• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KRISHNA: Teď úplně nevím, jak to myslíš. Nemůžu připojit microSD současně do Raspberry a současně i do čtečky... Nebo ano?

    RAINBOF: Problém je právě v tom, že to "cílové" zařízení není připojené na síť, má jenom USB port. Takže skutečně jediná možnost je "vymyslet" mass storage.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TRAVIX: no mass storage je záležitostí usb a podobně. nestačí ti to namapovat jako síťovou složku?
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    TRAVIX: No to bych si spíš za 100,- koupil microSD USB reader a tahal to společně s tim :))
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Zdravím. Napadlo mě z Raspberry udělat na síť připojený flash disk (prostě bych na ni přes FTP nahrával soubory, pak bych ji připojil do USB portu a mohl třeba prohlížet fotky). Nevíte někdo, jestli je možné, aby se Raspberry tvářila jako USB mass storage? Z různých diskuzí jsem pochopil, že to není možné, alespoň z napájecího portu, protože nemá fyzicky připojené datové piny. Ale jak jsem pochopil, jsou snad nějaké alternativní cesty...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TOOMIX: btw link uz funguje
    PINE A64, First $15 64-Bit Single Board Super Computer by PINE64 Inc. —Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/pine64/pine-a64-first-15-64-bit-single-board-super-comput
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RAINBOF: tak jasně, je to tak nějak pointa crowdfundingu a koupil jsem takhle třeba i http://domino.io/ a do tohohle asi půjdu taky, protože to vypadá fakt lákavě :)
    ale u toho raspi mě to tehdy opravdu naštvalo, protože co jsem zkoušel u známýho, tak ten rozdíl 512 a 256 Mb je zvlášť u GUI poznat dost a ti co zaplatili ten crowdfunding mohli akorát tak smutně koukat
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    kdyby někdo taky hledal rozdíly mezi webframeworky jako já tak nejlepší zdroje co jsem našel

    Bottle : smallest framework around (just one file). Best to use it for disposable tests, very small sites, etc. Fanstastique to teach and learn web programming.

    django : most famous python framework. You can do pretty much everything with it, the ecosystem is fantastic (there is a3rd party django app for every thing, it's crazy) , how ever there is much to be learn before you can be productive with it. Use it if you have a complexe web site to code, with a lot custom logic. You will have to learn it in the end if you want to be serious about web programming in python.

    flask : size is between django and bottle. Good for small to medium sites. Is now pretty well equiped with a lot of 3rd party plugins. Use it when you want to build a site with custom features but don't want to load the whole django thing.

    wep2py : try to compete with django AND flask, but provide a different philosophy and includes a lot of graphical tools. Honestly, I'm not a fan of it's style, but some collegues like it, and it's perfectly capable.

    cherrypy : a pure Python WSGI framework with very decent perfs without adding anything. But now that its server is available to be used separatly, I would recommand to just use bottle/flask/django with the server and forget about its framework part cause it's very verbose.

    pyramid : strongest competitor to django in terme of features, it is much less monolithic and much more flexible. You got control. However, django components intégration make things easier, doc is better and it has a way bigger ecosystem. So I prefer django. But you can do everything django does with pyramid, it's a matter of taste.

    twisted : asyncronous internet framework. You read it well : INTERNET framework, not WEB framework. You can do HTTP, of course, but also SSH, IMAP, FTP and so much more with it. Most powerful framwork of all, incredible performance, and the shittiest API ever. Learning/using twisted is like trying to fap with boxing gloves while saying the alphabet backward.

    tornado : asynchronous web framework. Basically the current only nodejs competitor in pure Python (so no gevent, no extension, etc). The API is not fantastic, but not too hard and perfs are good. Websocket works out of the box.

    cyclone : technically tornado running on the twisted event loop. Meaning you can use the easy tornado syntaxe for the web on a twisted setup, and still leverage tornado crazy tool box for other things. This is so advanced you should not even think about it.

    webpy : very old. Use it only if you like it's syntaxe that feels like you are talking HTTP directly, but with a nice Python wrapper.

    ---
    zde porovnání syntaxe: http://www.pythondiary.com/blog/Feb.14,2012/too-many-micro-webframeworks.html
    zde pros a cons všech vedle sebe: http://www.slant.co/topics/426/compare/~django_vs_flask_vs_web2py

    ---
    zatím jsem někde mezi web.py, cherrypy, bottle a flask
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QWWERTY: no tak kickstarter musel pokryt znacne problemy s vyrobou... nicmene od toho ten kickstarter je.
    BURAN
    BURAN --- ---
    cau, nechcete nekdo se nekdo zbavit nejaky maliny? kdyztak PM :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TOOMIX: it's a trap!
    zafinancovani vyvoje a produkce je sice fajn (v tomhle pripade kickstarter), ale treba raspi me v tomhle fakt nastvalo
    bral jsem tehdy preorder, cekal pul roku a pak dostal 256Mb RAM verzi, jenom abych koukal jak o par tydnu pozdeji zacali prodavat za stejnou cenu variantu s 512 :/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR: tak ja myslim ze pocitac ma pocitat kdyz to nedela je mi to lito. ty nevyuzity kapacity.
    kdyz jsme u stromecku mam v praci stromecek rizenej arduinem. tady se bavime o stromecku s operacnim systemem... :) it vanoce...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: Tak sqlite je zejména *lite*, že ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KAERO: sqlite :) ale proc ne.
    KAERO
    KAERO --- ---
    RAINBOF: neni to trochu moc tam cpat mysql databazi? popravde nikdy jsem nepochopil proc se databaze tolik vsude cpou na to aby se usporadalo nekolik souboru...

    MIKROM: webpy je skvely. naucil jsem se v nem za odpoledne udelat web plny tlacitek, zaskrtavatek a textovych poli. a muze ti html vygenerovat, nebo si napises template a primo v nem muze byt python kod.

    na mojem pi bezi pythoni skript se 2 vlaknama - jedno je na obsluhu webu, a druhe na obsluhu gpio. funguje to bez problemu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TOOMIX: u nas bude o kilo levnejsi nez raspi. jinak pekny. pokud k tomu budou os udrzovat tak to ma slusnou sanci.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    co vy na to?

    Minipočítač PINE64 je levná konkurence pro Raspberry Pi za 500 Kč | cdr.cz
    http://cdr.cz/clanek/minipocitac-pine64-je-levna-konkurence-pro-raspberry-pi-za-500-kc
    ONDREJTORAL
    ONDREJTORAL --- ---
    ZATAMOKO: Jen bacha, k Pi Zero zase nepřipojíš ten ofiko Camera module. Nejlevnější a nejmíň žravé s kamerou bude asi RPi A+.
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    FOLAS:
    Dneska zdarma Raspberry Pi Cookbook for Python Programmers.
    Free Learning | PACKT Books
    https://www.packtpub.com/packt/offers/free-learning
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    AXTHEB: hmmm, to jsou pádný argumenty, díky.
    Tak to asi bude nejlepší koupit RPi Zero, rovnou bych k tomu píchnul i další čidla.
    Nechce se mi venku nechávat plnotučnou malinu, navic vykonove to je overkill.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LEXXA: s webcam (konkretne HP Webcam HD-3110) jsem mel problem, ze pri vetsim dynamickym rozsahu sceny se vzdycky objevily artefakty, v nejhrosich pripadech i pres pul obrazu
    na dvou raspi - stejny problem, na kompu bez problemu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam