• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    DOPA
    DOPA --- ---
    PISKVOR: Trochu mě to trápí ;) Mám to přes USB "rámeček" Axagon. Vždycky se zaseknu na rozdělení disku, začne to sypat chyby, a pak se to, někdy, restartuje. Ale už mám alespoň prázdné oddíly... Teď zkusím nainstalit Raspbian, zapnu tam to permanentní bootování i z USB a prodloužím čekací čas na boot z USB SSD. Když to bude cajk, tak to smažu a zkusím tam dát BSD.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DOPA: Ahoj, všechno jde, když se chce...skoro teda. Jak to máš připojený? Pokud přes USB, mělo by to jít přes program_usb_boot=1 - ale vyzkoušený to mám jen s Debianem.
    DOPA
    DOPA --- ---
    Ahoj, umíte bootovat systém z SSD? Jde mi o RPi 3 B+ a FreeBSD
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ubuntu 19.10 přichází s plnou podporou Raspberry Pi 4. Můžete tak snadno zprovoznit superlevný desktop – Živě.cz
    https://www.zive.cz/...-4-muzete-tak-snadno-zprovoznit-superlevny-desktop/sc-3-a-200788/default.aspx
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    To vypada dobre... to jsem nevedel, ze jich je vice... narazil jsem na to nahodou... mozna spise znouze...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tak po ruznych experimentech s tim, jak si nastavit terminal... jsem dospel k tomu, ze kdyz jsem spustil fluxbox a v nem xterm, tak to proste Orange Pi Zero nedal. Jeste v malem rozliseni ok... ale v xterm s 22px ... to proste nedal... tak jsem nakonfiguroval a nastavil fbterm... je skoda, ze se uz nevyviji... ale 36px pismo s procesorem na minimalni zatezi je velice prinosne. Akorat nevim, jak zapnout podporu 256 barev... zatim jsem na 16-ti pouzitych a bez fbterm na 8.
    EDASX
    EDASX --- ---
    SMIDRA: super!!! diky... jsem si neuvedomil, ze to vlastne nic nedekoduje ani nereencoduje
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    EDASX: Teoreticky to teda asi dokaze streamovat uplne vsechno najednou.

    Doplneni zde: http://www.abclinuxu.cz/blog/jany_blog/2015/8/retransmisia-dvb-t-do-ip-streamu

    "Jeden tuner dokaze streamovat do siete kanaly v ramci jedneho muxu. Cize ak na jednom muxe vysiela 5 kanalov, tak tuner v realnom case vysiela do siete 5 kanalov.
    Kedze mam 3 tunery a na kazdom tunery som si preskenoval jeden mux, tak do siete dokazem streamovat 14 kanalov. Jeden mux ma datovy tok oklo 20 Mbps, takze celkovy datovy tok ak by bola vyuzita cela kapcita muxu a streamoval by som do siete vsetky kanaly sucasne, by bol cca 60 Mbps.
    Co sa tyka zataze CPU, tak tvheadend si ukroji len minimum, cize zataz na CPU a RAM nie je takmer ziadna"
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    EDASX: Zkousel jsem to, pri sesti me to prestalo bavit, vic potrebovat nebudu. Podle me to omezuje jen rychlost ethernetu.
    EDASX
    EDASX --- ---
    SMIDRA: kolik to zvladne distribuovat streamu najednou.
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    PISTA1: Dneska jsem rozchodil 4x MyGica RT230 na RPi3B+ S TVHeadend a Kodi. Chodi to skvele. Chtel jsem to jen streamovat do site, nakonec jsem misto Rasbianu pouzil Libreelec a nainstaloval TVHeadend server sproste pres Kodi. Raspbian na to nema drivery a ja v Linuxu saju, takze asi jdou nejak portovat, ale ja to neumim. Libreelec chodi na prvni zapnuti.
    Kazdej multiplex ma vlastni dongle a jeden jeste zbyva volnej.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PISTA1: Muzes zkusit astrometa dongle z ciny - ale ja nedoporucuji. Budto mam nejaky spatny kus nebo nekompatibilni hw :)
    Zkusil jsem objednat Mygica T230, tak uvidim.
    Nicmene to mam zapojene v OpiZero a distribuuji pres tvheadend do kodi skrz lan
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Pokud nekdo, jako ja, zustanete uveznen v konzoli bez Xek, tak mi existenci usnadnilo nasledujici... elinks https://elinks.xf.cz/pub/conyx a elinks https://github.com/mtatton/hackpsf. To prvni mi zajistilo komunikaci sem... a to druhy font, ktery je citelnej i na HD monitoru. Vubec bych se nezlobil, kdyby bylo mozny jeste zvetsis konzolovy pismo na vice, nez 32 x 32 ... tak stastny konzoleni ... jo a pro chvile nudy TradeWars 2002 via BBS ... https://www.youtube.com/watch?v=9OKz8AMJFbY&list=PLEBo5t13KMxxYsgeqJ0qRIF_NbLUDmcc2 ... jo a jinak jsem se zaradil mezi stastne uzivale Orange Pi Zero... ale zajimalo by me, jak zmerit spotrebu energie... na Armbianu... na nbk mi zabira powertop, ale tady nedava vysledky ani powerstat.
    EDASX
    EDASX --- ---
    dalsi vec je, ze to byla uplne nova rpi4 s tim alpha OS.
    EDASX
    EDASX --- ---
    PISTA1: potrebujes dongl nebo ti staci ten dvb-t hat? https://www.root.cz/zpravicky/raspberry-pi-tv-hat-umi-prijimat-dvb-t2/ - jinak ja to mel na rpi4 a mel jsem spatnej signal tehdy, a dost se to desyncovalo... ale se 100% signalem to asi bude lepsi, to jsem jeste nezkousel
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Je nějaká osvědčená kombinace maliny a nějakýho donglu pro příjem dvb-t2 v kodi, nebo budu potřebovat set top box? Nechce se mě vyhazovat prachy za novou, když tu co mám funguje a zároveň mít další pixlu a dálkáč navrch.
    PECA
    PECA --- ---
    Akorát škoda toho displeje - transreflexivní, jako mají třeba Amazfit Bip, Pace, Stratos... By byl IMO lepší. I na přímém slunci super čitelný a večer stačí mdlé podsvícení...
    PECA
    PECA --- ---
    Nevím, jestli to patří sem: PineTime //vykradeno z root.cz :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    prosimvas uz na raspi funguje hibernace ? vsiml jsem si ze u procaku na raspi jsou dva vyvedeny pady ktery by tuto kratochvili mely unoznit ale co na to raspbian ?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DOKKTOR: ja mel to samé s Xbox One X v pohode jel ve 4K ale jen par dni a pak najednou to neslo. Vymena kabelu za jinej kus mi pomohla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam