Total lama dotaz. Dostal jsem (oprávněně) držkovou od ženy, že si na TV nemůže přehrát něco na cvičení. Už delší dobu slibuji, že to "nějak" rozchodím, ale... Takže prosím o radu, co ideálně pořídit. Nemám přehled a je mi to relativně jedno. Nemělo by to být drahé, ale nemusí to být to úplně "čípestsoljušn" na čínském trhu :) Spíš si chci nechat poradit, aby to pro mě bylo relativně jednoduché na instalaci, rozchození i údržbu. Mělo by to nějaký ten rok vydržet v provozu. Prozatím mám 2 full HD TV, jedna s LG 3D a jedna Samsung. Předpokládám že řešení bude pro každou TV zvlášť, ani nevím, jestli by to šlo (a mělo smysl) řešit nějak centrálně.
Jinak mi stačí ukázat nějakou cestu a shrnout výhody a nevýhody, abych se zorientoval, případně na co si dát pozor, s čím bývá oser. Tak trochu předpokládám, že to skončí u Raspberry Pi 3, ale třeba je něco lepšího a nevím o tom Nevím, jestli třeba není jednodušší a lepší koupit nějaký hotový "android box" - ale tam s tím už pak asi nevymyslím nic moc kolem, co tam nebude, že.
Požadavky jsou:
=must have=
* DLNA, nebo přehrávání ze síťového disku (takový slabší NAS - Synology DS112j)
* filmy z flashky
* přehrávání YouTube přímo z netu (ideálně možnost přepínání mezi uživ. účty - ne nutně)
* ovládání přes dálkáč od TV (mám TV LG a TV Samsung obě by to měly umět)
* připojení UTP, v nouzi WiFi
* jednoduché na obsluhu pro uživatele TV (manželku)
=nice to have=
* nahrávání z TV (přes DVB dongl v USB) - to bych jako chtěl hodně, ale není to úplně nutné
* zrcadlení obrazovky z mobilu Miracast přes síť
* "nahrávání" z YT (stáhnutí videa z YouTube na NAS/flashku) - kdyby čistě náhodou, ale řeší mi to NAS
* a když už, tak abych tam mohl snadno přidat nějaké
ambientní osvětlení (barevné LED zezadu na TV).
* snadné na sestavení/nastavení/údržbu pro mě - umím číst česky i anglicky, ale už jsem zlenivěl chci to mít relativně rychle a jednoduše
* vzdálený přístup (když se to pokaká - nepůjde něco přehrát a já nebudu doma) - ale to fakt není nutné.