hned do minuty a cus :) diky
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIG: na curani se brzy vytvori reflex a jde to pak rychle, ale kakani nekdy trva treba deset minut. Vetsinou ji pokladam, kdyz ji to zacne stvat.
    SIG
    SIG --- ---
    jak dlouho nechavate mimino nad miskou? obcas mam pocit ze jsem netrpeliva protoze drzim drzim hlava mi uz pada jak z toho usinam a ani a jakmile ji odlozim na prebalovacku tak to pusti... ne vzdy, ale stava se to
    LYDI
    LYDI --- ---
    heledte ja to se svou taky furt obcas resim - je ji 2 a 3/4 roku, bezplenkovou jedem (sice nenaplno ale bez presatvky od 2. tydne) ale patri k tem, co jim navadi ze jsou mokre. ted sme spali v hotelu a trochu sem to resila. ona totiz vubec nechtela jit na zachod, kdyz jednou se pocurala u sledovani youtube byla v tom tak moc, ze rikala, ze se vubec nepocurala :P no ale vyreseni situace bylo, kdyz sem se ji ptala, jestli by se chtela jit vycurat do sprchy. sla, vsimla si, ze to i docela smrdi a pak to s curanim fungovalo v klidu (: ... kreativita a pohoda nade vsim! (;
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: teda 21 měsíců...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PEKLI: já na bezplenkovku v jednu chvíli úplně rezignovala. Asi jsme se o tom bavily, že? Prokop měl úplně jiný starosti. Dávání na nočník ho strašně obtěžovalo, tak jsem mu to nechtěla znechutit, jako vylučování... Navíc jsem zjistila, ze mu je úplně jedno, jestli je mokrej nebo ne, ani stolice mu nevadí. Uaaaa! :(
    Teď je venku v trenclích, já se snažím myslet na to ho dávat vyčůrat a je to dobrý. Podle mě ví, co dělá. Kdyz má ci, tak to vyčura, když nema, tak se krouti, že ne... Jen si neřekne. (Občas si sáhne na kalhoty, když je bez pleny, ale to už je většinou pozdě.).. je to spíš na mě, na to myslet. Ale kadit chce zatím teda vážně jen do kalhot :( včera si sahal na kalhoty, tak jsem ho chtěla dát vyčůrat a on trousil bobky, ale chtěl sám, nechtěl držet . No, tak snad, až se nějak rozmluví, tak začne hlásit.
    Jo, a je mu skoro 20 m.
    PEKLI
    PEKLI --- ---
    SANCHA: Já si taky říkala, jestli není malá třeba nachlazená, ale nakonec jsem usoudila, že jí to na břísku asi nějak šimrá a tak je pohodlný to prostě pouštět postupně. Na kyblík se jí teď nechce čůrat ani kadit, nejvíc jí vyhovuje udělat si to pěkně v klídku na bříšku ( do plínky nebo bez, to už je jí jedno..). Čím víc se jí snažim "vyhovět" (asi se spíš snažim dokázat i sobě, že to "umíme"), tím míň nám to jde :)
    Je zajímavý, že třeba na kyblík se nevyčůrá a do umyvadla při tekoucí vodě za pár vteřin už jo. Taky se jí líbí čůrat venku a hlavně, když na to vidí. :)
    Já musim taky rozšířit svrchňáčkový arzenál, abych nemusela prát tak často. Při současnym tempu mám všechny svrchnáče pořád v kýblu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMIONG: takovy obycejny bily z ikey. Mam jich nekolik a peru s plinama na 60.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    PEKLI: U nás to vypadá hodně podobně tomu, co píšeš. Od osmi měsíců si doma dělá co chce, signály nedává žádné. Poznám to až podle výrazu tváře setinu vteřiny před tím než se vyčurá :) Koberec v kuchyni jsem zrušila, dost se mi ulevilo. V ložnici to zatím nejde, je pod tím stará podlaha, tak ho alespoň vyčistíme a jen se utěšuju tím, že tam nikoho nevodíme, kdyby to tam náhodou začlo smrdět.. Na nočníku se šprajcuje. V posteli má pobyt pouze pod dohledem, nemá problém se vyčurat i tam. Vždycky si říkám, že jí na doma tu plenku dám, chvíli to vydržím a pak to vzdám, nechce se mi ji nahánět.
    A s tím učuráváním, už jsem i začla uvažovat, jestli náhodou nemá něco s močovým měchýřem, třeba zánět. Dělá teď často malé loužičky.
    Jsem z toho trochu zmatená, sama nevím co dělat - koupit nové svrchňáky?( z těch co měla už vyrostla)Počkat až to přejde?Teď v létě to asi řešit nebudu, ale až se ochladí, tak budu muset, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam