• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    GIANT
    GIANT --- ---
    TR1: pockej to pouzivas ten 3.5 vystup primo na rpi2? Jak ses zbavil toho pekelnyho sumu, kdyz se nic neprehrava? Ja to este nehledal, ale predpokladam, ze tam je zaplej nakej compresor, nebo co, protoze pri prehravani zvuku je vse relativne poslouchatelny.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    TR1: Chacha uplne se tesim za tebe :)
    M0R
    M0R --- ---
    TR1: no ten origo vystup je hlavne asi jen 12bit, ne?
    TR1
    TR1 --- ---
    PALUSHA:
    Ani ja nejsem zadny profi HiFista a mam celkem obycejnou sestavu. Bohuzel 18 dnu po zarucni dobe mi zacal zlobit dnp720ae. Poslal jsem ho v patek do znackoveho servisu na diagnostiku a stanoveni vyse pripadne opravy ale nedelam si zadne iluze. Cena techto oprav byva pomerne vysoka a obcas se dokaze vysplhat temer na cenu noveho pristroje proto jsem zameril pozornost na RPi co mam doma a zacal patrat az se dopatral k HiFiBerry. Pokud svym beznym uchem nepoznam rozdil mezi dnp720ae a rpi+hifiberry tak budu stastny jako blecha a bude me to stat jen 1000 kc zatimco cenu opravy predbezne ja sam odhaduji tak na 3-5 nasobek.

    Uvidim zitra, az mi karta dorazi :)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    TR1: Ja se v prevodnikach moc nevyznam a HifiBerry je moje prvni takova vec .. Moje sestava je RPi1-B -> HifiBerry (Analog s 3,5 jackem) -> Yamaha receiver (HTR-6130) -> AQ Kentaur 653 bedny a lepsi zvuk sem slysel snad jen na nejakym test runu v brnenske Melisse. Lec vnimani kvality je samozrejme hodne subjektivni - nejsem vubec profi hifista :) Kazdopadne mit takovou krabicku za bratru ani ne 2K je proste parada :)
    TR1
    TR1 --- ---
    TEAPACK:
    V to prave doufam, ze ma ten HiFiBerry slusnej prevodnik.. PALUSHA pise ze ano.

    Momentalne kvuli zavade sitoveho prehravace napajim audio signalem svuj zesilovac Denon PMA1510 z RPi2 ale pres 3.5 jacka a neni to uplne ono. Zkratka je znat, ze sluchatkovy vystup nedokaze ten zesilovac tak dobre vybudit.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TR1: Jestli budeš používat koncák z Denonu a pořádnej DAC převodník, tak bude hrát určitě stejně ;-)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    TR1: urcite dej vedet :)
    TR1
    TR1 --- ---
    PALUSHA:
    Momentalne testuji RuneAudio a vypada nadejne. Pokud vse bude fungovat tak dobre jako to vypada tak si HiFiBerry DAC+ objednam jeste dnes. To bude sila jestli bude sitovy prehravac z RPi hrat stejne dobe jako Denon ktery ale stal o cca 10.000 vic :)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    TR1: Rozhodne nebudes litovat, necekal jsem od toho moc, ale byl jsem hodne mile prekvapenej :)
    TR1
    TR1 --- ---
    PALUSHA:
    tak to moc rad slysim. Odesel mi totiz sitovy prehravac Denon tesne po zaruce takze jsem k Denonu tak nejak ztratil duveru a novy se mi kupovat nechce a tohle me zaujalo. Mel bych novy sitovy prehravac za par kacek a to se mi prevelice zamlouva :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    PISKVOR: vsak pisu, ze jsem jich videl jen par a IMHO to byla ta nejlevnejsi cast lowendu. I tak IMHO stoji za to overit IP, routovani a zda ta aplikace bezi, ze stejneho duvodu, ajko u problemu s tiskem clovek nejdriv overi, zda je tiskarna zapnuta a pripojena k pocitaci - je to rychle zkontrolovane, pripadna chyba se rychle napravi a v praxi to spoustu problemu vyresi :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GILHAD: To nemohu potvrdit - mass storage ve "standardnim" Androidu už není roky (od 4.0), jedinou změnou, kterou při sdíleni připojení vidim, je právě to rozhraní Usb0. Testováno na SE Xperiich, Samsunzich S3-S5, Asus TF300TG a HTC One.

    (Pochopitelně nemůžu vyloučit, že noname s nálepkou Prestigio začne po připojení vyvádět psi kusy, ale to je holt riziko noname zarizeni)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GILHAD: To už androidy nedělají od 4.2/Jelly Bean
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    THOMASMORTA: pokud vim, tak tablety a mobily se pri pripojeni prez usb k pocitaci (coz rpi je) prepnou do nejakeho extra rezimu, kdy sdili data jako mass storage a casto pri tom taky povypinaji/suspendujou/kyho certa nejruznejsi aplikace, aby nemely problemy se sdilenim souboru. (aspon tech par, co jsem videl tohle delalo) - a v tomhle extra stavu teda muze mit problemy takrka cokoli. Nektere se predtim ptaly na svoleni, nektere snad ani to ne.

    Cili bych zkusil na tabletu zjistit, zda ti tam bezi ta aplikace, pripadne ji spustit rucne, zda se da na rpi pripojit, zda ma vubec IP adresu a nejake pricetne routovani a naopak na rpi zda se da pripojit k tabletu, jakou ma IP a routovani a jestli neni problem nekde v siti.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    no tak to jde mimo mne, ale imho je problem nekde tam, ne?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MARASAN: Usb0 je emulace Ethernetu po USB kabelu vedoucím do tabletu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    wifi moc nepouzivam, usb0 je bezdrat nebo ethernet? a kdyz drat, tak vedouci rovnou do tabletu?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MARASAN: Ale máš pravdu, že se to tváří, jako by spojení nebylo navázáno - nemůže se nějak tlouct to, že když přpojím tablet k RasPi, tak se nejprve připojí jako disk?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MARASAN: Teprve se s tím učím, takže jedu většinou podle návodu a jediné, co jem udělal, bylo, že jsem na konec souboru /etc/network/interfaces jsem přidal toto
    iface usb0 inet static
    address 192.168.42.42
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.42.0
    gateway 192.168.42.129
    broadcast 192.168.42.255


    Ale zkušel jsem se připojit přes wifi (tedy přes jinou síť) a tam se připojí bez potíží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam