• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    CHRIST
    CHRIST --- ---
    Mozna mas pravdu. Protože teoreticky step by step si tu hodnotu ulozi uz zpracovanou a čte ji z hodnoty debugu a ne samotného bufferu.
    To by vysvětlovalo proč step by step funguje správně.
    Diky za tip. jak bude čas zkusím.
    BOAR
    BOAR --- ---
    CHRIST: nemas problem v koncich radku ? CL LF ?
    Nový řádek – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Nov%C3%BD_%C5%99%C3%A1dek

    CHRIST
    CHRIST --- ---
    Tak nejsem o nic moudřejší než předtím. Appka z takového echo serveru vrací hodnotu bez problémů. A při step by step debugu taky vse funguje správně. Ale po deployi vrací stále dokola první řádek komunikace. A ne realne odpověďi serveru na poslaný command. V praxi vrací stále to první co putty vrati po navazani spojeni s daemonem. :/
    CHRIST
    CHRIST --- ---
    Zdravím. Pokoušel se tu někdo dělat appku v c# pro WP ?, (mpd klient) na raspim bezi(mpd), Vrací mi nějak haluzně playlist. Nebo zrovna jak se mu zachce. Jestli to teda resit tady. Cistě téma appky pro raspiho sem nenašel
    LUDO
    LUDO --- ---
    MARASAN:
    SPM: je tam LUKS a ext4
    SPM
    SPM --- ---
    MARASAN: pokud je to šifrovaný celý něčim ala LUKS, tak je to zase jenom vrstva nad FS. Takže se soubor jenom označí (pokud nepoužíváš filesystem, kterej ty soubory maže celý) a na disku/kartě se přepíše příslušná část (+ o trochu navíc, jelikož ty šifry obvykle bývají blokové, ale to už je pár bajtů...)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    napada mne jeste castejsi zapis kvuli kryptu - smazani souboru je/neni jen oznaceni nepouzivanych bloku/sektoru ?
    LUDO
    LUDO --- ---
    aby som to ale doplnil, zas tolko sa toho nezapisuje. V podstate k zapisu dochadza len ked cronuje update a ked synchronizuje z klienta, vacsinu casu je to len v ramci kB
    LUDO
    LUDO --- ---
    MARASAN: to sa uvidi :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUDO: a vsechny ty appky provozujes na SD karte? jakou ocekavas zivotnost?
    LUDO
    LUDO --- ---
    Posledny tyzden som sa pohral s Raspberry Pi a nahodil na nu ownCloud. SD karta je kompletne zasifrovana 256 AES. Bezi na tom nginx a MariaDB, plus sa tam pripajam cez VPN takze na pretaktovany 900 MHz ARM docela zahul. Webove rozhranie nic moc, ale na moje zdielanie kalendara. kontaktov a mensich suborov to staci. Stejnak sa to vsetko deje cez klientov takze do webu ani nelezem. Plus mi tam popri tom bezi TinyTinyRSS.

    Zatial to obsluhu jedneho uzivatela zvlada.
    JOHNY_SMRZ
    JOHNY_SMRZ --- ---
    KAERO: Ktere axago pouzivas? Ja ted neco podobneho chci resit (tedy ne na raspberry ale na netgearu) a rad bych taky mel moznost externi disk vypnout.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    BOAR: To mi pripada trochu zbytecny, krom toho bych se nedivil, kdyby to byla otazka napr. prehrati nektereho z napajecich clenu u raspberry ci tak necim, tj. kratke odpojeni by nemuselo stacit a na delsi odpojeni nemam cas, protoze nahravani idealne bezi porad.


    KAERO: Tohle vypada jako skvelej model, nejspis ho priste zkusim.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ja mam normalni 500 GB disk pripojeny k RPi pres AXAGO prevodnik SATA->USB, prevodnik zaroven napaji disk. mam na tom openelec, a jede to klidne mesic bez problemu, zadne chyby v nahravani poradu. plus tam mam nastavene pomoci hdparm ze se disk uspi po 5 minutach nepouzivani. az me prekvapilo, ze ten hdparm dokaze ovladat disk pripojeny pres prevodnik.
    BOAR
    BOAR --- ---
    TRUHLIK: hele tak mas gpio piny .. co si udelat "odpojeni usb" ? proste jednou za 2 hodiny odmountovat hdd, a odpojit ho.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    LOOKASH: to me desis, protoze ja doufal, ze externi napajeni to v nejhorsim vyresi. Mel jsem 2x 1TB disk, oba delaly uplne totez, ackoliv v jiny moment.. realne se chyby zacaly objevovat po cca. 10-12hod. provozu. Nicmene ja to potrebuju v provozu cca. 500hod., takze tohle by byla smrt.

    BTW: zjistil jsem, ze s tim USB to neni o moc lepsi :( taky to zlobi, jen tedy ne tak dramaticky :( priste nejspis kombinace Raspi + NASka :D
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    TRUHLIK: tyjo s tim diskem si mi pripomel, ze sem potreboval kdysi pretahnout data z velky NASky na externi disky. A protoze se mi nechtelo mit u toho ntbk tak sem to vzal prez malinu - a i kdyz ty disky byly externe napajeny tak se po chvili zacaly obevovat chyby....

    No jeste trochu otestuju a popremyslim co s tim
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    BOAR: snimam pomalou rychlosti (konkretne pouzivam 1fps) jedno misto velmi dlouhou dobu, vysledny film z toho predstavuje zaznam daneho mista po mnoho dni, jen je zrychleny. Typicky si takhle nejspis videl ve skole jak klici jecmen ci co to promitaji apod. snimky.
    BOAR
    BOAR --- ---
    TRUHLIK: co je casosberna kamera ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam