• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    SPM
    SPM --- ---
    MARASAN: download ne, ale upload uz je horsi... coz nekde i vadit muze.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    MARASAN: Remote jenom ten torrent, DLNA po LANu. Ještě mě napadlo to udělat tak, že bych ho měl v nějakém irc kanálu a posílal mu commandy takhle. To by teoreticky mohlo jít. Command linové torrent clienty jsou a cpát mu to přes irc by taky mohlo jít.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PAPRIKODLAK: torrent download neni problem, pokud mu chces remotely posilat torrenty k downloadu, muzes si na to zridit mail account a stahovat je pres POP3, jen to uz neni uplne naklikatelny.
    Remote DLNA - s tim chces delat presne co?
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    TRUHLIK: Přemýšlel jsem o remote torrent downloaderu/DLNA serveru/FTP serveru. Ale hádám, že narazím na tom, že nemám veřejnou ip.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    GILHAD: Tu original, nikdy zadnou jinou! Jede to fullhd bez potizi, nahravas a fotis z prikazove radky, dokumentace skvela a umi to i realtime filtry a vubec vselijaky blbosti. A spotreba resp.napajeni staci, skoro to nepoznas.

    Pro inspiraci - ted se chystam to narvat do letadla a zkusit a tim nejaky vylomeniny tam, ale skutecny litani az v lete :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GILHAD: Tak to doporucuju original camera board. Usb kamery budou mit potize s framerate.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    TRUHLIK: Jakou tam mas tu kameru? Ja taky uvazuju o raspberry s kamerou, ale nevim jakou, aby mi to chodilo pokud mozno bez vetsich problemu.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    LUDO: na rizeni topeni a servomotoru - jasne, tam by to bylo patrne podobne narocne. Nicmene kamera, media server zcela urcite ne, a ovladani auta z lega na arduinu taky nedam, protoze ho resim pres wifi a pres http a se soucasnym sberem obrazu. A ja se arduinem prokousavat nechci, s raspberry je legrace predevsim to, ze to neco dovede a treba zrovna prace s obrazem, je diky tomu napojeni kamery pres grafarnu naprosto genialni.
    LUDO
    LUDO --- ---
    TRUHLIK: na vacsinu z tych veci asi radsej arduino ;)
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    PAPRIKODLAK: zkus trochu fantazii - mam to doma jako kameru, ovladam auticko z lega, videl jsem u svagra pouziti jako media server, na chalupe s tim chystam rizeni topeni, na tabore jsem skrz nej ovladal servomotory na ovladani casosberneho fotaku. Da se s tim blbnout na ^n !
    MBR
    MBR --- ---
    PAPRIKODLAK: diky za informaci
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    Strašně rád bych si koupil Raspberry, ale nevím, k čemu by mi bylo... :/
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Hele tohle vypadá jako ono: https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/bookmark-post/?src=api

    Nedávno jsem takhle automatizoval skript, který se wgetem přihlašoval a následně wgetem stahoval stránky přístupné až po přihlášení.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ABE: Tak to proste hned redirektne na dalsi stranku. pokud budou user i password nejake delsi hashe a pojmenovane treba "channel" a "subwiev" tak z toho normalni clovek moc nevykouka. A pokud bude soucasti toho hashe i aktualni datum (zaheshovane), tak i kdyz vykouka, tak mu to moc nepomuze.

    Otazkou je, proc potrebuje prihlaseni, ale zaroven ho chce vyplnovat automaticky
    ABE
    ABE --- ---
    GILHAD: A vsichni na telce uvidi v adresnim radku user & passwd;)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ZKOUMAL: A co dat na tom Raspberry jako homepage http://mo.je/stranka?user=ja&password=RPi ? A na te strance povolit zalogovani prez GET?
    ZKOUMAL
    ZKOUMAL --- ---
    SEAMON: zvažoval sem to povolit proti IP ale nechtel jsem bejt az takovej strelec :p Jelikoz jde o report kterej bude na zdi tak je to celkem jedno, kdyby se tam nekdo chtel dostat tak asi nejjednodusi by bylo se prijit podivat na tu telku :p Každopádně díky zkusím pohledat user:pass@url.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    ZKOUMAL: Hm no ak sa na stranke pracuje, tak si sprav prihlasenie napr. cez podpisanu / kryptovanu url. Potom sa ti to redukuje na to aby si vedel otvorit browser s predgenerovanou url, co uz taky problem nie je. Samozrejme zalezi ako moc to chces mat zabezpecene, ked chces autologin tak asi nie az tak moc. :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRUHLIK: Pouze pokud ta stránka používá Http Basic Auth - pokud se to přihlašuje nějakým formulářem, tak těžko.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    ZKOUMAL: A zadat jako home page URL rovnou s user:pass@url ? imho napr. firefox to zvladne .
    ZKOUMAL
    ZKOUMAL --- ---
    Jde o to že se to připojí k telce a potřebuju aby se po zapnutí spustil browser(ok to zvladnu) a nalogovalo se to na stránku která bude ukazovat nějaký reporty. Na tý stránce se teprve pracuje tak není problém expiraci přihlášení poladit. To nalogování jsem zkoušel přes doplnek lastpassword v prohlížeči iceweasel a to se ukázalo jako naspolehlivé a navíc se ten form ukládá někam na cloud. Neřešil už někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam