• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1:

    He is probably using a digital LCD interface here (yeah, likely the memory-interface). This basically means, that the SOC can drive it independently of the OS, pushing framebuffer data with a configurable clock towards the digital pin.

    You can most likely free up pins by reducing the bits you allocate to the DAC-Resistor ladder and mux the least significant bit pins to a different purpose.

    Wen using an external dac that gets fed by some sort of bus would need driver support and it probably is nontrivial as soon as accelerated graphics etc. come into play.

    uz to chapu a je to pekne vychcany.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: je to geniálně jednoduchý, jenom spínáš jednotlivý piny a podle kombinace kterou máš v danej okamžik sepnutej dostaneš napěťovou úroveň barvy. Zejtra se stavím pro odpory protože doma zrovna tyhle nemám a dám vědět jak to funguje :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: si to snad poridim jak tohle nejakym delicem udelali mi hlava nebere. a nebo to zere desive moc vykonu cpu ale tomu se mi nechce verit.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: The VGA output supports the same resolutions as your HDMI one. Thus from 640x480 up to 1920x1024 60fps. At the highest resolution the pixel quality is almost as good as HDMI. If you look very closely there is a slight pixel crawl.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: ja tam vidim 1080p
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: však si můžeš nastavit rozlišení jaký chceš.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GANDALFSEDY: ne nema ho zabudovany. proste ho muzes emulovat pres GPIO o ktere tim prijdes. dalsi vec je jakou to ma pak skutecnou rychlost. Zajimave ale na tom je ze to snad lze i pouzit jako druhej monitor. Blby je ale rozliseni protoze me by se libilo treba 800x600 nebo 1024x768. takovych lcd je vsude vicemene metrak.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    PISTA1: zkus jeste jinej prijimac, me stary 14` 1024x800 lcd s vga odmitalo s prevodnikem fungovat(ale tehdy jsem si jeste neumel nastavit rozliseni v raspbianu dopredu), nakej 5 let starej benq se na stejnym setupu chytil
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF, YARRDESH: Tak blbej fakt nejsem, jasně že sem si pořídil redukci se elektronikou. Bohužel zrovna na mě vyšel zmetek, zkoušel sem ji i na externí napájení, protože se dá na netu najít, že jí občas hdmi port neuživí neicméně ani tak ťuk. Kromě maliny sem jí píchnul i do booka, jako výstup 2 monitory a LCD TV ta byla zajmavá po zapnutí maliny se kousla, blikala jen powerled deo chvíle kdy sem odpojil kabel přímo od TV (odpojeni od adaptéru nepomohlo). Takže se du dohadovat s čongem.

    GANDALFSEDY: Tohle je dobrý, kouknu do zásob odporů jestli najdu potřebný kousky a zrovna to odskouším.

    KCHARI: Tak přesně tenhle adaptér mě nefunguje :(
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ja koupil asi 5 adapteru hdmi to vga za 150kc na DX a sem vysmatej :) (timto tendle adapter doporucuju, vsechny mi vzdycky fungovaly)

    3-in-1 1080P HDMI Male to VGA Female Converter Cable + Micro HDMI / Mini HDMI to HDMI Female Adapter - Free Shipping - DealExtreme
    http://www.dx.com/...o-vga-female-converter-cable-micro-hdmi-mini-hdmi-to-hdmi-female-adapter-193659
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    RAINBOF: jak rikas, hrobuzel. me to v .cz stalo kolem 600ti a prodavac hlasil, ze spousta tech redukci, a to i zdanlive aktivnich, poradne nefunguje, takze bych se levny ciny (mineno nejnizsi cena na aliexpressu apod) bal, nebot popisek tam snese cokoliv.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LEFTY: protože analog na Digital prostým prehazenim drátu nepřevedeš. bez dodatečné chytristiky to nepude. to ale navýší cenu.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    PISTA1: a je ta redukce s nejakou elektronikou, co to prevadi z digitalu na analog, nebo bez? ja mam adapter na vga a funguje. akorat je nutny ohlidat si rozliseni starsich monitoru v /boot/config.txt
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: (taky jsem si koupil adaptér)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    RAINBOF: proč ne?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LEFTY: urcite jo, mam jedno RPi s Raspbianem, na kterej sem prihazel uz dost veci a nema to ani giga. Je to ale bez X.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: hdmi to vga nebude fungovat. hdmi to dvi ano.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    dá se defaultní raspbian bez problémů rozběhat na 2GB sd kartě?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak malina jde zas do skříně protože "hdmi to vga" adaptér co dorazil dneska od čongů je k h.... ani si neťukne :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam