RPi 4B HDMi problém
když jsem koupil RPi4 nové, koupil jsem k tomu kabel a chvilku to fungovalo vpořádku na 4K televizi 4K rozlišení. po čase to začalo blbnout, jakože se po bootu neobjevil obraz a telka píše že z hdmi nejde signál. koupil jsem jiný kabel a kodi nabízí už jenom 1024 rozlišení max. (na rpi4B). hdmi force a natvrdo zadat rozlišení do config.txt bez výsledku. píchnul jsem do 4ky teda přes redukci kabel, který roky fungoval na Pi 1B+ bez problému a ze začátku nabízí 4ka jenom 1024 rozlišení (když zrovna hned po startu nezhasne uplně) nebo prostě nezobrazí nic. když ten samý kabel píchnu zpátky do 1B+ tak už to nabízí jenom 640*480 (kodi i retropie standalone). je možné, že ta 4ka nějak vyšší voltáží dojebe ten kabel nebo v čem je zakopaný pes? je to na reklamaci té 4ky? ještě mě napadlo, že když jsem přes ten samý kabel píchnul do tv gopro, tak kamera zhasla, jakože kabel je připojený ale v telce se nic neukázalo. když jsem ho tam píchnul podruhé, tak už kamera ani nereaguje na ten kabel a nezhasíná (ten starý, leta funkční kabel)