• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PISTA1: Muzes zkusit astrometa dongle z ciny - ale ja nedoporucuji. Budto mam nejaky spatny kus nebo nekompatibilni hw :)
    Zkusil jsem objednat Mygica T230, tak uvidim.
    Nicmene to mam zapojene v OpiZero a distribuuji pres tvheadend do kodi skrz lan
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Pokud nekdo, jako ja, zustanete uveznen v konzoli bez Xek, tak mi existenci usnadnilo nasledujici... elinks https://elinks.xf.cz/pub/conyx a elinks https://github.com/mtatton/hackpsf. To prvni mi zajistilo komunikaci sem... a to druhy font, ktery je citelnej i na HD monitoru. Vubec bych se nezlobil, kdyby bylo mozny jeste zvetsis konzolovy pismo na vice, nez 32 x 32 ... tak stastny konzoleni ... jo a pro chvile nudy TradeWars 2002 via BBS ... https://www.youtube.com/watch?v=9OKz8AMJFbY&list=PLEBo5t13KMxxYsgeqJ0qRIF_NbLUDmcc2 ... jo a jinak jsem se zaradil mezi stastne uzivale Orange Pi Zero... ale zajimalo by me, jak zmerit spotrebu energie... na Armbianu... na nbk mi zabira powertop, ale tady nedava vysledky ani powerstat.
    EDASX
    EDASX --- ---
    dalsi vec je, ze to byla uplne nova rpi4 s tim alpha OS.
    EDASX
    EDASX --- ---
    PISTA1: potrebujes dongl nebo ti staci ten dvb-t hat? https://www.root.cz/zpravicky/raspberry-pi-tv-hat-umi-prijimat-dvb-t2/ - jinak ja to mel na rpi4 a mel jsem spatnej signal tehdy, a dost se to desyncovalo... ale se 100% signalem to asi bude lepsi, to jsem jeste nezkousel
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Je nějaká osvědčená kombinace maliny a nějakýho donglu pro příjem dvb-t2 v kodi, nebo budu potřebovat set top box? Nechce se mě vyhazovat prachy za novou, když tu co mám funguje a zároveň mít další pixlu a dálkáč navrch.
    PECA
    PECA --- ---
    Akorát škoda toho displeje - transreflexivní, jako mají třeba Amazfit Bip, Pace, Stratos... By byl IMO lepší. I na přímém slunci super čitelný a večer stačí mdlé podsvícení...
    PECA
    PECA --- ---
    Nevím, jestli to patří sem: PineTime //vykradeno z root.cz :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    prosimvas uz na raspi funguje hibernace ? vsiml jsem si ze u procaku na raspi jsou dva vyvedeny pady ktery by tuto kratochvili mely unoznit ale co na to raspbian ?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DOKKTOR: ja mel to samé s Xbox One X v pohode jel ve 4K ale jen par dni a pak najednou to neslo. Vymena kabelu za jinej kus mi pomohla.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TEAPACK: ještě sem to zkusil na jiném monitoru a kabely fungujou a bez problému to hned
    v bootu nahodí nejvyšší rozlišení. takže to spíš vypadá ne chybu hdmi vstupu na telce. takže se těším na komunikaci s výrobcem jak to budu řešit. jelikož to dělají všechny tři vstupy tak chyba bude jinde než vyčvachtaný konektor. firmware v tv je poslední verze a update proběhl poslední vloni v létě, takže tím to nebude. omlouvám se, že sem to psal, aniž bych měl pořádně dotestováno, ale aspoň mně to pokaždé nakopne pohnout se z mrtvé pozice dál.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    DOKKTOR: O.o to fakt vypadá na problém s kabelem, dá se někde dohledat zapojení HDMI konektoru u RPi4 a porovnat ho s běžným HDMI ? protože pochybuju, že bude mít někdo tester na HDMI kabely podobný tomu co je např. na ethernet ...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RPi 4B HDMi problém
    když jsem koupil RPi4 nové, koupil jsem k tomu kabel a chvilku to fungovalo vpořádku na 4K televizi 4K rozlišení. po čase to začalo blbnout, jakože se po bootu neobjevil obraz a telka píše že z hdmi nejde signál. koupil jsem jiný kabel a kodi nabízí už jenom 1024 rozlišení max. (na rpi4B). hdmi force a natvrdo zadat rozlišení do config.txt bez výsledku. píchnul jsem do 4ky teda přes redukci kabel, který roky fungoval na Pi 1B+ bez problému a ze začátku nabízí 4ka jenom 1024 rozlišení (když zrovna hned po startu nezhasne uplně) nebo prostě nezobrazí nic. když ten samý kabel píchnu zpátky do 1B+ tak už to nabízí jenom 640*480 (kodi i retropie standalone). je možné, že ta 4ka nějak vyšší voltáží dojebe ten kabel nebo v čem je zakopaný pes? je to na reklamaci té 4ky? ještě mě napadlo, že když jsem přes ten samý kabel píchnul do tv gopro, tak kamera zhasla, jakože kabel je připojený ale v telce se nic neukázalo. když jsem ho tam píchnul podruhé, tak už kamera ani nereaguje na ten kabel a nezhasíná (ten starý, leta funkční kabel)
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    AVALON_CZ: Dik za odkaz :) prave ted pro vsechny RPi resim co se zapisovanim na kartu. Uvazuji i o zruseni logu uplne a vse posilat do logz.io.

    Jeste mam jeden napad a to k jednomu RPi pripojit ssd disk a ze vsech rpi ho pouzivat na zapisovani logu, tmp,... Vse pres nfs, coz by bylo rychle a snad by to nemelo vliv na vykon. Nezkousel jste tohle nekdo? Nechci pripojovat na NAS, at ho zbytecne nezatezuju, radsi at dela to co ma, nez jeste logovat vsem serverum.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: ale ale jsi se nepochlubil. ano budu mit zajem o testovani tensorflow. 2 vikendy prosinec/brmlab ?
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    JIMX: Taky se mi to jednou stalo, ale byl jsem línej prolejzat logy
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak po vytažení a zapojení zdroje do zásuvky malina naběhla ... zjistím někde, proč vytuhla?
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    JIMX: Reboot nepomohl? Možná microSD umřela.. doporučujou na logy udělat ramdisk.. https://github.com/azlux/log2ram
    JIMX
    JIMX --- ---
    tak jsem včera zjistil, ze ta malina s PiHole umřela .. zatím nevím co a jak, ale ani nepingne ... tak se asi vrátím k adblocku ... a to jsem do toho chtěl píchnout velkou flashku a mirrorovat zálohu z nasky :-/
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ANDY_WARHOL: =) jestli chceš, tak něco mám skladem a do tý objednávky se ještě vejdeš =)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TEAPACK: na to by se hodil pine64 nebo rock64, ale rozhodl sem se ze si to spis koupim, uvedomil sem si, ze stavet neco na pujcenym hw je blbost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam